Türkiye'nin en iyi 10 sinema salonu!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en iyi 10 sinema salonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 08:30

Hem yılın yerli-yabancı en iddialı filmleri bir bir vizyona giriyor hem de soğuyan havalar sıcacık salonlara davet ediyor. Her tarza hitap eden listemize bakın, seyrinize keyif katın.

Haberin Devamı

Sinema yazarları ve oyunculardan oluşan büyük jüri seçti

Uğur Vardan - Hürriyet sinema yazarı, Ömür Gedik - Hürriyet sinema yazarı, Ali Atay - oyuncu/yönetmen, Şebnem Bozoklu - oyuncu, Boran Kuzum - oyuncu, Tuba Ünsal - oyuncu, Nil Kural - Milliyet sinema yazarı, Murat Özer - Sinema Se7en Mecmua Yayın Yönetmeni

1 - Farklı teknoloji seçenekleri
Kanyon CInemaxImum-İstanbul Farklı teknoloji seçenekleri sunuyor: ScreenX'te iki yandaki duvarlara devam eden ekranlar var. CGV Arthouse, ulusal ve uluslararası festival filmlerine yer veriyor. Gold Class geniş, yatar koltuklarıyla öne çıkıyor. Uğur Vardan, “İlginçtir, modern zamanlarda eski usul sinema sıcaklığı sunuyor gibime geliyor” diyor.

Türkiyenin en iyi 10 sinema salonu

Haberin Devamı

2  - Son ihtişamlı salon
Atlas-İstanbul İstiklal Caddesi’nde, adını aldığı Atlas Pasajı’nda bulunuyor. 1948’de açılan salon 1985’te Hazine’ye devredilmiş. Şimdi Türker İnanoğlu ve İrfan Atasoy tarafından işletiliyor. Nil Kural, “Tarihi değeri ve localarıyla İstanbul’da kalan son ihtişamlı salon” diyor.

Türkiyenin en iyi 10 sinema salonu


3 - Sinefiller için sembolik
Beyoğlu Sineması-İstanbul 1989’da açıldı. Geçen yıl kapanmanın eşiğinden döndü. ‘Sadakat Kart’ projesiyle hayata tutundu. Murat Özer burayı şöyle anlatıyor: “Özellikle sinefiller için sembolik bir anlamı var. ‘Sokağa açılan sinema’ özlemimizi dindiren mekânların başında.”
Türkiyenin en iyi 10 sinema salonu

4 - ‘Star Trek’ atmosferi
Kadıköy Sineması-İstanbul 1967’den beri açık. Şebnem Bozoklu’ya göre “60’lardan kalan gizli güzellik. Şahane bir mimari. Perdenin bulunduğu kısımdaki duvarın yapısı ‘Star Trek’ atmosferine götürüyor. Tamamen aslına uygun olarak yenilendi.”

Türkiyenin en iyi 10 sinema salonu

Haberin Devamı

5 - 'Anadolu'nun yıldızı
Rexx-İstanbul Tarihi 1920’lere uzanıyor. Kadıköy’ün referans yapılarından biri. Murat Özer buraya “Anadolu Yakası'nın yıldızı” diyor.

6 - Yatarak film keyfi
İstinyepark CInemaxImum-İstanbul 4DX salonu titreşim, ışık, koku kullanarak izleyiciyi filme dahil ediyor. Tempur salonu yataklı, ücretsiz mısır-içecek servisi de var.

7 - Gala ondan sorulur
Emaar CInemaxImum-İstanbul Geçen sene açılan salon, son dönemde galalara ev sahipliği yapıyor. 4DX ve Gold Class salon seçenekleri bulunuyor. 

8 - Yeni kültüre karşı
Büyülü Fener-Kızılay Ankara Boran Kuzum, “Yeni sinema kültürüne dayanmayı başarmış, bir Ankaralı olarak içerisinde anılar biriktirdiğim salon” diyor.

Haberin Devamı

9 - Kütüphanesi var
Folkart CInema PInk-İzmir Üç sene önce açıldı. 4K görüntü sistemi var. Fuayesindeki rahat koltukları ve güzel kütüphanesi özellikle dikkat çekici. 

10 - Özel vale hizmeti
Alkent Cinecity-İstanbul 1993'ten beri açık. Üç salonu bulunuyor. Tanınmış restoran ve kafeleriyle de seyirciyi çekiyor. Vestiyer ve özel vale hizmetleri sunuyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!