Yeniden üretim ama nasıl?

Güncelleme Tarihi:

Yeniden üretim ama nasıl
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 15:38

Altı sanatçının birbirleriyle ve işleriyle girdikleri diyalog sonucu ortaya çıkan altı yeni iş, ‘İntihal mi?/ Hal mi?’ sergisinde.

Haberin Devamı

Şehirde kaldığınız sıcak yaz günlerini renklendirecek sergilerden biri, dün Yapı Kredi Kültür Sanat’ta açıldı. Adı, ‘İntihal mi?/ Hal mi?’ Sergide, sanatçılar Çağrı Saray, Erinç Seymen, Ferhat Özgür, Mehtap Baydu, Özlem Günyol&Mustafa Kunt ve Necla Rüzgâr’ın birbirlerinin daha önce yaptıkları çalışmalarından yola çıkarak ürettikleri altı yeni iş ve onların kaynağı olan altı eski işi yer alıyor. Serginin küratörüyse sanat tarihçisi ve sanat eleştirmeni, akademisyen Nazlı Pektaş.

Sergide yer alan sanatçılar küratör Pektaş’ın davetiyle birbirleriyle eşleştirilerek sergideki diyaloğa dahil oldu. Sanatçılardan istenen, serginin başlığına taşınan soruyu yeni üretimlerinde gösterebilmeleriydi. ‘İntihal mi?/Hal mi?’ eşleşen sanatçıların birbirlerinin üretimlerine odaklanarak yeni ve kendilerine ait bir okuma yapmasını ve sonucunda bu okumayı yeni bir yapıta çevirmesini önerdi. Bu sergi, sanatçıların hem birbirleriyle hem de küratörle bir yılı aşan bir zaman diliminde gerçekleştirdiği performansın ürünü olarak huzurlarınızda.

Haberin Devamı

‘İntihal mi?/Hal mi?’ başlıklı grup sergisi, serginin içeriği olan intihal kavramını soruya çevirerek tartışmaya açıyor. Sergi, bir yandan intihalin sözlükteki manasına yakınlaşıyor, öte yandan sanat tarihinin seyri içinde ilk başta bir öğrenme metodu olarak kendine yer bulan kopyalama eylemine eğiliyor. İntihal, temellük etme, çalma, kopya, ödünç alma gibi isimlerle anılan yeniden üretimin, sanatçıların birbiriyle girdiği iletişimle vardığı noktayı tartışmaya açması da cabası...

Yeniden üretim ama nasıl

Mehtap Baydu - Kıyafet (Üretim yılı: 2015)
Dün başlayan ‘İntihal mi?/Hal mi?’ sergisi 29 Temmuz’a kadar İstiklal Cad. No:161 adresinde ziyaret edilebilir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!