iPhone 7 almalı mı, almamalı mı?

Güncelleme Tarihi:

iPhone 7 almalı mı, almamalı mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 11:05

Akıllı telefon satın alma kararları, en az megapiksel ve inçler kadar cihazın gündelik yaşamımıza etkisine bakarak da veriliyor. iPhone 7’deki yeniliklere bu pencereden bakalım...

Haberin Devamı

En son diyeceğimi baştan söyleyeyim: iPhone 7 devrimci bir cihaz değil ama devrimci bir mobil deneyim geleceği için zemin hazırlayacak bir cesaretle karşımıza çıkmış durumda. Cesaret derken; tasarımına çok dokunmamak, kulaklık standardını değiştirmek, bugüne değil inovasyon tavanı yüksek yeniliklere yatırım yapmak gibi adımlardan bahsediyorum.

TASARIM

Eğer önceliğiniz yeni bir telefon aldığınızın fark edilmesiyse, iPhone 7 sizin için doğru seçim olmayabilir. Yeni cihazı masaya koymak yetmeyecek; arzuladığınız statü sıçramasını cümle içinde ‘iPhone 7’ kelimelerini kullanmadan başarmanız kolay görünmüyor. iPhone 7, simsiyah (Jet Black) seçeneği hariç 6 ve 6S modellerinden çok büyük bir görüntü farklılığı sunmuyor. Jet Black modeli, metal gövdeyle ekran arasındaki geçişi dikkatle bakmadan fark edemeyeceğiniz çok şık bir tasarıma sahip. Cihaz her an elden kayacak hissi vermiyor, dolayısıyla elinizden daha az düşecek. Ancak arka gövdenin ‘jet’ hızıyla parmak izi tablosuna dönüştüğünü eklemek gerek.

 

Haberin Devamı

KULAKLIK MESELESİ

iPhone 7 almalı mı, almamalı mı

 

Evet, artık kulaklık çıkışı yok. Korkmayın, kutudan çıkan aparat sayesinde şarj çıkışına takarak kablolu kulaklıkları kullanabilirsiniz. Dolayısıyla telefonu şarj etme ile müzik dinlemeyi aynı anda yapmak artık mümkün değil. Büyük pil, dokunma (taptic) motoru, su geçirmezlik ve daha iyi işlemci için küçük bir bedel.

Ekim ayının sonunda Apple, kablosuz AirPod kulaklıkları da piyasaya sürecek. Siri ile kontrol edilebilen, iPhone ile otomatik bağlanan Mac ve iPad’lerle senkronize kullanılan heyecan verici bir ürün. Lakin bir risk mevcut. Kablolu kulaklıklar eskiden kulağımızdan kucağımıza iniş yaparken, kablosuz torunları artık yere düşebilecek. Satış fiyatının 779 lira olması bu durumu daha da endişe verici hale getiriyor. “Kahraman vatandaş yerde bulduğu AirPod’u sahibine teslim etti” başlıklı haberleri bekleyebiliriz.

 

Haberin Devamı

SU GEÇİRMEZLİK

iPhone 7 almalı mı, almamalı mı

Duymuşsunuzdur, yeni iPhone su geçirmiyor. Ama bu özelliği doğru okumak şart. “iPhone 7 aldım, o halde sualtı fotoğraf sergisi açmalıyım” gerçekçi bir yaklaşım değil. Yağmurda konuşurken endişe etmeyecek, telefonu tuvalete düşürdüğünüzde kendinizi üzüntüden çöllere vurmayacaksınız. 

 

DİĞER YENİLİKLER

** Yeni dokunma motoru sayesinde cihazı kullanırken bazı kilit hareketlerde telefonun titrediğini hissediyoruz. Bu teknolojideki en büyük inovasyon alanının tabii ki oyunlarda olmasını bekleyebiliriz.

** Telefonda artık stereo hoparlör mevcut. Ses yüksekliği 6S’e göre iki kat artmış durumda. (Buna en çok bardaklar sevindi.)

Haberin Devamı

** Yeni işlemci A10, iPhone 7’yi 6S’e göre yüzde 40 daha güçlü yapıyor.

** Daha büyük bir pil, daha iyi batarya ömrü anlamına geliyor. Ancak gerçekte farkın çok büyük olmadığını söylemeliyim.

** Cihaz artık 32 GB’lık modelden başlıyor. Arkasından konuşmak istemiyorum ama 16 GB’lık iPhone’u hiç kimse özlemeyecek.

 

KAMERA

iPhone 7 almalı mı, almamalı mı

 

Kamera, iPhone 7’yi tercih etmek için en güçlü neden olarak öne çıkıyor. Özellikle az ışık performansı sayesinde günbatımı fotoğraflarınızın artık daha fazla beğeni almasını bekleyebilirsiniz. 7 megapiksele yükselen ön kamera da selfie’lerdeki kendinizle barışmanızı sağlayacak kadar başarılı. Asıl havadisse 7 Plus modelindeki çift lensli kamerada saklı. İkinci lens telefoto özelliğiyle 10X’e kadar digital zoom imkânı veriyor. Ancak beni daha çok, eşzamanlı çalışan ve iki ayrı fotoğraf çeken lenslerin yazılım güncellemeleriyle yapabilecekleri heyecanlandırıyor. 

Haberin Devamı

SONUÇ

Eğer yeni bir telefon alma arifesindeyseniz, kontratınız ya da eski cihazınıza sabrınız dolduysa iPhone 7 kesinlikle pazardaki en güçlü seçeneklerden biri. Özellikle fotoğraf çekme önceliği olanlar 7 Plus’ı değerlendirmeli. 6S sahipleri içinse bence kontrat sonunu beklemek daha rasyonel görünüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!