Squatgirl'den günün yorgunluğunu atmanın tüyoları...

Güncelleme Tarihi:

Squatgirlden günün yorgunluğunu atmanın tüyoları...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 10:51

Ajandalarımız ağzına kadar dolu ve bir gün bize asla yetmiyor. Stres, gündelik hayatımızın bir parçası ve vücudumuz bu stresle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmış. Stres, bizi tetikte tuttuğu ve tehlikeden korumamıza yardımcı olduğu için pozitif bir şey olabilir. Ancak stres sürekli bir hal alırsa, vücudumuzun buna vereceği fiziksel, zihinsel ve duygusal tepkiler sağlığımız açısından zararlı olabilir. Bu yüzden hayatın zorluklarıyla başa çıkarken arada bir rahatlamak çok önemlidir.

Haberin Devamı

Bu videoda size gösterdiğimiz egzersizler sayesinde vücudunuz ve zihniniz uykudan önce rahatlayacak. Üzerinize rahat bir şeyler giyin, yatağınıza ya da yoga matınıza uzanın, kendinizi vücudunuza ve nefes alış verişinize odaklayın. Vücudunuz ile uzandığınız zeminin temas ettiği noktayı hissedin. Kaslarınıza odaklanın ve gerginliğinizi atmaya çalışın.

Haberin Devamı

İlk egzersize başlamadan önce göğsünüzle değil, diyaframınızla derin bir nefes alın. Karın bölgenizin aldığınız nefesle genişlediğini hissedin. Nefesinizi bir saniye tutun ve verin. Ellerinizi hafifçe karnınızın üzerine koyun ve nefes alış verişinizle beraber karnınızın inip kalktığını hissedin. Eğer aklınız başka yerlere giderse kendinizi kasmadan tekrar vücudunuza odaklanın.

Kendinizi hazır hissettiğinizde egzersize başlayın. Son egzersizin adı kedi ve deve. Bu egzersiz, omurgayı dengeleyen kasları, karın kaslarını ve sırt kaslarınızı güçlendiriyor. Bu egzersizi her gün yaparsanız sırtınızın güçlenir ve sizi sırtınızla ilgili rahatsız eden pek çok problemi azaltır. Ancak kronik sırt ağrınız varsa ya da başka bir sağlık problemi ile karşı karşıyaysanız, kedi ve deve hareketini yapmadan önce doktorunuza danışın.

Haberin Devamı


 

BAKMADAN GEÇME!