‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında

Güncelleme Tarihi:

‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:30

Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri, ilk kez Türkiye dışında düzenleniyor. Etkinlikler için bu yıl Trabzon’un kardeş şehri Almanya’nın Dortmund kenti tercih edildi. Etkinliklere Türkiye’den bakan ve milletvekilleri de katıldı.

Haberin Devamı

Dortmund Westfalenhallen’deki etkinliklerin ilk gününe yoğun katılım oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sireau, eski Devlet Bakanları Faruk Nafiz Özak ve İmdat Sütlüoğlu, Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ve Haluk Pekşen, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Essen Trabzon Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Trabzon Vafı Başkanı Bilgin Aygül, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Altınışık, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Şükrü Güngör Köeloğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon ve İstanbul’un ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ile Avrupa’daki Trabzonlular başta olmak üzere Türkiye kökenliler ve yabancılar, etkinliklerin ilk gününe katıldı.

‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

MEHTER GÖSTERİSİ YAPILDI

Etkinliklerin açılış programında protokol konuşmalarının ardından Avrasya Üniversitesi Karadeniz’in Uşakları Kolbastı Ekibi gösteri yaptı. Kolbastının ardından defile, halkoyunları gösterisi ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın konseri salonda coşku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Gece, Feluka ve Yusuf Güney konseriyle tamamlandı.

‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında


DORTMUND’TAN TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Türkçe “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sireau, ilk defa Türkiye dışında düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nde Dortmund’un tercih edilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Sireau, “Birçok rakip şehre rağmen bu program için Dortmund tercih edildi. Bu bizi gururlandırdı. Kardeş şehir oluşumuzun ifadesi oldu. Türk-Alman dostluğu bu etkinliklerle derinlik kazandı. Yıllardır Trabzon ile Dortmund’un kardeş şehir olması için çaba sarf edenlere teşekkür ediyorum. Hepiniz Dortmund’a hoş geldiniz” dedi.

‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında

Bakan Soylu konuşmasının sonunda önce Trabzonspor’un şampiyonluk yaşayan eski futbolcuları Necati Özçağlar, Serdar Bali, Ali Kemal Denizci, Hüseyin Tok, İlyas Akçay ve Bekir Barçın’ı, ardından da tüm protokol mensuplarını kürsüye çağırarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında


BİZİ TEMSİL EDİYORSUNUZ

Haberin Devamı

Etkinliklerin açılış programında katılımcılara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, şöyle dedi: “Siz burada bizim bayraktarlığımızı ve temsilciliğimizi yapıyorsunuz.
Şunu söylemek istiyorum: Ülkenizle onur duyun, ülkenizle gurur duyun. Buradaki gençlerimizden en iyi okullarda okumalarını, meslek sahibi olmalarını, Alman dostlarınızla birlikte geleceği birlikte inşa etmenizi istiyoruz. Sizden değerlerimizi burada aynen devam ettirmenizi istiyoruz. Sizden başarılı mühendis, başarılı öğretmen, el uzatana dost, şefkatli ve merhametli bir anlayışı gerçekleştirmenizi istiyoruz.”

‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında


TRABZON BİR DÜNYA KENTİDİR

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 21’inci yüzyılın şehirlerin yarışı olacağına dikkati çekti. Trabzon’un bu yarışta başarıyı sağlayacak her şeye sahip olduğunu kaydeden Hamzaçebi, “Trabzon, Berlin Duvarı’nın yıkılması sonrasındaki yeni dünya düzeninde yeniden dünya kenti olma iddiasını ortaya koydu. Trabzon bu yarışı gerçekleştirecek ve başarıyı sağlayacak olan kadrolara, insan birikimine sermayeye ve her türlü kapasiteye sahiptir. Dünya kenti Trabzon ilk kez bu kadar kapsamlı bir organizasyonu Dortmund’da gerçekleştiriyor. Kentlerin yarışında Dortmund ve Trabzon el ele yürümelidir” dedi.

‘Her Yönüyle Trabzon’ ilk kez yurt dışında


BAKMADAN GEÇME!