Herkes çığlık çığlığaydı

Güncelleme Tarihi:

Herkes çığlık çığlığaydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2023 10:42

Yardım için gittiği Hatay’da depreme yakalanan eski “Survivor” yarışmacısı Sema Aydemir yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Yemek dağıtımına destek olan Sema Aydemir, 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki deprem sırasında çok korktuklarını söyledi: “Herkes çığlık çığlığaydı. Yanımızdaki binanın duvarları yıkıldı. Gece tahliye edildik. Güvenli bir bölgeye geçmiştik ama şimdi tekrar mutfağa geldik. Ailelerimiz ‘Sizin de can güvenliğiniz yok, gelin’ diyor. Ama biz gidersek bu insanlar yemek bulamayacak.”

Sanat dünyasının ünlü isimleri felaketin yaralarını sarmak için canla başla çalışmaya devam ediyor... Bazıları afet bölgesinde depremzedelere yardım götürüp moral verirken bazıları da bağış kampanyalarıyla onların yeniden hayata tutunmasına yardımcı olmaya çalışıyor.

Malatya’ya moral ziyareti

Eser Yenenler, TEGV’in organizasyonuyla eşi Berfu Yenenler’le birlikte Malatya’ya gitti. Günler öncesinden sosyal medyada duyuru yapan oyuncu, gönderilen yardım malzemelerini depremzedelere bizzat ulaştırdı. Çadır kenti ziyaret eden oyuncu, çocuklarla da yakından ilgilendi, onlarla oyunlar oynadı.

Haberin Devamı

Herkes çığlık çığlığaydı

Berfu Yenenler, “Ben İzmitliyim, 99 depreminde 4 yaşındaydım. O yüzden şimdi de en iyi çocukları anlayabiliyorum. Birlikte çabalamaya devam etmeliyiz” dedi.

Herkes çığlık çığlığaydı

Berfu Yenenler, bir çocuğun “Ben Berfu ablayı çok seviyorum” yazan notunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Babamın ruhuna gitsin

Depremin ilk gününden beri bölgede olan Tuğba Özay önceki gün Hatay’da deprezemde çocuklarla çekilen fotoğrafını Instagram hesabına yükledi. Babası İlhan Özay’ı geçen ocak ayında kaybeden ünlü şarkıcı ve sunucu o karenin altına duygusal bir de not düştü: “Deprem bölgesinden bugün ayrılmayı düşünürken görevimin daha bitmediğini bir kez daha anladım. Babacığımın bugün 52’si. Yapabildiğimiz tüm iyilikler de babacığımın ruhuna gitsin.”

Herkes çığlık çığlığaydı

Haberin Devamı

Eşyalarını yolladı

Oyuncu Eda Ece, depremzedelere göndermek üzere evindeki kıyafetleri topladı. Ünlü oyuncu, Instagram’da yayınladığı videoda “Sabahtan beri koli yapıyoruz. Bütün kıyafetlerimi verdim. Bir sürü de erzak aldım. Umarım doğru yerlere gider. Ben tüm bunları Akut Vakfı’na bağışladım” diye konuştu.

Herkes çığlık çığlığaydı

Acılara ortak

Ünlü şarkıcı ve sunucu Züleyha Ortak, AFAD’ın Gaziantep’te kurduğu çadır kenti ziyaret etti. Ortak’a depremzelere yaptığı moral ziyaretinde ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, şarkıcı İpek Açar ve müzisyen eşi Alper Kömürcü de eşlik etti.

Herkes çığlık çığlığaydı

Gönüllü aşçı

Haberin Devamı

Felaketi yaşayan bölgeye giderek depremzedelere yardım eli uzatan ünlüler arasına Yasemin Sakallıoğlu da katıldı. Bölgede gönüllü olarak aşçılık yapan ve yemek pişiren ekibe destek veren komedyen, Instagram üzerinden aşçılara seslendi:

“Birçok aşçı gönüllü olarak gelmiş. Fakat daha fazla aşçıya ihtiyaç var dediler. Haydi kıymetli aşçılar, 1-2 gün bile olsa gelin. Gelin ki devamlılık sağlansın.”

Herkes çığlık çığlığaydı

Ağlatan not

Adıyaman’da yardım çalışmalarına katılan Mahsun Kırmızıgül, Beşiktaş’ın yolladığı malzemeleri de köylere bizzat ulaştırdı. Sanatçı, yardım kolilerinin üzerine iliştirilen notun kendilerini çok duygulandırdığını söyledi:

Haberin Devamı

Herkes çığlık çığlığaydı

“Beşiktaş kulübümüz ve taraftarının yardımlarını Adıyaman’ın en ücra dağ köylerine kadar ulaştırmak için yine yollardayız. Minik kartalların kolilerin üstüne yazdığı not, ekipçe bizleri ağlattı. Teşekkürler Beşiktaş.”

Minik Beşiktaş taraftarı Gökçe Azra, gönderdiği oyuncağın üzerine şöyle yazdı: “Arkadaşım bu oyuncağı sana hediye ettim. Bu oyuncağı seversin umarım. Dualarım seninle.”

Şifa niyetine

Depremzedeler için ev yemekleri yapan Mia Mesa’nın çalışmalarına Gülcan Arslan da destek verdi. Ekiple birlikte mutfağa giren, kazanları taşıyıp yemek pişiren oyuncu, görüntülerini “Birlikten kuvvet doğar. Şifa niyetine” notuyla paylaştı.

Haberin Devamı

Herkes çığlık çığlığaydı

İyi ki iyi insanlar var

Sevil Uyar, hazırladığı yardım kolilerini Hatay’daki depremzedelere göndermek için aradığı otobüs firmasını yaptığı çağrılar sonucunda buldu.

Oyuncu, firma sahibine sosyal medyadan teşekkür etti: “As Turizm’den sevgili Hasan Abime çok teşekkür ederim. İyi ki iyi insanlar var.”

Herkes çığlık çığlığaydı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!