Gerçek Melek Yüzlü benim

Güncelleme Tarihi:

Gerçek Melek Yüzlü benim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2007 00:00

Mustafa Sandal'ın vokalistliğini yapan Beyza Durmaz, "Melek Yüzlüm" şarkısının kendisine yazıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Sandal'ın tartışmalara yol açan, sevgilisi Emina için yazdığı söylenen "Melek Yüzlüm" şarkısının kendisine yazıldığını söyleyen genç şarkıcı, "Mustafa'nın hangi duygular içinde bu şarkıyı yazdığını bilmiyorum ama şarkıyı bana yapmıştı" dedi. Şarkıyı yazdığı dönemde Sandal'ın hayatında Emina'nın olmadığını söyleyen Beyza Durmaz, "Şarkıyı bana hediye etti ama daha sonra aramız açılınca bu fikrinden vazgeçti" diye konuştu. Beyza Durmaz, uzun yıllar vokalistliğini yaptığı Mustafa Sandal’ın önce Emina’ya daha sonra da babaanesine yazdığı iddia edilen "Melek Yüzlüm" şarkısıyla ilgili sürpriz bir açıklama yaptı. Genç şarkıcı, "Mustafa’nın hangi duygular içerisinde bu şarkıyı yazdığını bilmiyorum

Gerçek Melek Yüzlü benim
ama o şarkıyı bana yapmıştı" dedi.

Haberin Devamı

Kaç yıldır müzikle uğraşıyorsunuz?

- Profesyonel anlamda son sekiz yıldır müzikle uğraşıyorum. Üniversitede türkü söyleyerek başladım ve hálá devam ediyorum.

Ama çocukluktan beri vardı müzik değil mi?

- Evet, iki yaşındayken Türk Sanat Müziği söylemeye başlamışım. Okula başladığımda gitar dersi aldım. Aslında üniversitede işletme okudum. Üniversiteyi bitirince bir şirkette çalışacaktım ama üniversitede türküleri modernize eden bir gruba katılınca "Ben en iyisi bu yoldan gideyim" dedim.

Müzik piyasasında kadın olmanın zor yönleri var mı?

- Albüm yapma aşamasında maddi destek bulmak çok zor. Piyasadaki büyük kurtlardan destek almak zorunda kalıyorsunuz ama ben albümümü bir arkadaşımın firmasında yaptım. Albümün promosyonunu da sponsorlarla hallettik.

Mustafa Sandal’la tanışmanız nasıl oldu?

- Mustafa Sandal’ın tonmaister’ini tanıyordum. O bana Mustafa Sandal’ın prodüksiyonunu üstleneceği yeni bir isim aradığını söyledi. Ama Mustafa Sandal’la tanışana kadar aradan bir yıl geçti. Tanıştığımız dönemde Sandal’ın vokalisti ayrılmıştı ve bana "Önce sahne deneyimi kazanmanı isterim, vokalistim olur musun?" diye sordu. Bu benim için çok iyi bir teklifti çünkü hem prodüksiyon yapacaktım hem de bu sürece kendimi hazırlayabilecektim.

Haberin Devamı

Vokalistliğiniz ne kadar sürdü?

- Beş yıl Mustafa Sandal’ın vokalistliğini yaptım.

Beş yıl çok uzun bir süre değil mi sahne tecrübesi kazanmak için?

- Evet, ben de çok şey öğrendim. Nasıl şarkı yazılır, albüm hazırlanır ve konser verilir öğrenmiş oldum. Ve böylece albümümü kendim yaptım. Bu aşamada Mustafa Sandal bana bire bir yardımcı olmadı.

Neden Mustafa Sandal’la çalışmadınız?

- Mustafa Sandal ile bir noktada yol ayrımına geldik. Her şeyimle onun hakimiyetinde olmamı istiyordu. Ben de yürümek istiyordum.

Â

/images/100/0x0/55ea4e87f018fbb8f87747a9
"Her şeyimle" derken, nasıl istekler bunlar?

- Onun dizinin dibinde, vokal olarak kalayım istedi.

Haberin Devamı

MELEK YÜZLÜMEMİNA İÇİN YAZILMADI

 Albüm yapmanızı istemedi mi?

- Evet, istemedi ama ben bunu beş sene sonra öğrenmiş oldum.

Bunu direk ondan mı duydunuz?

