Geçmişten bugüne nostaljik tatil mekanları

Güncelleme Tarihi:

Geçmişten bugüne nostaljik tatil mekanları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 13:01

Yıllar önce yaz aylarında büyük şehirlerde yaşayanlar arasında bazı sahil kasabalarının isimleri döner dururdu. Bazısı gittiğinden bazısı da mutlaka gideceğinden bahsederdi. Ne anılar yaşanır, ne nostaljik fotoğraflar çekilirdi o kumsallarda. Bahsettiğimiz zamanlarda plastik şezlong ve sandalyeler, uçuşan poşetler, çılgınlar gibi selfie çekenler yoktu. Elinde gazozu, seyyar şemsiyesi ve slip mayolarıyla insanlar koştururdu. Denize takla atarak giren ergenler ve karpuz kesen teyzelerin döneminden günümüze gelen bu tatil cennetlerini hatırlıyoruz. Tabii ki içimizde bir garip burukluk ile.

Haberin Devamı

1- Ayvalık

Ayvalık, bazılarımız için çocukluğun en güzel anılarının yaşandığı, okul başlamasına yakın dönüldüğünde üzüntüye boğan, sahil kenarındaki pidecisinin lezzeti ve yazlığın bahçesindeki çimlerin kokusunun unutulmadığı bir yerdir. Son dönemde emekli mekanı diyerek hafiften dışlanmasına rağmen tadını bir kere alanın asla vazgeçmediğini de ekleyelim.

Geçmişten bugüne nostaljik tatil mekanları

2- Bodrum

Bodrum’u, son yıllarda yaşadığı inşaat, talan ve pahalılık çılgınlığından önce basit bir tatil yeriyken bilenlere sesleniyoruz. Elinizdeki bütün fotoğraf ve belgeleri dökün ortalığa. Görmeyen kalmasın güzellikleri yok etmedeki gücümüzü. Masmavi denizini, Ege kokan rüzgarını, yaz sonu düğünlerini ve romantik gecelerini yaşamışlara da sesleniyoruz. Bodrum’u unutmayın.

Haberin Devamı

Geçmişten bugüne nostaljik tatil mekanları

3- Çınarcık

İstanbul’a yakınlığı sayesinde bir dönemin en popüler sayfiye yerlerinden olan Çınarcık, şehirleşme ve maalesef depremin de etkisiyle bu özelliğini kaybetmeye başladı. Eskiden çılgınlar gibi yüzülen denizine 90’ların ortasından itibaren girmek riskli olmaya başladı. Çocuklu ailelerin dondurma ve ay çekirdeği partileri düzenlediği çay bahçelerinde ve gençlerin bel çantaları ve parlak taytlarıyla zıpladığı neon ışıklı diskolarında geçen yaz akşamları için teşekkürler Çınarcık.

Geçmişten bugüne nostaljik tatil mekanları

4- Avşa Adası

İstanbul’a yakınlığı nedeniyle 80’lerin ve 90’ların en bilinen yaz tatili yerlerinden olan ada, birçok Türk gencinin ilk yaz aşklarını, ilk ergen kavgalarını, sevinçlerini ya da hüsranlarını yaşadığı yerlerden biridir. Hıncahınç bir gemiye doluşularak gidilirdi Avşa’ya ve hıncahınç bir hüzün bulutuyla dönülürdü okullar açılınca. Geniş kumsalları, temiz denizi ve gece eğlencesi ile garip bir üne sahip olan ada, deniz otobüsü ve diğer deniz ulaşımının çoğalması ve aşırı kalabalık yüzünden yaz aylarında ekmek bulunamaz hale geldi. Halbuki elektrik gece 9’da giderdi biz çocukken.

Haberin Devamı

Geçmişten bugüne nostaljik tatil mekanları

5- Datça

Günümüzde her gittiği yerde çılgınca eğlence ve zıpırlık arayan tatil azgınları tarafından burun kıvrılan yerlerden biri de Datça’dır. Dünya üzerindeki cennet olan Gökova Körfezi’nin ucunda yer alan yöreye kafanı dinlemeye gideceksin arkadaşım. Yıllardır böyle oldu, sen istiyorsun diye de değişmeyecek. Tatil açgözlülüğü yüzünden fiyatların 5 katına çıktığı diğer Ege köyleri gibi olmaması için kimlere gidelim, hangi hocaya muskalar yazdıralım bilemedik.

Geçmişten bugüne nostaljik tatil mekanları

BAKMADAN GEÇME!