Bi’ güzel köpürtüyor ‘foşur foşur’ yıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Bi’ güzel köpürtüyor ‘foşur foşur’ yıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2023 07:00

Önce eviyle başladı. Yetmedi, sokağa çıktı; çocuk parkını, sokak çeşmesini, okul sınıfını elden geçirdi. En son bir bebek odasını temizlerken gördük onu. Instagram fenomeni Cem Özkök bıkmadan, yorulmadan, zevkle temizlik yapıyor, biz de onu ilgiyle izliyoruz. 33 yaşındaki Özkök “Temizliğe takıntılı mısınız” sorusuna “Kime göre, neye göre takıntı” yanıtını veriyor.

Haberin Devamı

Sabah kalkıyor, önce gökyüzüne bakıyor. Yatağını toplayıp banyoya geçiyor. Nevresimlerini değiştirdiyse odanın tozunu alıyor, köşe bucak temizlik yapıyor. Banyoda dilindeki toksinleri temizleyip ağzını Hindistan cevizi yağıyla çalkalıyor, C vitamini serumunu sürüyor. Spor öncesi ya bulaşık makinesini çalıştırıyor ya da çamaşır kurutma makinesini… Kurutmaya lavanta topları atmayı da ihmal etmiyor. Spor dönüşü sağlıklı bir kahvaltı, ütü, tıraş derken artık dışarı çıkmaya hazır. Turizm otelcilik ve işletme mezunu Cem Özkök’ün sabah rutini aşağı yukarı böyle. 33 yaşındaki Özkök sağlık turizmi alanında, yıllarca özel bir hastanede ve otellerde çalışmış. Staj döneminde kat hizmetlerinde görevliyken başlamış temizlik yapmaya. Şimdi kendi evini temizliyor. Yetmiyor, parklara, camilere, okul sınıflarına geçiyor. O temizledikçe takipçi sayısı artıyor. Fonksiyonel sağlık alanında kendini geliştirmeye devam eden Özkök’le Instagram fenomenliğini konuştuk.

Haberin Devamı

Günümüz dünyasında hangisi daha zor, insanın evini mi temiz tutması yoksa kalbini mi?

Bence ikisi birbiriyle bağlantılı. Kalbini temiz tutan bir insan bana göre evine, kendisine, çevresine özen gösteren ve hayat penceresinden temiz bakan bir insandır. Temiz bir yaşam alanına sahip olmak ruhuma iyi geliyor. Kendimi çevreme bu sayede daha şeffaf ve temiz yansıtabildiğimi düşünüyorum. Kalbin temizse diğer yerler bir şekilde temizleniyor.

Temizlik ve bakım konusunda sizi motive eden duygular nedir?

Kendime değer vermek ve sevmek. Ne kadar bakımlı ve temiz olursam o kadar mutlu oluyorum. Ben biriciğim ve bunu en kusursuz şekilde yaşamak bir hayat biçimi.

Bi’ güzel köpürtüyor ‘foşur foşur’ yıkıyor

Temiz olmak, temizlik yapmak sizde bir takıntı oldu mu?

Sanırım en çok sorulan soru bu: “Hasta mısın?” “Obsesif misin?” Hayır. Bu takıntıya sahip binlerce takipçim var; yanlış anlaşılmasın, herkese saygım sonsuz. Neye göre, kime göre takıntı tabii. Mesela ‘evi temiz bırakıp çıkma’ düşüncesi beni mutlu ediyor, huzurlu hissettiriyor. Aksi olmuyor mu? Elbette. Ama o zamanlar mutsuz olmuyorum, “Dönünce yaparım” diyorum, hayatımı etkilemiyor. Yani her şeyin dengede olması gerektiğine inanıyorum. Hasta olsaydım, evde sürekli misafir ağırlayamaz, evcil dost bakamazdım. Bunların hiçbiri söz konusu değil. Arada ince bir çizgi var bence. Sonuç olarak takıntılı değilim ama çok titiz bir insanım.

