Levent Altınay kimdir? Bir dönemin önemli yapımlarına imza attı

Güncelleme Tarihi:

Levent Altınay kimdir Bir dönemin önemli yapımlarına imza attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2020 12:59

Levent Altınay, bir dönemin popüler yapımlarından Biri Bizi Gözetliyor (BBG) isimli yarışma programına imza attı. O dönemde Senkron TV isimli yapım şirketinin sahibi olan Levent Altınay, Sıcağı Sıcağına ve Yangın Var isimli yapımların da yaratıcısı oldu. Peki, Levent Altınay kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Televizyon dünyasının bilindik isimlerinden Levent Altınay'ın yükselişi TRT döneminde dublaj işi ile başladı. Önce Ankara'da dublaj işine girdi. "Senkron" adlı bir şirket kurdu. Daha sonra özel TV'lerin devreye girmesi ile özellikle yabancı film ve dizilerdeki dublaj işleri çoğaldı.

Altınay "Senkron"u İstanbul'da açtı. Ve TV pisasasında en çok iş yapan dublaj şirketlernden biri oldu. Burada büyük paralar kazandı.

Daha sonra yapımcılığa soyundu. Önce "First" isimli iki ortaklı bir şirket kurdu. Show TV'ye Türkiye'nin ilk "reality show"ları "Sıcağı Sıcağına" ve "Yangın Var"ı yaptı. Bu yapımlar Levnet Altınay'ın da yükselme startı oldu. Daha sonraları ortağında ayrılan Altınay, "Senkron TV"yi kurdu. Bu arada yarışma programları ve magazin programları ağırlıklı çalıştı. Piyasanın en çok iş yapan şirketi oldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Mustafa Süzer ile ortaklık yaptı. "Senkron"nun yaklaşık yüzde 70 hissesini 2 milyon dolara Süzer'e sattı. Süzer ile ortak olarak Kent TV'yi kurdu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!