Modern zamanın mahalle baskısı: İş güç tamam da, ne zaman evleneceğiz?

Güncelleme Tarihi:

Modern zamanın mahalle baskısı: İş güç tamam da, ne zaman evleneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 14:17

Bütün Türkiye el ele verip, Tarık Akan gibi adamları evlilik tribine soktuk iyi mi! Hayır, altın günlerinde siyatik ağrılarını ovalarken bir yandan da 'hadi kızım evlen artık' diyen teyzelerin gazına geldik ben ona yanarım! Sen heyecanlı heyecanlı aşkını anlatırken, anneden kontra atak sorular başlar: "Ama işini bir öğrenseydin. Ee, nereliymiş? İçkisi sigarası var mı? Ne kadar kazanıyormuş? Kızım insan sorar hiç mi merak etmedin!"

Haberin Devamı

Bak, güzel arkadaşım. Henüz tanışalı 4 ay olmuş, birlikte çıktığınız her yemekte evlilik lafını sokuşturmanın anlamı ne?

Modern zamanın mahalle baskısı: İş güç tamam da, ne zaman evleneceğiz
Özgür kız kıvamında metropolde gününü gün ederken hooop 30'una bir kala bir adamla tanışırsın. Küt diye aşık olursun. Avrupa standartlarında bir kadınım diye yuttur yutturabilirsen. En romantik anda beyninin içinde kırmızı ışıklı bir cümle yanıp söner: "Ee, tamam da ne zaman evleneceğiz?"

Erkek de haklı. İlişkinin başlarında havandan yanına yaklaşılmazdı. “Ay, evlilik mi? Çocuk mu? Yok ben daha düşünmüyorum. Kariyer yapacağım” diyen kadının yerinde yeller esiyor. Birkaç ay içinde tek taş reklamlarında iç çeken, gelinlikçi vitrinlerine mıh gibi çakılıp kalan kadına ışık hızında geçtin. Dizi senaristi olsa kafası karışır yahu, adam nasıl anlasın!

Haberin Devamı

Ne oldu da, otuzlu yaşlarındaki çoğu kadın ilişkisinde evlenme fikrine bir anda kanalize oluverdi? Hormonlar mı? Aile baskısı mı? Yoksa yalnız kalma korkusu mu? Bir yanda sevgililer günü kutlamaları, bir yanda evlilik programları... Peki evliliği düşünen kaç kadın gerçekten bu endişelerin etkisinde kalmadan karar veriyor?

Modern zamanın mahalle baskısı: İş güç tamam da, ne zaman evleneceğiz

Anlattıklarımın her evresini yaşamış biri olarak size tavsiyem: Bilinçaltınızı ele geçiren mesajlara kanmayın. Tamam gelinlikti, düğündü, törendi Facebook'ta like üstüne like alacağınız şeyler.  Ama siz, akıl ve ruh sağlığınız için paşa gönlünüz ne diyorsa onu yapın! Erkeği gerip darlamayın. Zaten otuza bir kala zor bulmuşsunuz. Bir de mahalle baskısıydı, anne hatrıydı diye yaşayacağınız mutluluktan da olmayın. Hemen evlenip, bir yıl sonra kavga dövüş boşananları düşünün. Evet, bir yanınızdan "Yaş 30 oldu!" diye çekiştirenler eksik olmuyor (Tüm annelere selamlar). Yalnızlıktan gitgide daha da korkuyorsunuz ama korkularla da yaşanmıyor ki. Zarları atmaktan korkmayın. Mahalle baskısıyla zar tutmayın. Düşeş gelirse şansınıza, dü yek gelirse bahtınıza...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!