Balkan Ninnisi'ndaki Jovanka kimdir? İşte biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Balkan Ninnisindaki Jovanka kimdir İşte biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 14:52

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Balkan Ninnisi'nin başrol karakteri Jovanka'yı canlandıran Merih Öztürk'ün kim olduğu, kariyeri ve özel hayatı gibi pek çok detay, dizinin sıkı takipçilerince merakla araştırılıyor. Peki, Balkan Ninnisi'ndaki Jovanka kimdir?

Haberin Devamı

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve kısa sürede popüler olan yeni dizi Balkan Ninnisi, oyuncuları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Üsküp'te aralarında köprü bulunan Türkler ve Makedonlar arasında yaşananların konu alındığı dizide Türk Ertan ve Makedon Jovanka'nın, iki milleti birbirine bağlayacak olan aşkı ele alınıyor. İşte, Balkan Ninnisi'ndaki Jovanka hakkında bilgiler...

MERİH ÖZTÜRK KİMDİR?

Merih Öztürk 28 Aralık 1999 tarihinde Düzce'de, Düzceli Çerkes bir baba ve Artvin, Arhavili bir annenin kızı olarak doğdu

6 yaşından itibaren oyunculukla ilgilendi. Son Osmanlı Yandım Ali, İki Aile, Trt Çocuk Reklamı, Transist Reklamı, Nerde O Yeminler, Danette Reklamı ve Veet Reklamı gibi çeşitli projelerde yer aldı ve TV programlarına katılarak çocuk oyunculuk yaptı.

Haberin Devamı

2016 yılında 16 yaşında ilk defa Best Model yarışmasına katıldığı sene finalist oldu. 2017 yılında Best Model’e yeniden katılmaya karar verdi ve yine finalist olarak 17 yaşında Best Promising (Gelecek Vaad Eden) ödülünü aldı.

2018 yılında yeniden Best Model of Turkey yarışmasına katılarak 18 yaşında Türkiye 3.’sü seçildi. Oyunculuk eğitimine devam etti.

İngiltere’de yayınlanan Liverpool Victoria reklamında yer aldı. BluTV'de yayınlanan Börü 2039 adlı bilimkurgu dizisinde Güney karakterini canlandırdı.

Günümüzde ise, TRT 1'de yayınlanan Balkan Ninnisi adlı dizide başrol olarak Jovanka karakterini canlandırmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!