Uzun boylu popçular dans etmesin

Güncelleme Tarihi:

Uzun boylu popçular  dans etmesin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2023 08:44

Pınar Soykan, “Onsuzluk” adlı yeni şarkısını dinleyicileriyle buluşturdu. Kısa bir aranın ardından konserlerine de yeniden start vermeye hazırlanan ünlü şarkıcıyla hem yeni single’ını hem de müzik çalışmalarını konuştuk.

Haberin Devamı

◊ Son şarkınız “Onsuzluk”tan başlayalım. Nedir hikâyesi bu şarkının? Nasıl doğdu, size nasıl geldi, yayınladıktan sonra ne gibi yorumlar aldı?

- Biliyorsunuz ben pop sanatçısıyım. Arada değişik tarzları da denemeyi seviyorum. Son single’ım “Zincir”den sonra aranjörüm Esad “Var mısın farklı bir tür denemeye? Çok güzel trap bir şarkı var, tam senlik” dedi. “Tamam, bakalım. Yakışırsa okurum” dedim. Esad bana demoyu gönderdi. Dinledikten sonra mideme bir yumruk oturdu. Çok etkiledi beni şarkı. Aradım hemen, “Okuyalım” dedim. Sesime çok yakıştı, aranje muhteşem oldu. Dinleyiciler de şarkıyı çok sevdi, inanılmaz mutlu etti bizi bu.

◊ “Onsuzluk”ta Batuhan Şaraplı ile düet yaptınız. Nasıl bir araya geldiniz kendisiyle?

- Şarkıyı tek okumuştum ilk başta. Ama ekip “Sanki düet istiyor bu şarkı” dedi. Ben Hakan Altun’u ya da bir rap’çiyi düşünmüştüm önce. Sonra bir gün ekibimle Nişantaşı’ndaki bir kafede buluştuk. Gittiğimde yanlarında Batuhan da vardı, orada tanıştık. Konu konuyu açtı, derken ben birden “Biz niye düet yapmıyoruz?” dedim. Batuhan şoke oldu. ‘İşin içinde siz varsanız ben her türlü varım’ dedi. Şarkıyı gönderdik, çalıştı. Daha sonra stüdyoda buluştuk, güzel bir uyum yakaladık. Hatta ben Ebru Güneş-Murat Boz düetine benzetiyorum bizim düeti. Büyük alkış topladık, organik 3 milyona yaklaştık, şükürler olsun.

Haberin Devamı

YENİ BİR ŞARKI YAKALADIM

◊ Yaz ayları için bir çalışmanız olacak mı?

- Aslında bir trap şarkım daha var ama onu sanırım sonbahara saklayacağım. Şimdi yeni bir şarkı yakaladım, tam radyo şarkısı. Onu yayınlamayı planlıyoruz.

◊ Albüm devri neredeyse sona erdi artık. Pek çok sanatçı single çıkarmayı tercih ediyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu? Albüm yerine single’larla ilerlemenin avantaj ve dezavantajları neler?

- Ben de zamanında albüm yaptım ama şimdi albüm yapmak, hem maddi hem manevi zarar demek. Şarkıları tek tek yayınlamak çok daha kolay ve mantıklı. Bazen elimde çok şarkı oluyor, “Hepsini bir an önce çıkarmak istiyorum” diyorum. Ekibim bana kızıyor. Single çıkarmanın tek kötü yanı; tüm güzel şarkıları aynı anda dinleyiciye ulaştıramamak.

Haberin Devamı

AJDA’YA BAYILIYORUM

◊ Yakın dönemde birbiri ardına pek çok yeni şarkı yayınlandı. Siz en çok hangilerini beğendiniz?

- İrem Derici’nin “Yaz Gülü”, Aleyna Tilki’nin “Başıma Belasın”, Mabel Matiz’in “Antidepresan” ve KÖFN’ün “Bi Tek Ben Anlarım” şarkılarını çok beğendim.

◊ Meslektaşlarınız arasında en çok kimleri dinler, kimlerin sahnesini beğenirsiniz? Kendinize örnek aldığınız biri var mı?

- Ben Ajda Pekkan’ın kıyafetlerine, performansına ve şovlarına, aynı zamanda sahnesine gösterdiği özene bayılıyorum. Herkesin de Ajda Pekkan’ı bu konuda örnek alması gerektiğine inanıyorum. Ajda Pekkan popun en önemli idollerinden biri.

DANS KISA BOYLULARA YAKIŞIYOR

Haberin Devamı

◊ Sahne çalışmalarınız nasıl gidiyor?

- Konserlerde tam hızlanmaya başlamıştık ki o üzücü deprem felaketi oldu. Tüm işlerimiz iptal oldu. Sağlık olsun, yaralar sarılsın yeter ki. Şimdi yavaş yavaş yeniden başlıyoruz. Dinleyicimle buluşmayı çok özledim. Repertuvarıma da yeni şarkılar ekledim. Bundan sonraki ilk buluşmamız 26 Mayıs’ta.

◊ Sahne şovlarınıza dansçılarla çıkıyorsunuz. Dans etmeyi seviyor musunuz sahnede?

- Bence uzun boylu popçular dans etmesin. Bunun içine kendimi de katıyorum. Hoplamak, zıplamak falan bizde çok komik duruyor. Kısa boylu, daha minyon, kıvrımlı kadınlara dansı çok yakıştırıyorum. Aynı zamanda yeteneği olan sanatçılar dans etsin. Yeteneği olmayanlar ısrarla dans ettikçe komik duruyorlar. Benim sahnede dansı en yakıştırdım sanatçı Yıldız Tilbe bu arada.

Haberin Devamı

 KIYAFET YARIŞINDA YOKUM SES YARIŞINDA VARIM

Kadın sanatçılar arasında bir kıyafet yarışı var. Siz de var mısınız o yarışta?

- Ben kıyafet yarışında yokum, ses yarışında varım. Kıyafet işimizin bir parçası ama ana konumuz kıyafet olmamalı. Hangi şarkıları söylediğimiz, nasıl yorumladığımız daha çok konuşulmalı.

YAZIN HİT ŞARKISI BENDEN

Dinleyicilerinizi bekleyen bir sürpriz var mı gündeminizde?

- Yazın hit şarkısı yaz başında benden geliyor! Aynı zamanda yazın sahnede bol bol dinleyicilerimle buluşacağız ve hep beraber şarkılar söyleyeceğiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!