Acılar notalara döküldü

Güncelleme Tarihi:

Acılar notalara döküldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 14:36

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Yaralar sarılmaya çalışılsa da acımız çok büyük. Bu hafta depremde en çok hasarı gören Hatay için, enkaz altında yitirdiğimiz çocuklarımız için yapılan şarkıları bir araya getirdik.

Haberin Devamı

‘ŞAMPİYON MELEKLER’E AĞIT

Yeşim Salkım 6 Şubat depremleri sırasında Adıyaman’daki Isias Otel’de yaşamını yitiren KKTC’li 26 öğrenci (Şampiyon Melekler) için ‘Uyu Meleğim’ şarkısını yazıp besteledi. Çocuklarını yitiren annelerin duygularını dile getiren ağıt niteliğindeki parçanın geliri Şampiyon Melekler için kurulan derneğe bağışlanacak. 

Acılar notalara döküldü

‘Uyu Meleğim’

Yeşim Salkım

Yeşil Müzik-Avrupa Müzik 

‘EY ŞEHİR, YARAN ÇOK DERİN’

Hatay doğumlu sanatçı Umut Harbeli, kendisine Cem Adrian’ın eşlik ettiği ‘Şehir’de âşığı olduğu şehrini anlatıyor: “Kıyıda köşede bıraktım aşklarımı yarım/Masallar anlattım kendi kendime inandım.” Harbeli bu duygusal parçayı depremde hayata veda edenler için kaleme almış. 

Haberin Devamı

Acılar notalara döküldü

‘Şehir’ (Tekli)

Umut Harbeli

Pasaj Müzik

ÇOCUKLAR İÇİN…

Anadolu türkülerinin ve anonim eserlerin lo-fi hip-hop ve chillbeat tarzlarında yorumlandığı ‘Anadolu Lo-Fi’ albümünün üç yıl aradan sonra devamı hazırlanıyor. Prodüktör ikili Armageddon Turk’ün genç müzisyenlerin katkılarıyla oluşturduğu serinin ikinci albümünden ikinci tekli yayımlandı. ‘İki Keklik’in bu özel düzenlemesine Elif Baziki arpıyla eşlik ediyor. İkili şarkıyı doğal afetlerde ve savaşlarda yitirdiğimiz çocuklara adamış.

Acılar notalara döküldü

‘İki Keklik’ (Tekli)

Armageddon Turk

Garaj Müzik

AŞKA DAİR…

Tam da 14 Şubat haftasına uygun bir düet. Aşka inancın tazelendiği… Genç kuşağın iki yetenekli ismi Can Ozan ve Simge Pınar’ın seslendirdiği ‘Bi’ Sen Varsın’ tüm zorluklara rağmen bir arada kalabilme çabasını anlatıyor. Sözler Simge Pınar’a ait, düzenlemesini Efe Demiral üstlenmiş.

Acılar notalara döküldü

‘Bi’ Sen Varsın’ (Tekli)

Can Ozan-Simge Pınar

Universal Music Türkiye

Haberin Devamı

GÖKÇE’NİN YORUMUYLA

Çocukluktan itibaren severek dinlediği Türk sanat müziği eserlerine yorumunu katmak isteyen Gökçe, başlangıcı ‘Elbet Bir Gün Buluşacağız’la yaptı. Şarkını düzenlemesi Övünç Dan’a ait. ‘AlaGökçe’ adlı serinin devamı da ilerleyen dönemde gelecek.

Acılar notalara döküldü

‘Elbet Bir Gün Buluşacağız’ (Tekli)

Gökçe

Pasaj Müzik

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!