SquatGirl ile 4 dakikada bacaklarınızı inceltin

Güncelleme Tarihi:

SquatGirl ile 4 dakikada bacaklarınızı inceltin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 13:53

Bacaklarınızdan şikayetçiyseniz SquatGirl ile 4 dakikada boyunca bu hareketleri yapıp bacaklarınızı istenilen seviyeye getirin...

Haberin Devamı

Kısa bir zaman öncesine kadar mini etek giymiyordum. Zayıf bir kadın olmama rağmen bacaklarımın çok büyük olduğunu düşünmüşümdür. Hoşuma giden çizmelerin fermuarını kapatamadığımda üzüldüğüm olmuştur. Pek çok insan ağırlık antrenmanı yapınca bacaklarının kalınlaşacağına inanıyor. Ancak ben ağırlık antrenmanı yaparak kalça çevremi toplamda 7 santim inceltmeyi başardım. Artık beğendiğim bütün çizmeleri de satın alabildiğime göre baldırlarım da incelmiş olmalı.

Haberin Devamı

Peki, ben bacaklarımı inceltmek için ne yaptım ve siz kendi bacaklarınızı inceltmek için ne yapmalısınız? Öncelikle bacaklarımızı kalınlaştıran nedenlere bir bakalım. Bazen vücudun su tutması bacakların kalınlaşmasına neden olabiliyor. Aşırı tuz (sodyum) tüketimi, vücudumuzun su tutmasının başlıca nedenleri arasındadır. İşlenmiş gıdalar ile konservelerden uzak durmaya çalışın. Çünkü bu tip gıdaların içerisinde yüksek miktarda sodyum bulunur. Vücudumuzun su tutmasının bir başka nedeni ise yeterli miktarda hareket etmememizdir. Egzersiz yapıp hareket ettiğiniz zaman dolaşım sisteminizi harekete geçirirsiniz ve damarlarınızdaki kirli kan ve toksinlerin kalbinize pompalanmasını sağlarsınız.

Haberin Devamı

SquatGirl ile 4 dakikada bacaklarınızı inceltin

Kalbiniz, diğer organlarınızın da yardımıyla kanınızı temizler. Bu şekilde vücudunuzdaki ödem ve toksinlerin atılmasına yardımcı olmuş olursunuz. Eğer ilaç kullanıyorsanız veya yüksek tansiyon gibi bir rahatsızlığınız varsa da vücudunuz ödem yapabilir. Kadınlarda daha sık görülmekle beraber, hormonal dengesizlikler yüzünden de vücudunuz ödem yapabilir. Örneğin hamile kadınların salgıladıkları hormonlar, fetüsü korumak için vücudun daha fazla su tutmasına neden olur.

Eğer bacaklarınızdaki kalınlığın büyük bir bölümü fazla yağlardan oluşuyorsa, tempolu yürüyüş gibi bir kardiyovasküler egzersizi günlük olarak yapmanız, pantolonlarınıza daha rahat girmenizi sağlayacak biçimli bacaklara kavuşmanızı sağlayacaktır. Yaptığım antrenmana bağlı olarak haftanın üç günü 20 ila 40 dakika arasında koşu yapmaya başladım. Hızlı bir koşucu değilim ancak bunun pek de bir önemi yok. Antrenmanımın bu kısmını çok seviyorum çünkü aklıma en güzel fikirler kardiyo antrenmanı yaparken geliyor. Nasılsa insanın kardiyo yaparken insanın kendi başına düşünmekten başka pek bir seçeneği yok, öyle değil mi?

Haberin Devamı

SquatGirl ile 4 dakikada bacaklarınızı inceltin



Sağlıklı bir beslenme ve egzersiz yaparak yağlarımızdan kurtulduk diyelim. Artık biçimli bacaklara kavuşmak için kas yapmaya başlayabiliriz. Bugünün videosunda size göstereceğim kas yapmanızı sağlayacak hareketler ile vücut ağırlığınızı kullanarak kuvvet antrenmanı yapacaksınız. Kaslarınıza ağırlık yüklediğiniz zaman kas dokunuzda mikroskobik ölçekte yırtıklar oluşuyor. Bu yırtıkların oluşması ile kas yapmanıza yarayan ve gelecekte yapacağınız egzersizler için size kondisyon kazandıran hücreleriniz harekete geçiyor. Kısaca özetlemek gerekirse kaslarınız onlara yüklediğiniz yükle başa çıkamayacak ölçüde güçsüz olduğunu anladığında, gelecekte onları maruz bırakacağınız fiziksel aktivite ile başa çıkabilmek için büyüyor.
Antrenmanlar arasında kaslarınızın dinlenip iyileşebilmesi için kuvvet antrenmanlarını günaşırı yapmanızı öneririm. En iyi sonuçları almak için kuvvet antrenmanı yapmadığınız günlerde kardiyo antrenmanı yapın. Ne kadar kardiyo yaparsanız o kadar fazla kalori harcarsınız ve ne kadar kalori harcarsanız o ölçüde kilo verirsiniz. Yürüyüş, hafif tempolu koşu, bisiklet, yüzme veya eliptik ile kardiyo yapmayı deneyebilirsiniz. Her seferinde farklı antrenmanlar yaparak değişik kas gruplarını çalıştırırsanız antrenman yaparken sıkılmamış olursunuz.

SquatGirl ile 4 dakikada bacaklarınızı inceltin


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!