Ekmek arası pastırma dürümden ucuz

Güncelleme Tarihi:

Ekmek arası pastırma  dürümden ucuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:45

Lüks ve pahalı olarak bilinen pastırma için Kayserili üreticilerden enteresan tespitler: 100 gram pastırma 5 lira eder ve dürümden ucuza, çok daha iyi doyurur.

Haberin Devamı

Halk arasında lüks olarak bilinen pastırmanın besleyiciliği nedeniyle sanıldığı kadar da pahalı olmadığı iddia edildi. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, halk arasında lüks olarak bilinen pastırma ve sucuk fiyatlarına ramazanda hiç zam gelmediğini söyledi.
Ünlü, 1 kilo pastırmanın besleyicilik olarak 1.5 kilo ete denk geldiğini, bir insanın tek oturuşta en fazla 150 gram pastırma yiyebileceğini belirterek, "Pastırma, söylendiği kadar pahalı değil. 1 kişi en fazla 50-100 gram bilemedin 150 gram pastırma yer. 1 TL'lik ekmek arasına 100 gram pastırma koysan 5 TL eder. Yani, dürümden ucuza gelir" dedi. Parekendecilerde 1 kilo sucuğun 30-38, pastırmanın ise 50-70 TL'den satıldığını belirten Ticaretborsası Başkanı Şaban Ünlü, her ramazan ayında sucuk ve pastırmaya zam yapıldığına dair yayılan söylenti ve haberlerin doğru olmadığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!