GeriGurme Birol Namoğlu'nun barı The Barley
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Birol Namoğlu'nun barı The Barley

Birol Namoğlu'nun barı The Barley

Gripin grubundan Birol (Namoğlu) Beyoğlu Galatasaray’da bir viski-pub açtı. Konuşulabilecek, ayakta sallanılabilecek indie ve rock müziklerin başında da o duruyor.

İki katlı mekânın üst katında kendine de bir köşe yapmış, keyfi geldikçe gitarı alıp tıngırdatacakmış arada .Ama ‘The Barley’in asıl özelliği, Türkiye’de başka hiçbir yerde olmadığı kadar çok viski bulundurması: Tam 138 çeşit! “Burası, büyük oğlan çocukları için oyuncakçı dükkânı gibi” diyor Birol.Öyle ki mönüden içkinizi seçmek ya da sarışın barmaid’e sipariş vermek bile sinir bozucu olabiliyor. İstiklal Caddesi Akarsu Sokak’ta bulunan The Barley’de 6 cl’lik kadehlerin fiyatı 22 liradan başlıyor, 140 liraya kadar çıkıyor.

Birol Namoğlunun barı The Barley

Fotoğraf: Emre Yunusoğlu

KİM GİDER: Beyoğlu indie camiası, Kadıköylü Gripin hayranları, Galatalı viski ukalaları... 
NE İÇER: Genç grunge’lar bourbon, dikkat çekmeye çalışan beyaz yakalılar Japon, ‘Kara Sevda’nın ‘Emir’i kılıklı çakma klasikler Long John...
SEVDİM: Ne yüksek ne de alçak, orta boydaki rahat stantlarını...
SEVMEDİM: Her viskiyi kadeh olarak almanızı, küçük cl’lerde deneme şansınız olmamasını...

Birol Namoğlunun barı The Barley

EVDE NEYLE GİDER?

The Barley’in tat değerlendirme uzmanı Ömer Bozyap anlatıyor:

İsli ve baharatlı viskilerle kuru incir, cezerye, az şekerli cevizli sucuk ve sütlü çikolatalar... Meyvemsi ve orta yoğunlukta viskilerle çikolata kaplı portakal kabuğu şekerlemesi, beyaz üzüm pestili, çikolata kaplı üzüm drajeleri... Dengeli blend Scotch’larla kavrulmuş dolmalık fıstık, taze yeşil çamfıstığı, doğal kurutulmuş çilek... Kompleks blend Scotch’larla kurutulmuş elma, bitter çikolata, çifte kavrulmuş-çikolata kaplı-fıstıklı lokum...

 

 


Yorumları Göster
Yorumları Gizle