Perde pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi

Güncelleme Tarihi:

Perde pilavı nasıl yapılır İşte tarifi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 21:53

Perde pilavı nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında değişik ve farklı lezzetler tatmak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer almaya başladı. Türk mutfağıyla özdeşleşmiş lezzetler arasında yer alan perde pilavının tarifini sizler için hazırladık. Peki, perde pilavı nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Perde pilavının yapılışı aşçılık hünerlerini göstermek isteyen vatandaşların sorguladığı konular arasında yer almaya devam ediyor. Peki, perde pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi.

Malzemeler

1 kase pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş üzümü
karabiber, tuz

Perde pilavının hamuru için

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un

Hazırlanışı

İlk olarak tavukları haşlayın. Sonrasında tavuk suyuyla pilavı yapın.

Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun. Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.

Haberin Devamı

Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.

200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

BAKMADAN GEÇME!