GeriHürriyet Cumartesi Türkiye'nin en iyi 10 kasabı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türkiye'nin en iyi 10 kasabı

Türkiye'nin en iyi 10 kasabı

“Etsiz yemeğe yemek demem” diyen et tutkunları! Listemiz tam size göre. Uzmanlarımıza etin en lezzetlisini bulabileceğiniz kasapları sorduk. Son yıllarda altınla yarışan et fiyatlarının düşmesi ve herkesin bu protein kaynağını afiyetle yiyebilmesi dileğiyle.

GEZGİN, GURME, BESLENME UZMANI, RESTORAN İŞLETMECİLERİ, TV PROGRAMCILARI VE GAZETECİLERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ 

Mehmet Yaşin/ Gezgin, gurme 
Sahrap Soysal/ Yemek programcısı, yazar 
Dilara Koçak/ Beslenme uzmanı 
Şemsa Denizsel/ Kantin Lokantası'nın sahibi 
Ferit Özkaşıkçı/ Beef & Fish yayın direktörü
Müge Akgün/ Yeme-içme kültürü yazarı 
Ece Aksoy/ 9 Ece Aksoy'un sahibi 
Hamit Ertaş/ Zübeyir Ocakbaşı'nın ortağı 
Refika Birgül/ TV programcısı, yazar 
Ali Develi/ Develi Restaurant 

1) KIVANÇ TATLITUĞ MÜDAVİMİ: GÜNAYDIN / İSTANBUL

Toplam 42 şubeyle kasap, kebap, köfte, döner ve burger restoran konseptleriyle hizmet veriyor. Kıvanç Tatlıtuğ etlerin müdavimi.
Bostancı, (0216) 519 99 15 / Dana kıyma 45 TL, dana kuşbaşı 50 TL, kuzu pirzola 80 TL.

Türkiyenin en iyi 10 kasabı


2) 60 YILLIK MAZİ: ATLAS KASAP / İSTANBUL 

Sırrı, genç hayvanların seçilmesinde. Sertab Erener müdavimi.
Nişantaşı, (0212) 240 46 63/ Dana kıyma ve kuşbaşı 50 TL, kuzu pirzola 65 TL.

Türkiyenin en iyi 10 kasabı


3) DİKKATLİ SEÇİM: GÜZEL KASAP/ ANKARA 


Mekânın sahibi hayvanları kendisi seçiyor. Kasap köfte var. Pişirip yiyebileceğiniz bir bölüm mevcut.
Yenimahalle, (0312) 217 02 18 / Dana kıyma 42 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 46 TL.

Türkiyenin en iyi 10 kasabı

 

4) KEBAP HAZIRLIYORLAR: MÜCAHİT KASAP/ İSTANBUL 

1926’dan beri kuzu Gönen’den, dana Afyon’dan. Sucuk ve köfte de var. Adana-Urfa kebap hazırlatabiliyorsunuz. 
Fatih, (0212) 525 20 83 / Dana kıyma 38 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 75 TL.

Türkiyenin en iyi 10 kasabı


5) KALİTELİ BESLENME: NUR KASAP, ESKİŞEHİR 


1970’ten beri kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri etleri satıyorlar. Mayısa kadar süt kuzusu var.
Odunpazarı, (0222) 231 25 81  / Dana kıyma 32 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 50 TL. 

Türkiyenin en iyi 10 kasabı


6) CUMHURİYETLE YAŞIT: OSMAN KASAP/ İSTANBUL 


1923’ten beri açık. İsmet İnönü buradan et almış. Anı defterine lezzetle ilgili notlar düşmüş.
Eminönü, (0212) 522 00 02 / Dana kıyma 42 TL, dana kuşbaşı 44 TL, kuzu pirzola 58 TL. 

 

7) KENDİLERİ YETİŞTİRİYOR: GENÇ KASAP/ ÇANAKKALE 

İşin sırrı kendi yetiştirdikleri hayvanları doğumundan kesim anına kadar takip etmelerinde.
Ayvacık, (0286) 712 18 16 / Dana kıyma 40 TL, dana kuşbaşı 42 TL, kuzu pirzola 55 TL.

Türkiyenin en iyi 10 kasabı



8) ÖRDEK VE HİNDİ ETİ VAR: YALÇINDAĞ / İSTANBUL 

Dana eti Biga, kuzu Trakya ve Balıkesir’den. Tavuk, ördek, hindi, kasap köfte ve sucuk da var.
Kadıköy, (0216) 418 80 40 / Dana kıyma 39 TL, dana kuşbaşı 42 TL, kuzu pirzola 70 TL. 

Türkiyenin en iyi 10 kasabı


9) İSTER EVDE, İSTER BURADA: PÖÇ KASAP/ HATAY 

Terası da bulunan üç katlı mekândan etinizi alabilir, burada pişirtebilirsiniz. Tepsi ve kâğıt kebabı da var.
Antakya, (0326) 213 95 03  / Dana kıyma ve dana kuşbaşı 35 TL, kuzu pirzola 36 TL. 

10) 30 YILDIR AYNI TAT: İNCİ KASAP/ İSTANBUL 

70 yıl önce açıldı, 30 yıldır aynı üreticiden et alıyor. Borsa Restoran’ın etini burası veriyor.
Eminönü, (0212) 254 47 56 / Dana kıyma 42 TL, dana kuşbaşı 44 TL kuzu pirzola 50 TL. 

 

Yorumları Göster
Yorumları Gizle