Haberin Devamı

Bi’ güzel köpürtüyor ‘foşur foşur’ yıkıyor

“Yolda yürüyememek nedir, bunu yaşıyorum. Şükredip teşekkür ediyorum. Sevilmek çok güzel.”

Hiç sabah uyanıp “Bugün duş almak istemiyorum” dediğiniz oldu mu ya da evi süpürmeye üşendiğiniz…

Olmuyor. Ben bunları yaparak zaten güne motive başlıyorum. O rutinlerim sayesinde enerjim artıyor ve kendimi iyi hissediyorum.

Köpeğiniz de sizin bakım rutininizin bir parçası. Halinden memnun mu?

Dışarıdan eve geldiğimiz zaman patilerini silmeden “İçeri gel” desem bile girmez. Alıştı düzene ve çok mutlu. 10 yıldır en yakın, en temiz dostum Lucky.

Son dönemde sağlık ve temizlik konularında öne çıkan isim oldunuz ama daha öncesinde de sosyal medyayı aktif kullandığınızı biliyoruz. İnsanlara örnek olmanın yanı sıra takip edilmeyi, göz önünde olmayı seviyor musunuz?

Haberin Devamı

Evet, çok. “Yolda yürüyememek” nedir bunu yaşıyorum. Şükredip teşekkür ediyorum. Sevmek, değer görmek, sevilmek çok güzel gerçekten.

Bi’ güzel köpürtüyor ‘foşur foşur’ yıkıyor

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Önce evinizi, apartmanınızı temizlediniz. Sonra sıra parklara, banklara hatta arkadaşınızın bebeğinin odasına geldi. “Artık abarttın” gibi tepkiler alıyor musunuz?

Türkiye’de farkındalık anlamında dış projelere başladık. Daha sürpriz projelerimiz olacak yakında. Okullarda kimyasal kullanımını azaltmak adına, farkındalık amaçlı bir sınıf temizledim mesela. “Neden tüm okulu temizlemedin, bir tek sınıf olur mu” gibi memnuniyetsiz yorumlar da alıyorum, “Abarttın’ diyen de çok. Olacak elbet, olayın farkındalık olduğunu kavrayamayan ve hasta olduğum için park vs. temizlediğimi sanan bir grup da var. Alıştım diyebilirim. Herkesi olduğu gibi kabul etmeyi öğrendim.

Haberin Devamı

Bi’ güzel köpürtüyor ‘foşur foşur’ yıkıyor

‘DAĞINIK VE TİTİZ OLMAYAN BİRİYLE ZOR’

Sizin kadar hijyene önem vermeyen biriyle ilişki yaşayabilir misiniz?

Titiz olmayan ve dağınık biriyle zor elbet. Benim kadar olmasa da uyanınca yatağı, ortalığı toparlamayı, banyoyu temizlemeyi normal kabul edecek biri olmalı.  “Hadi şöyle bi’ detay temizlik yapalım” demesi beni mutlu eder tabii. 

Bir erkek olarak bakımlı olmak, temizlik yapmak… Sosyal medyadan bu konuda olumsuz tepkiler aldığınız oluyor mu?

Çok oluyor. Hele Z Kuşağı, genellememekle birlikte üzülerek söylüyorum ki, çok kötü. Merhametli, duygu sahibi, iyi aile terbiyesi almış bir insanın bu derece kötü yorum yapabileceğini düşünmüyorum. Alay eden, mizah yapan, eleştiren yorumların hepsine açığım. Ama hakareti kabul edemiyorum. Çok ağır hakaretler yazılıyor. Ne yazık ki erkekliği bakımla ya da temizlikle eşleştiremiyorlar. Sadece erkek değil, kadınlarda bile çok oluyor. “Bir erkek bu kadar bakımlı, tıraşlı olmamalı” diyenler var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!