Billur Kalkavan kimdir, kaç yaşında hastalığı nedir? Billur Kalkavan ne kanseri? İşte hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Billur Kalkavan kimdir, kaç yaşında hastalığı nedir Billur Kalkavan ne kanseri İşte hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 09:28

Billur Kalkavan'ın hastalığı sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı. Hamdi Alkan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Billur Kalkan ile bir fotoğrafını yayınlayarak, ‘Canım dostum Billur Kalkavan’a acil şifalar diliyorum.’ dedi. Bu paylaşımın ardından açıklama yapan Kalkavan, tedavi sürecinin çok iyi gittiğini duyurdu. Peki, Billur Kalkavan kimdir, kaç yaşında, hastalığı nedir?

Haberin Devamı

Billur Kalkavan’ın hastalığı ve kaç yaşında olduğu merak ediliyor. 2 Kasım 1962 tarihinde dünyaya gelen Kalkavan, Hamdi Alkan’ın paylaşımının ardından gündem oldu. Oyuncu Billur Kalkavan’ın akciğer kanserine yakalandığı ve 1.5 aydır tedavi gördüğü ortaya çıktı. İşte Eyvah Babam, Ihlamurlar Altında, Acayip Hikayeler gibi dizilerle tanınan Billur Kalkavan hakkında merak edilenler

BİLLUR KALKAVAN'IN HASTALIĞI NEDİR?

Hamdi Alkan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘Canım dostum Billur Kalkavan’a acil şifalar diliyorum. Güzel yüreğin ve enerjin bu hastalığı yenecektir Billur. Daima yanındayım.’ dedi. Kalkavan bir süredir kanser ile mücadele ediyor. COVID-19 tedavisi sonrası akciğer kanseri teşhisi konulan oyuncu, “Hastalanmasam belki de kanseri çok daha geç fark edecektik” dedi.

Haberin Devamı

Billur Kalkavan kimdir, kaç yaşında hastalığı nedir Billur Kalkavan ne kanseri İşte hakkında bilgiler

Kemoterapi tedavisi gören ve saçları dökülen Kalkavan, hastalığının gördüğü Koronavirüs tedavisi sonrası teşhis edildiğini söyledi:

“Ocak ayında COVID olmuştum. Ayakta atlattım. Ama sonrasında nefesimde bir sıkıntı oldu. Nefes alırken içim sıkışıyordu. Oysa ben sigara bile içmem. Hatta nezle dahi olmazdım. ‘COVID hasar bırakıyor’ diyorlardı, ben de öyle sandım. Doktora gittim ve bir film çekildi. Süreç öyle başladı. Ameliyat yerine kemoterapiyi uygun gördüler. Şimdi üçüncü kemoterapiyi alacağım. Tedavi sürecim çok iyi gidiyor. Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi oluyorum. Bir anlamda koronaya müteşekkirim, hastalanmasam belki de kanseri çok daha geç fark edecektik.”

BİLLUR KALKAVAN KİMDİR?

Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962 tarihinde doğdu Liseyi Amerika'da tamamladıktan sonra UCLA Üniversitesi'nden psikoloji dersleri aldı. Sinemadaki ilk rolünde, 1969 tarihli "Ayrı Dünyalar adlı" filmde, Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğa hayat verdi.

1980'li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık verdi. 2011 senesinde ise reklam projesinde yer aldı. 2011 yılında HTV kanalında bir program yaptı

Haberin Devamı

2012'de ise TV8’de Kenya'da yapılan Trophy Türk adlı yarışma programında yarışmacı olarak yer aldı.

Billur Kalkavan, uzun süredir kendisinden 21 yaş küçük olan Buğra Bahadırlı ile birlikte. Sık sık birlikte videolar çeken ve programlara katılan özel hayatlarına dair yaptıkları açıklamalarla gündeme geliyor.

BAKMADAN GEÇME!