Her şey oğlum için

Güncelleme Tarihi:

Her şey oğlum için
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 01:42

Daha önce pek çok filme konu olmuştu evladını kurtarmak için her şeyi göze alan baba teması.Şimdi de konuyu Fransız sineması ele alıyor. Şehrin en iyi polislerinden biri olarak bilinen Vincent, peşinde olduğu uyuşturucu satıcılarından yüklü miktarda kokain çalınca, çete Vincent’in oğlunu kaçırıyor ve uyuşturucuyu hemen getirmezse oğlunu öldürmekle tehdit ediyor.

Haberin Devamı

NUIT BLANCHE
SOLUKSUZ GECE
Yön: Frederic Jardin
Oyn: Tomer Sisley, Julien Boisselier, Joey Starr, Birol Ünel
Tür: Dram

/images/100/0x0/563da0edf018fb32c8ef3f0e

FRANSIZ SİNEMASINDA BİROL ÜNEL

Fransız sineması denince özellikle gişe sinemasını seven kesimin aklına genelde sıkıcı, ağır ilerleyen filmler gelir. Bu kötü yanılgıyı bir kenara bırakacak olursak son dönemde Fransa’dan, seyirciyi adeta koltuğuna çivileyen filmler gelmeye devam ediyor.
Korku gerilim türünde Hollywood’a kafa tutan örneklerini gördüğümüz Fransız sinemasından bu kez hız kesmeyen bir polisiye macerayla karşı karşıyayız.
Frederic Jardin’in yönettiği filmin başrollerinde Tomer Sisley, Julien Boisselier ve Joey Starr gibi isimler var.
Hemen belirtmeliyim, Fatih Akın sayesinde Türk izleyicisinin tanıdığı Birol Ünel’in de filmde küçük bir rolü mevcut.
Uzun zamandır polis departmanında çalışan Vincent, çeşitli sebeplerden şeytanın aklına uyarak peşinde olduğu uyuşturucu tacirlerinden kokain çalıyor.
İş arkadaşlarından biriyle giriştiği bu iş, uyuşturucu çetesini bir hayli kızdırıyor.
Vincent’tan intikam almak isteyen çete lideri Jose, Vincent’in oğlunu kaçırıyor. Karısından boşanmış ve oğluyla iyi bir iletişime sahip olamayan Vincent, çaresiz bir şekilde çaldığı kokaini geri verip oğlunu kurtarmaya çalışıyor. Değiş tokuş için Jose’nin işlettiği gece kulübüne giden Vincent, sabaha dek sürecek adrenalin ve tehlike dolu bir koşuşturmanın içine dalıyor.
Vincent oğlunu geri almaya çalışırken gece kulübünün uzun ve karanlık koridorlarında yaşadığı köşe kapmaca sırasında, hiç tanımadığı düşmanları olduğunu da anlıyor.

Haberin Devamı

OĞLUNUN HAYATI TEHLİKEYE GİRİNCE HER ŞEY DEĞİŞİYOR

Vincent, pek de iyi niyetli bir polis değil. Suç dünyasıyla ortak çıkarları doğrultusunda çeşitli işler yapmış, yapıyor. Neredeyse her ülkede görülebilecek kötü polis diye tabir edebileceğimiz cinsten. Eşinden ayrı ve birlikte yaşadığı ergenlik çağındaki oğlu Thomas ile sorunları var.
Thomas, annesinden ayrıldığından içten içe babasını suçluyor. Ona sürekli karşı çıkışlarda bulunan, kendisiyle iletişime geçmesine müsaade etmeyen biri.
Oğluna yeteri kadar sevgisini gösterememiş, bağrına basamamış olan Vincent, kendi yüzünden Thomas’ın hayatı tehlikeye girince adeta bir aslan kesiliyor.
Onu geri alabilmek için hayatını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

LARGO WINCH’IN RÜZGARINI ARKASINA ALAN AKTÖR

İki filmlik ‘Largo Winch’ serisini hatırlarsınız. Varlıklı bir şirketin sahibi olan babası ölünce, onun intikamını almak ve yozlaşmış şirketiçi ilişkilerine bir son vermek üzere maceraperest hayatından vazgeçen Largo’nun hayatına odaklanan, aksiyon dozu hayli yüksek bir seriydi. Largo’yu bu filmin de başrolü olan Tomer Sisley canlandırmıştı.
Fransa’da oldukça yüksek bir gişe yapan serinin rüzgarını arkasına alan oyuncu bu rol için de doğru seçim olmuş.
Filmdeki dövüş koreografilerini başarıyla gerçekleştiren Sisley, içinde bulunduğu çaresiz durumu öyle iyi yansıtıyor ki, film boyunca onun çırpınışlarına siz de ayak uyduruyorsunuz. 

Haberin Devamı

24 DİZİSİ DIE HARD VE TAKEN

Filmin Amerika’da yayınlanan tanıtımlarında, “24 dizisi ve Die Hard karışımının, Taken’in izinden gittiği yapım” tadında mecazi bir gönderme yapılmış.
‘Taken’daki Liam Neeson’un canlandırdığı Bryan Mills gibi evladı kaçırılınca gözü dönen kahramanımız Vincent, 24 dizisindeki Kiefer Sutherland’ın canlandırdığı Jack Bauer gibi yorgunluğuna yenik düşmeden bir tam gün koştururken, ‘Die Hard’daki Bruce Willis’in canlandırdığı John McClane gibi tek başına bir çeteye kafa tutuyor. ‘Soluksuz Gece’ için tam olarak bu üç yapımın etkilerini taşıyor diyemeyiz belki ancak en azından anımsatıcı yanlarını fazlasıyla hissettiriyor seyirciye.

Haberin Devamı

BİROL ÜNEL SÜRPRİZİ

Aslen Silifke doğumlu olan ancak küçük yaşta ailesiyle göç ettiği Almanya’da büyüyen Birol Ünel 1985 yılında oyunculuğa bir televizyon filmiyle adım atmıştı. İrili ufaklı birçok filmde yer alan Ünel’i tüm dünyaya veTürkiye’ye tanıtan ünlü yönetmen Fatih Akın olmuştu. Duvara Karşı filmindeki başarılı oyunculuğuyla hem sevgimizi hem de saygımızı kazanan Birol Ünel, ‘Soluksuz Gece’de de, Yılmaz adlı bir Türk mafya üyesini canlandırıyor. Hatta bir sahnede Türkçe konuşuyor. Rolü küçük. Ancak karşımıza çıktığı her sahnede, emin olun ki başrol oyuncularından rol çalıyor. Keşke daha uzun bir rolü olabilseymiş.

HOLLYWOOD BU FİLME DE GÖZ KOYDU

Haberin Devamı

Artık konu sıkıntısı çeken Hollywood’un son zamanlarda elinden geldiğince Avrupa sinemasından beslendiği bilinen bir gerçek. Sadece iki buçuk milyon euroya mal olan ‘Soluksuz Gece’ de bu kaynaklardan biri olacak. Henüz başrol oyuncuları ve yönetmen belli değil ama yapım, 2014’de yeniden çevirim olarak başta Amerika olmak üzere tüm dünyada vizyona girecek.
Zaten filmi seyrettiğinizde daha iyi anlayacaksınız; Soluksuz Gece, Hollywood’un kesinlikle seveceği bir senaryo ve aksiyon çizgisine sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!