Sanki bir Wes Anderson filmindeymiş gibi

Güncelleme Tarihi:

Sanki bir Wes Anderson filmindeymiş gibi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2023 07:00

Son günlerde TikTok ve Instagram âlemini ele geçiren yeni bir trend var: Dünyaca ünlü yönetmen Wes Anderson’ın gözünden bakmak! Bu trende, renkler, tuhaf bakışmalar ve bolca nostalji rüzgârı hâkim.

Haberin Devamı

TikTok sevenlerin en yeni takıntısı ‘Büyük Budapeşte Oteli’ ve ‘Fransız Postası’ gibi filmlerin kült yönetmeni Wes Anderson. Ünlü yönetmen daha 23 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nde yeni filmi ‘Asteroit Şehir’i  seyirciyle buluşturmadan sosyal medyada popüler olmuştu bile.

Sosyal medya kullanıcıları hayatlarını ve hatta stillerini Anderson’ın estetiğiyle şekillendirerek kameraya aldı. Diğer TikTok trendlerinden farklı olarak daha fazla yaratıcılık, hazırlık ve video çekme/düzenleme becerisi gerektirdiği için sosyal medyada bu başlık altında dolaşan videoları izlemek oldukça keyif veriyor. Zira tıpkı Anderson’ın filmlerini izlerken olduğu gibi bu videoları izlerken de o dünyanın içinde yaşamak istiyorsunuz. Teknik detaylara elbette girmeyeceğiz ancak bu tarz bir video çekme niyetiniz varsa, ilginç nesneler, canlı renkler ve kameraya ani bakış atmalara yer vermeli, bir de video boyunca simetrik detaylara özen göstermelisiniz. Videonun içine aniden yazı yerleştirmeyi ve müzik tercihinizi Alexandre Desplat, ‘Obituary’den yana yapmayı unutmayın.

Sanki bir Wes Anderson filmindeymiş gibi

Pastel renkler, geometrik desenler ve retro tarz bu akımın olmazsa olmazları.

Haberin Devamı

İlham 60’lı yıllardan

Kıyafet ve aksesuarlarda pastel renk kullanımı Wes Anderson tarzı için sürpriz değil, her birinin retro tarzda olması da öyle. Anderson, özellikle 1960’lı yılların modasından ilham alıyor. Eğlenceli, renkli stillerin ve ‘temiz’ kalıpların modasını yansıtan bu dönemler Anderson’ın yaratmak istediği dünya için ideal. Kullanılan geometrik ve eklektik desenler yine özellikle 60’lı yılların modasını yansıtan aksesuarlarla tamamlanıyor.

Anderson, filmleriyle moda dünyasına unutulmaz anlar da bırakmış bir isim. Örneğin, yönetmenin klasiklerinden olan ‘Tenenbaum Ailesi’nde Margot Tenenbaum olarak karşımıza çıkan Gwyneth Paltrow’un tarzı bugün bile sosyal medyada paylaşılıyor. Paltrow’un simetrik kesilmiş ve düz taranmış küt saçlarıysa yönetmenin güzellik algısındaki takıntıyı gözler önüne seriyor.

Sanki bir Wes Anderson filmindeymiş gibi

‘The Royal Tenenbaums’ filminde Luke Wilson ve Gwyneth Paltrow.

Haberin Devamı

Nasıl giyinmeli?
-İlk kural renklerin birbiriyle yakaladığı harmoni. Renkleri göz yormayacak şekilde bir araya getirmelisiniz.
-Kahverengi ve sarı tonlarını birlikte kullanmaktan çekinmeyin. Pastel pembeleri, koyu mavilerle tamamlayın. Pastel sarılar, yeşiller ve yine soluk tondaki maviler renk paletinizde olmalı.
-Retro, nostaljik tarzdaki tasarımları tercih edin. 60’ların A kesimli mini etekleri ve büyük yakaları bu tarzı yansıtıyor örneğin. Erkekler içinse kısa kollu triko üstler ve kanvas pantolonlar seçilebilir.
-Aksesuar tercihinizde, renkli, oval kemik çerçeveli gözlükler ve parizyen şapkalar başrolü oynasın.

Sanki bir Wes Anderson filmindeymiş gibi

Sanki bir Wes Anderson filmindeymiş gibi


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!