'Aşkın ağırlığı' köprüye zararlı!

Güncelleme Tarihi:

Aşkın ağırlığı köprüye zararlı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 01:56

Paris’in sembollerinden biri haline gelen aşk kilitlerinin yüzlerce yıllık köprülere zarar vereceğinden korkuluyor. Romantik turistlerin aşklarını ölümsüzleştirmek için köprüler üzerine taktıkları "aşk kilitleri" sökülmeye başladı.

Haberin Devamı

Louvre Müzesi’nin önünde, Seine Nehri üzerinde kurulu kentin en güzel manzaralarından birini sunan ve bütün dünyada aşk kilitleriyle ün salan Pont des Arts köprüsü, asma kilitleri taşıyamayacak hale geldi. 45 tonluk ağırlık nedeniyle köprünün çökmesinden korkan Paris Belediyesi, sayısı 1 milyonu aşan kilitleri sökmeye başladı.

Aşkın ağırlığı köprüye zararlı

Paris polisi köprülere asılan binlerce asma kilit konusunda belediyeyi uzun zamandır uyarıyordu. Dünyanın dört bir yanından gelen ve aşklarının ölümsüz olması için köprüye kilit asan romantik turistleri üzmek istemeyen Paris Belediyesi yetkililileri ise bu duruma çözüm arıyordu. Belediye, “aydınlanma ve aşk kenti olan Paris’e yakışır sanatsal, dayanışmacı ve ekolojik bir çözüm” bulabilmek için çalışıyordu. Kilitlerin asılması için alternatif demir blok yapma fikri ön plana çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!