Hayalinizdeki partiler başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hayalinizdeki partiler başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 00:00

Start a party/Partini başlat konseptiyle yazın Suada’da yapılan partiler kış boyunca Ortaköy The House Cafe’de.

JB’nin bütün dünyada başlattığı partilerin ilki Haziran’da Kanyon Alışveriş Merkezi’nde yapılmıştı. 6 bin kişinin katıldığı bu büyük partiyi yazın Kuruçeşme Suada’da yapılan pazar partileri izledi. Şimdi kış için Ortaköy The House Cafe’ye taşınıyor. Daha doğrusu taşındı. Siz bu satırları okurken ilki (önceki gün) yapılmış olacak. Murat Uncuoğlu, U.F.U.K gibi Türkiye’nin en tanınan DJ’lerinin pikap başında olduğu partilerde gece boyunca JB-Mojito ikram ediliyor. JB’nin www.hayalindekipartiyibaslat.com adresinden sürdürdüğü kendi partini kendin yarat yarışması da seçme aşamasına geldi. 30 Ağustos’a kadar bu adrese ulaştırılan fikirler arasından en iyisi yine kullanıcı oylamasıyla seçilecek ve JB tarafından hayata geçirilecek. İşte parti fikirlerinden bazıları:

AKLIMDA BİR PARTİ VAR

Gizli olacak, partinin yeri ve zamanı katılanlara son dakika bildirilecek. İçeriye sadece mesajı olanlar alınacak.

Müzik platformu hareketli olacak ve içkiler buradan verilecek. Partiye katılanlar içip eğlenerek peşinden gidecek.

Yeraltında bir parti yapmak gerçekten çok eğlenceli olabilir. Mesela gece kapandıktan sonra İstanbul metrosunda.

TOPU GÖRDÜN MÜ DANS ET

Kanyon’da yapılan ilk partiye 6 bin kişi katılmıştı. Elektronik müzik çalınan partilerin amblemi disko topu. Kanyon’a parti için getirilen dev disko topu diğer partiler için şu anda dünyayı geziyor. Boğaz’da dev bir salın üstüne konacak 4 metrelik bir top da pazar gecesine kadar İstanbul Boğazı’nı diskoya çevirecek.

Organik Osmanlı!

Osmanlı mutfağı da organik oldu. Diyeceksiniz ki Osmanlı zamanında organik olmayan yemek mi vardı? Haklısınız, ama hormon-ilaç icat olundu mertlik bozuldu. Şimdi hikaye, bu mutfaktaki yemekleri nasıl daha hafif ve sağlıklı sunarız meselesi. Sait Halim Paşa Yalısı bu konuda öncülük yaptı ve mutfağa ünlü diyetisyen Dilara Koçak’ı soktu. Dilara, yalının şefleriyle birlikte tartışa tartışa, yemeklerin lezzetini kaybetmeden nasıl yaparız da daha bilmem ne, bilmem ne... Anladınız!

MESELA...

Salataya, sosta beklemiş keten tohumu atmak: Hazmı kolaylaştırıyor, lezzeti artırıyor.

Pirinç yerine buğday kullanmak: Kan şekerini korur, tokluk hissi verir, lifleri faydalı.

SEZONUN İLK HURMASI

Şimdiye kadar sadece düğün ve benzeri organizasyonlar için kullanılan Sait Halim Paşa Yalısı’na artık normal günlerde de gidilebiliyor. Mesela ramazanda 6 çeşit set-iftar var. Bence özel birini ağırlamak için mükemmel adres. Tabii, cebi yalıda misafirperverlik yapmaya müsait olana: Fiyatları kişibaşı 80-95 lira. Rezervasyon şart: (212) 223 05 66, www.saithalimpasa.com

Ne o Domino yoksa yoruldun mu?

Domino’s pizza çevre kirliliğini azaltmak için New York, Amsterdam gibi şehirlerden sonra İstanbul’da da bisikletli servis elemanlarına geçti. Normalde bu işi motorla yapıyorlar. Duyunca bastım kahkahayı:

30 DAKİKAVAKİT VAR

İyi de burası Amsterdam mı? Amsterdam, New York çarşaf gibi düz şehirler. Benim 7 tepeli İstanbul’umun yokuşlarında nasıl bisikletli servis olur? Olmuş bile! Bir de, pizzayı 30 dakikada yetiştirme zorunlulukları var biliyorsunuz. Şu anda 13 Domino’s bu sisteme geçti. Yakında sayıları 25 olacak. Yani yakında elinde pizza paketiyle daha çok teerlemiş servis elemanı göreceksiniz.

BARİ BAHŞİŞİ BOL VERİN

Diyeceğim o ki, Dominos’un harika pizzalarını ısmarladığınızda, getiren elemana vereceğiniz bahşişi, çevre duyarlılığınızı da hesaba katarak ayarlayın.

BACAKLARIM KAS YAPTI

Mustafa Yıldız yarın 18’ine basıyor. 3 aydır Barbaros Bulvarı’ndaki Domino’s çalışanı. Mustafa’nın başı, Abbasağa Parkı’nın yanındaki yokuşla belada: Çömezler Yokuşu, yaklaşık 40 derece ve 200 metre. Burayı çıkarken kan ter içinde kalıyor. "Günde 8 defa falan çıkıyorum. Bacaklarım kas yaptı, bazen inip, bisikleti itiyorum" diyor.

NE VAR NE YOK

UNPLUGGED SEVENLERE

Şebnem Ferah Harbiye’de

Şebnem Ferah, Bodrum’dan sonra ikinci unplugged konserini yarın akşam İstanbul Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde veriyor. 21.00’deki konsere biletler Biletix’te 28-66 lira. (216) 556 98 00.

SERÇE

SEVENLERE


Sezen Ankara’da

Sezen Aksu bu akşam Ankara Bilkent’te yarın akşam Kuruçeşme Arena’da. Bu konserin özelliği Makber’i Sezen’den dinlemek olacak. Mısırlı Ahmet de cabası. Konser 21.00’de, biletler Biletix’te 60 lira.

ROCK SEVENLERE

Tool Kuruçeşme’de

Los Angeles’lı progresif rock topluluğu Tool, kliplerindeki görselliği Kuruçeşme Arena sahnesine taşımaya geliyor. Konser bu akşam 21.00’de. Öğrenci biletleri bitti, kalanlar Biletix’te 80-150 lira.

FESTİVAL SEVENLERE

Elysfest Parkorman’da

Murat Boz, DJ Hüseyin Karadayı, Nil, Ege, Hande Yener, Mor ve Ötesi ile Duman’ın sahne alacağı Elysfest, yarın sabah saat 10.00’da Parkorman’da. Biletler Biletix’te 50, 100 ve 150 (VIP) lira. www.biletix.com

PUNK SEVENLERE

Nofx Bronx’ta

Amerikan punk-rock’ının en önemli independent (bağımsız) gruplarından Nofx, Bronx’un kış sezon açılışı için İstanbul’da. Yarın akşam 20.00’de başlayacak partiye girişler 40 lira. (212) 293 53 98.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!