Biraz daha skor ve betimleme

Güncelleme Tarihi:

Biraz daha skor ve betimleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 07:00

Gören insanlar ekranda skoru görüyor ama bizde görüntü yok, sadece ses var. Özellikle baskette ve voleybolda her sayıdan sonra skor gerekiyor.

Haberin Devamı

Maçın bitmesine iki dakikadan biraz fazla vardı. Hoca dedi ki:“Soyun Harun!” Sahada oynayanlar benden 3 yaş büyüktü. Takım 4-1 galip. Heyecanla girdim oyuna. Tam giderken “Korkma, galip durumdayız, top gelirse ayağına, ileri at sadece” dedi kulağıma. Doğru, belki de oyun bitecekti bana top gelmeden. Ama öyle olmadı. Rakip takımın hücumu bizim kalede son buldu. Soldan elle savurdu topu kalecimiz. Biraz sonra top önüme geldi! Ben üstüme gelen rakipten kurtulup orta yuvarlaktaki arkadaşıma gönderdim. Derken bir atak başlattı bizimkiler. Solda önünü boş bulan oyuncumuz tam ortasını yapacaktı ki rakip ayak koydu ve kornere çıktı top. Ben ceza yayının hizasında sol kanatta bekliyorum. Hoca bağırdı arkamdan “Harun arka direğe gir” diye. Korner atıldı, kaleci tek yumrukla çeldi topu. Ama yeterli olmadı, top önüme düştü yine. Sol ayağımla aldım. Rakip tam dönüp tekrar bana hamle yapacaktı ki sol arkamdan “Harun buradayım” dedi abilerimden biri. Ama artık çok geçti, tüm gücümle vurdum topa. Top nereye gitti bilmiyorum ama ben savrulup kapandım toprak sahaya. Derken bir gol çığlığı koptu arkamda. Şaşkın halde iki dizimin üzerinde dururken abilerden biri kaptı beni. Meğer gol atmışım. Yaşım 13’tü ama ne zaman maç izlesem bunu hatırlarım…

Geçen hafta sonu kupa geldi ülkemize. Helal olsun kızlar! Tebrikler ve teşekkürler! Yapılamayanı yaptınız. Başarılarınız daim olur umarım.

Üç görmeyen arkadaş maçı izlerken televizyonda, bir de WhatsApp’tan grup konuşması başlattık. Gruba bir de gören arkadaş dahil ettik ki bize maçı betimlesin. Fakat spiker bir türlü skor söylemiyor. Deli olacağız. Setler geçiyor, heyecan artıyor. “Blok” diyor, “Servis” diyor. Ben bunları biliyorum çünkü hem oynadım hem izledim. Arkadaşlarıma anlatıyorum ne, nasıl yapılıyor. Ama skor yok. Gören insanlar ekranda skoru görüyor ama bizde görüntü yok, sadece ses var. Bir de daha betimleyici bir anlatım lütfen. “Nasıl yapacağız” derseniz, gelin anlatalım size; İstanbul Diyalog Müzesi’ndeyiz. Radyo spikerleri de bu konuda çok başarılıdır mesela. Televizyonda maç anlatanların onları dinlemelerini tavsiye edebilirim.

Bu arada, ‘Sultanlar’a yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Sporcunun ve sanatçının sizi ilgilendiren tek hayatı sahnedeki ya da sahadakidir. Lütfen herkes klavyesindeki parmaklarına sahip çıksın.

Haberin Devamı

Deli olacağız. Setler geçiyor, heyecan artıyor. Spiker “Blok” diyor, “Servis” diyor. Ama skor yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!