Iggy Pop ve Dalai Lama'yı dövdüler

Güncelleme Tarihi:

Iggy Pop ve Dalai Lamayı dövdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 01:34

Iggy Pop, Dalai Lama ve Karl Lagerfeld Uluslararası Af Örgütü'nün 'İskenceyi Durdur' kampanyasına destek verdi. Ancak Dalai Lamalı poster Budistlerden tepki çekti ve ajans reklamı geri çekti.

Haberin Devamı

İngiliz müzisyen Iggy Pop, Budist lider Dalai Lama ve Chanel'in kurucusu Alman modacı Karl Lagerfeld, 'İşkenceyi Durdurun' kampanyasında bir hayli kötü görünüyor... Bunun sebebi, Brükselli Air reklam ajansı tarafından hazırlanan reklam afişleri. Ajans, ünlü simaların fotoğraflarını Photoshop ile değiştirmiş ve onları 'işkence görmüş' olarak resmetmiş. Afişlerde 'İşkence yaptığınız bir insana istediğiniz her şeyi söyletebilirsiniz' deniyor.

Iggy Pop ve Dalai Lamayı dövdüler



Iggy Pop ve Dalai Lama dışında kampanyada Chanel'in kurucusu Alman modacı Karl Lagerfeld de kullanıldı. Brüksel'de bulunan Air reklam ajansı tarafından hazırlanan afişlerde 'İşkence yaptığınız bir insana istediğiniz her şeyi söyletebilirsiniz' cümlesi kullanıldı. İşkence görmüş Iggy Pop 'Rock'n roll'un geleceği Justin Bieber' derken, Dalai Lama '50 yaşında Rolex saati olmayan bir insan hayatı teğet geçmiştir' ve Karl Lagerfeld de 'Elegansın zirvesi, Havaii tarzı çiçekli gömlekler ve parmak arası terliklerdir' diyor.

Haberin Devamı

Iggy Pop ve Dalai Lamayı dövdüler

Iggy Pop ve Dalai Lamayı dövdüler


Sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Af Örgütü'nün Fransa-Belçika ayağından Philippe Hensmans Guardian'a konu ile ilgili 'Iggy Pop'un böyle bir şey demesini hayal edemeyiz. Ama bunlar şiddet sonucu ortaya çıkan ifadeler. Hükümetler şiddet kullanıyor... Bazı kıymetli bilgileri verenler suçlanıyor ancak tarih bize göstermiştir ki, şiddet uygulanmış insanlar genellikle acıları dinmesi için istenen her şeyi söyleyebilecek hale gelirler' açıklamasını yaparak 'İşkenceyi Durdur' kampanyasına dikkatleri çekti.

DALAI LAMA TEPKİ GÖRDÜ

Haberin Devamı

Independent'a göre Uluslararası Af Örgütü mayısta başlayan kampanyanın yayılması için işleri hızlandırdı ve afişler iki günde internette ve sosyal medyada yayıldı. Ancak Dalai Lamalı posterlerin Budistlerden gördüğü tepki nedeniyle Belçikalı ajans Facebook sayfasından şu açıklamayı yapmak zorunda kaldı: 'Bu kampanyada kullanılan posterlerden biri Dalai Lama'ya aittir. Lama'nın bu fotoğrafı internette bulunmaktadır. Yine de tepki gördüğümüz için bu fotoğraf maksadını aştı, biz de kimseyi kırmamak ve kampanyanın amacından sapmaması nedeniyle bu afişi digital medya kampanyamızdan çıkardık.'

Iggy Pop ve Dalai Lamayı dövdüler

Haberin Devamı

Dalai Lama, üç yıl önce Uluslararası Af Örgütü'nden 'İnsan Haklarında Parlak Işık' adlı bir ödül almıştı.

Bu arada Uluslararası Af Örgütü daha önce Cat Power, Vampire Weekend, Justice ve R.E.M. gibi pek çok önemli müzisyen ve grubu da kampanyalarında kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!