Yılı sürprizlerle kapatıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yılı sürprizlerle kapatıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2023 17:15

2023’ün bitmesine sayılı haftalar kala müzisyenler çalışmalarına hız verdi. Emir Can İğrek, Güliz Ayla gibi isimler sürpriz tekliler yayımlarken beklenen albümler de arka arkaya çıkıyor.

Haberin Devamı

RAP YAPIYOR

Spotify’ın 2023’te en çok dinlenen isimler listesinde 9’uncu sırada olan Emir Can İğrek, bu yıl yayımladığı son albümü ‘Parti İptal’le güzel bir başarı yakalamıştı. Hatta bu yılın hitlerinden ‘Ali Cabbar’ da bu albümdeydi. Genç müzisyen belli ki yılı bir sürprizle kapatmak istedi ve bir bölümünde rap de yaptığı ‘Boşuna Nefes Tüketme’yi yayımladı. Söz ve müzik yine kendisine ait.

Yılı sürprizlerle kapatıyoruz

‘Boşuna Nefes Tüketme’ (Tekli)

Emir Can İğrek

Hypers Music

HAYAL KURDURAN ŞARKILAR

Modern-klasik müzik bestecisi ve piyanist Büşra Kayıkçı yeni albümü ‘Places’ (Mekânlar) ile müzik ve mimariyi birlikte kurgulamış. Ona ilham veren mekânların müziğinin peşine düşmüş. Parçaları yazdığı sırada pandemi yaşandığı için gitmek istediği yerleri hayal edip durmuş. O yüzden de ortaya dinleyicisine de hayal kurduran eserler çıkmış. Bu arada albümün ilk dinleyicisi de müzisyenin kızı Menesse olmuş.

Haberin Devamı

Yılı sürprizlerle kapatıyoruz

‘Places’ (Albüm)

Büşra Kayıkçı

Warner Classics

KİM HÜKMEDEBİLİR Kİ?

“Gönlüme hükmedemem/Sana da dön diyemem” diyor son şarkısında Perdenin Ardındakiler. Alternatif pop grubu bu kez çaresizliği ve arada kalmışlığı anlatıyor. Bunu yaparken de karanlık ama yenilikçi bir tavır izliyor. Şarkının sözleri Doruk Ereşter, müziği Direnç Kaçmaz imzalı.

Yılı sürprizlerle kapatıyoruz

‘Gönlüme Hükmedemem’ (Tekli)

Perdenin Ardındakiler

HÜCUMA GEÇTİ

Güliz Ayla bu kez elektronik ritimler içeren bir dans parçasıyla karşımızda. Son zamanlarda sık sık yaptığı gibi tarzının biraz dışına çıkmış ama kendisine çok yakışan bir şarkı olmuş ‘Hücumdayım’. Sözleri kendisine ait. Düzenlemesindeyse Erk Emindayı’nın imzası var.

Yılı sürprizlerle kapatıyoruz

‘Hücumdayım’ (Tekli)

Güliz Ayla

Pasaj&Garaj

Haberin Devamı

TADINDA MELANKOLİ

Redd’in yeni teklisi ‘Şimdi Seni Bulsam’ dinledikçe daha çok bağlanılan şarkılardan. Rock müziğin köklü grubu tam da mevsimine uygun bir melankoliyi giderek sesini yükselten bir anlatıyla dile getiriyor. Söz ve müziği Doğan Duru’ya ait olan şarkının düzenlemesi grubun imzasını taşıyor.

Yılı sürprizlerle kapatıyoruz

‘Şimdi Seni Bulsam’

Redd

RDD Music

BABAYA VEDA

Yeni tekli yayımlayan bir köklü grup da Çamur. Ama bu kez onlar da tarzlarının dışına çıkmışlar. Ama bunun anlamlı bir sebebi var elbette. Grubun solisti Murat Ak kısa bir süre önce kaybettiği babası için yazmış ‘Emir Dağı’nı. Ağıt niteliğinde bir türkü. Türküde divan bağlamayı Kutay Özcan çalmış.

Haberin Devamı

Yılı sürprizlerle kapatıyoruz

Çamur

‘Emir Dağı’

Ellipsis

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!