Ofiste bu sezon

Güncelleme Tarihi:

Ofiste bu sezon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2023 00:00

Hayatımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz işyerlerinde bu sezon nasıl giyineceğiz? Blazer ceketler, yelekler, geniş paçalı pantolonlar... Ofis stili denince vazgeçilmez olan parçaların 2023-24 versiyonlarına göz atalım.

Haberin Devamı

Ofiste bu sezon

Dolabımızdaki giysileri iş, ev, spor gibi kategorilere bölmeye karşı olanlardanım. İşte giyilen bir parçayı, pekâlâ gündelik ya da gece de kullanabiliriz. Dolabımıza bir bütün olarak baktığımızda daha yaratıcı olabilir ve daha sürdürülebilir bir tarz oluşturabiliriz. Ancak bugün ofis stillerinde sıklıkla rastladığımız ve kurtarıcı olan ana parçalara odaklanacağız.
Ofiste bu sezon

Kurtarıcı blazer ceketler

Kadın gardıroplarının demirbaşlarındandır blazer ceketler. Ofiste kurtarıcı olduğu kadar şık bir ortamda da vazgeçilmezlerimizden... Bu sezon tıpkı 80’li yıllardaki modelleri anımsatan yüksek vatkalı ceketler karşımıza çıkıyor. İsterseniz, vintage ürünler satan mağazalara ya da ikinci el pazaryerlerine de göz atabilirsiniz. Oversize yani hacimli modellerin yanı sıra belden oturan, net duruşlu kesimler de göze çarpıyor.

Ofiste bu sezon

Yeni üniformamız yelekler

Haberin Devamı

2023 yazının öne çıkan trendlerinden biri; klasik düğmeli yelekleri bluz olarak giymek olmuştu. Bu trend sonbahar sezonunda da devam ediyor. Blazer ceketlerin içinde ya da gömlek üzerinde, hafta sonlarıysa denim pantolonlarla kullanabilirsiniz.

Ofiste bu sezon

Midi elbise ve etekler

Midi elbise ve etekler ofisten akşama kolayca uyarlanabilmesi ve sağladığı konforlu şıklıkla çok seviliyor. Eteklerde kruvaze modeller ve klasik düz kalem modeller öne çıkıyor. Elbiselerdeyse desenli ve kırmızı, yeşil gibi canlı renklerdekiler göze çarpıyor. Elbiselerin üstüne blazer ceket giyerek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Geniş paçalı pantolonlar

İyi kesimli, vücut hatlarına uygun bir geniş paçalı kumaş pantolon her ortama uyum sağlar. Yüksek belli, piliseli modeller öne çıkıyor. Ofiste minik topuklu ayakkabılar ve loafer’larla giyebilirsiniz. Hafta sonunda spor ayakkabılar ve kaba botlarla da kullanabilirsiniz.

Ofiste bu sezon

Olmazsa olmaz gömlekler

Haberin Devamı

Klasik modellerin yanında ofis çıkışında, akşam stillerine de uyarlanabilecek modellere şans verebilirsiniz. Örneğin Gucci’de de gördüğümüz kendinden jakarlı modeller gözde. Sarı, turuncu, yeşil gibi canlı renkleri de tercih edebilirsiniz. Denimler, şortlar ve eteklerle farklı ortamlara uyarlanabilecek çizgili gömlek modelleri de var. “Beyazdan şaşmam” diyenlerdenseniz, poplin kumaştan olanları ve sezonun modası sivri, uzun yakalıları tercih edin. Tarzınız daha maskülen olsun isterseniz, gömlekle kravat takmak da moda.

Ayakkabı etkisi

Mary Jane ayakkabılar, loafer’lar ve minik topuklu ayakkabılar... Bu sezonun popüler ayakkabı modellerinin her biri işte giymek için çok uygun.

Baş tacı aksesuarlar

Haberin Devamı

Aksesuar ve takılar olmadan bir kombini tamamlanmış gibi hissetmiyoruz. Ofis görünümlerimize de mutlaka takı dokunuşu olmalı. Ofis stilleriyle en çok metalik dokudaki altın ve gümüş tonlardaki takıları yakıştırıyorum. Gösterişli tek bir takı seçerek görünümü parlatabilirsiniz.

HER TARZA UYGUN

Ofiste bu sezon

Zamansız ve her ortamda şık duracak bir pantolon.
Beymen Club, 3.299 lira
Ofiste bu sezon

Yelekleri ceket içinde de kullanabilirsiniz.
DeFacto, 499,99 lira
Ofiste bu sezon

Kısa topuklu, sivri burunlu ayakkabılar öne çıkıyor.
Elle Shoes, 549,95 lira
Ofiste bu sezon

Ofiste şıklığı
garantilemek için…
Mango, 1.199,99 lira
Ofiste bu sezon

Hem ofiste hem hafta sonu giyebilirsiniz.
Massimo Dutti, 1.999 lira

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!