- Evet, o söyledi. "Piyasa kötü, arkamda kal. Böyle de gidiyor, daha ne istiyorsun" gibisinden konuşunca ben de "Albüm yapmak istiyorum" dedim. Sonuçta kendi bestelerim vardı, piyasa kötü de olsa belli bir hedefim vardı. Bu konuşmadan sonra da bağlantımız koptu. Tam üç yıldır konuşmuyoruz.

Üç sene önce oldu yani...

- Evet, "Ben kendim albüm yapacağım" diyene kadar da iki yıl geçti.

"Melek Yüzlüm" şarkısıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Mustafa Sandal’ın şarkıyı Emina’ya daha sonra da babaannesine yazdığı söylendi. Siz o şarkıyla ilgili ne biliyorsunuz?

- Mustafa’nın bu şarkıyı hangi duygular içerisinde yazdığını bilmiyorum ama şarkıyı bana yapmıştı.

 Duygularını bilmiyorsunuz ama "Bu şarkıyı bana yaptı" diyorsunuz...

Haberin Devamı

- Evet, Mustafa Sandal bu şarkıyı benim söylemem için yazdı. Hatta bu şarkıyı yanımda yazıp bana hediye etti. Albümümün ilk parçası olacaktı. Bu şarkı çok özeldi benim için.

Peki, şarkıdaki sözler kime yazılmıştı?

- "Melek Yüzlüm"ü yazdığı dönemde Mustafa Sandal’ın hayatında kimse yoktu. Şarkıya dair magazin basınında çıkan hiçbir isim doğru değil. Şarkının Emina ya da babaanesi için yazıldığına da inanmıyorum.

Yani şarkıyı Emina’ya yazmadı...

- Hayır. Zaten o dönemde Mustafa Sandal’ın hayatında Emina yoktu.

Neden şarkıyla ilgili iddialar ortaya atılınca konuşmadınız da şimdi konuşuyorsunuz?

- Ortada bir gurur meselesi var. Olaylar tazeyken "Polemiğe gireyim işi götüreyim" gibi görünmek istemedim. Ama hálá bu şarkının üstüne oynanıyor. Mustafa Sandal’ın 25 tane şarkısı var hiçbirine "Bu şarkı kime yazıldı?" denmiyor da niye bu şarkıya deniliyor? Aradan üç ay geçti hálá bu şarkı konuşuluyor. Artık ben de doldum.

Haberin Devamı

Mustafa ile üç yıldır konuşmuyoruz ama birbirimizi severiz

"Melek Yüzlüm" şarkısı size yazıldıysa neden albüme koymadınız?

- Mustafa Sandal aramız bozulduktan sonra şarkıyı bana vermeyeceğini söyledi.

Peki, bu durum karşısında sizin tepkiniz ne oldu?

- Bozuldum tabii ve "Peki, sen bilirsin" dedim. Birkaç şarkı daha vardı ama "Melek Yüzlüm" özeldi. Çünkü o şarkı üstünde beraber çalışmıştık.

Eskiden aranızdan su sızmazken birden bire konuşmayacak kadar küs olmanız akıllara "Acaba aralarında bir şey mi vardı?" sorusunu getiriyor. Mustafa Sandal’la böyle bir yakınlığınız var mıydı?

Gerçek Melek Yüzlü benim
- Hayır, dediğim gibi her şey onun, beni hakimiyeti altına almak istemesinden kaynaklandı. Ben Mustafa Sandal’ı severim ve bilirim ki o da beni sever. Ama üç senedir konuşmuyoruz. Yani ortada aşk meselesi yok.

 "Üç yıldır konuşmuyorum" diyorsunuz, bayramlarda bile mesajlaşmıyor musunuz?

- Artık atmıyorum.

En son ne zaman mesaj attınız?

- Ä°ki, üç yıl oluyor. Ben ona hep mesaj atardım. Benim ona duyduÄŸum saygıyı, sevgiyi bundan sonra yanında çalışan hiçbir vokali ya da müzisyeni duyamaz. Ama o sadece lafını dinleyip dinlememem ile ilgilendi.Â

Son soru barışmak istiyor musunuz onunla?

- İsterim tabii. Zaten bir yerde karşılaşsak konuşuruz. Dediğim gibi ben onu seviyorum. Mesela dört aydır arabamda onun albümünü severek dinliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!