Rüyanızda gördüğünüz 4 şeyin psikolojinizdeki karşılığı

Güncelleme Tarihi:

Rüyanızda gördüğünüz 4 şeyin psikolojinizdeki karşılığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 11:11

Rüyalar bilim için gün içerisinde gördüğümüz görüntülerin uyku sırasında gelişi güzel bir şekilde beyinden atılması anlamına geliyor. Ancak neden bazı görüntülerin seçilip belli bir düzende ve anlamlı bir şekilde karşımıza çıktığı ise hala belli teoriler ışığında anlamlandırılmaya çalışılıyor. Freud bu görüntülerin kendimizle ilgili gerçeği görmemiz için bir araç olduğuna inanırken, sembollerin ve görüntülerin rüyayı gören kişinin bastırılmış isteklerinin bir yansıması olduğunu düşünüyordu. Bir çok eski inanış da rüyaların geleceğin ya da olacak şeylerin ruhani güçler tarafından haber verilmesi olduğuna inanıyor. Ancak iki türlü de sembollerin anlamları önemlidir. Her kişi için semboller farklı anlamlar taşıyabilse de genel rüya yorumları yapılabilir. Birkaç genellenmiş açık sembol bu konuda yol gösterici olabilir.

Haberin Devamı

Yolculuk etmek

Yolculuk ederken bindiğiniz araç önemlidir. Bu aracın sizin için ne anlama geldiğini düşünmeli ve sonrasında nereye doğru gittiğini anlamaya çalışmalısınız. Sizi nereye götürüyor ve bu yolculuk size ne hissettiriyor öncelikle bu sorulara cevap vermelisiniz.

Rüyanızda gördüğünüz 4 şeyin psikolojinizdeki karşılığı

Rüyada sayı görmek

Rüyada görülen sayılar özellikle Budizm yorumuna göre vücuttaki çakralarınızla alakalıdır. Vücutta bulunan 7 çakradan hangisine ait sayıyı gördüyseniz o çakranın sembolü olduğu duygularınızla ilgili bir şeyler yaşıyor olabilirsiniz. Eğer bunun gerçek olduğunu düşünüyorsanız o çakra üzerine yönlenmeli ve duygu durumunuzu normale çekmelisiniz.

Rüyanızda gördüğünüz 4 şeyin psikolojinizdeki karşılığı

Haberin Devamı

Mekanların anlamı

Mekanlar hepimiz için çok önemlidir ve beynimizde bu mekanları bazı ihtiyaçlarla ve duygularla birlikte kodlarız. Örneğin okul görmek geçmişe ait özleminizi, yeni bir şeyler öğrenmek istediğinizi anlatıyor olabilir. Hastane gibi bir yer ise yardıma ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelebilir.

Rüyanızda gördüğünüz 4 şeyin psikolojinizdeki karşılığı

Tanıdığınız insanları görmek

Rüyanızda gördüğünüz insanlar tanıdığınız kişilerse bu insanları nasıl gördüğünüz üzerine yoğunlaşmalısınız. Bu insan size neyi çağrıştırıyor, sizin için ne ifade ediyor? Bu soruların cevaplarını değerlendirerek rüyanızı yorumlayabilirsiniz. Eğer kaybettiğiniz ve sevdiğiniz bir insanı gördüyseniz bu bağınızın hala devam ettiği anlamına gelir ve bu insanla ilgili yarım kalan duygularınızın üzerine gitmeniz gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!