Eşimin bir tek mülkü bile yok

Güncelleme Tarihi:

Eşimin bir tek mülkü bile yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÇÖPÇATANLARI SEMRA ÖZAL

Öznur Özdemir, 1967 Ankara doğumlu. Ankara Koleji'nden sonra ailesi Boğaziçi Üniversitesi yerine ABD'ye göndermiş, beş yıl Uluslararası İşletme okumuş. İki ay Türkiye'de kalıp master yapmak için tekrar dönecekmiş ki Ali Talip Bey'le karşılaşmışlar. Bir ay içinde nişanlanmış, iki ay içinde de evlenmişler. Ali Talip Bey'in küçük yaşta anne-babasını kaybettiği ve yengeç burcundan olduğu için evcimen olduğunu söylüyor. Dokuz yaşında Elif, ikizleri Yunus ve Zeynep adında üç çocukları var. Eşine ilişkin sorularımızı bazen keyifle bazen şaşkınlıkla karşılayıp cevapladı. ‘‘Tam bir şok, ne söylediğimi de bazen hatırlamadım’’ dedi.

Evlenmemizde Semra Özal aracı olmuş?

Evet. Eşimin anne ve babası küçük yaşta vefat ettiği için rahmetli Turgut Özal'la sevgili eşi Semra Özal dünür oldu. Annemle bir yakınlıkları varmış, bilmiyordum. Ali Talip'in beni beğendiğini Semra Hanım öğrendiğinde, ‘‘Kim’’ diyor. Öğrendiğinde ‘‘Aa, çok memnun oldum. Çok iyi bir aile’’ diyor.

Nikah şahitleriniz kimlerdi?

Rahmetli Özal'la o zamanın Cumhurbaşkanı Kenan Evren'di. Kenan Paşa'nın yaveri de Ali Talip'in kardeşiydi.

Eşiniz de askeri darbenin atadığı belediye başkanıydı?

Tabii. Konya-Ereğli Belediye Başkanlığı'nı 12 Eylül darbesinden sonra yapmıştı.

Evlendiğinizden bu yana eşiniz nedeniyle politikanın içindesiniz?

Kabul ederek evlendim. Hiçbir zaman şikayetçi olmadım. Her zaman destekçi oldum. Hırslı bir insanım. Eşim de hırslı. Hırslıysanız, bir şeye başarmak için başlarsınız.

Eşiniz belediye başkanlığını kazandığı takdirde ön plana çıkıp birtakım faaliyetlere katılacak mısınız?

Berna Yılmaz Hanımefendi'ye her zaman Berna Abla derim, her zaman örnek aldım. Kazanırsam yani eşim kazanırsa, eşime öncelikle sağlık sektöründe yardımcı olurum. Uzun süre yurtdışında bulunduğum için hastanelerle ilgili çok çalışmam gerekecek.

Eşinizin adaylığı için Berna Yılmaz'la görüştünüz mü?

Ben mi? Hiçbir zaman özel konuları dile getirmeyiz. Bundan emin olabilirsiniz.

Üç lüks oteliniz var. Babanız mı yoksa siz mi zenginsiniz?

Antalya'da bayağı büyük bir otelimiz var. Bodrum'daki iki otelimiz minik. Butik tarzındaki otel. Bu nedenle üç değil, birbuçuk otel diyorum. Babam mı zengin ben mi? Vallahi böyle bir soruyla ilk defa karşılaşıyorum.

Politikadan mı kazanıp sahip oldunuz bu otellere?

Politikaya girdikten sonra zengin olmadım. Aileden gelen mal varlığım var. Politikacılık her bakımdan götüren bir şey. Tamamen bana ailemden kaldı.

Ali Talip Özdemir'in değil mi?

Maalesef kamuoyunda babam Nuri Özaltın'ın olan bir şey Ali Talip Özdemir'e mal ediliyor. Benim sevgili eşimin otellerle hiçbir ilgisi yoktur. Ev bile, Tuzla'daki yazlığım bile Ali Talip Özdemir'in olarak geçiyor.

Bakırköy Carousel'de dört işyeriniz var mı?

Yeni duyuyorum. Carousel'le en ufak bir bağlantımız bile yok. Sadece karşısında eşimin kiralık irtibat bürosu var.

Siyaset ne kazandırdı peki?

Çalışmasını hep teşvik ederim. Bazen yorulduğunu görüp üzülüyorum, değer mi diye. Fakat değişik çevrelerde takdirle bahsedildiğini duyduğumda her şeyi unutuyorum. Büyük bir gurur veriyor. Devlete hizmet, hoş bir şey.

12 çocuklu Sümerbank işçisinin oğlu olup bu noktaya geldi?

Onu çok takdir ediyorum. Çok farklı çevrelerde yetiştik. Ailem varlıklı ama son derece mütevazı yetiştirildim. Yoksa eşimle birlikte olmam mümkün olmazdı. Eşim çok özel bir insan. Hiçbir şeyi yok. Sadece milletvekili maaşı var. Kendi maaşından Oran'dan aldığı evi de benim üzerime yaptı. Olan şeyler tamamen bana ait. Eşimin bana jestleri var. Onlar da herşeye değer zaten.

Güzel bir sofra hazırladığınızda birer kadeh şarapla renklendirir misiniz?

Ali Talip içkiyi de sigarayı da içmez. Sevmediği için. Ama bizim eve gelen sigarasını, içkisini içer, namazını kılar. Hem modern hem muhafazakarız. Cuma ve Bayram namazlarını kaçırmaz. Gidebilirse Cuma sabahları Eyüp Sultan'a da gider. Ama tatillerimizi yurtdışında yaparız. Ben oruç tutarım. Özel gecelerde dua ederim. Ama namaz kılmayı pek fazla bilmiyorum.

Hep ‘‘Piyano, çay ve satranç’’ üçlüsüyle evinizde basını kabul ediyorsunuz. Sahi, Ali Talip Bey piyano çalıyor mu?

Eşime hep söylerim, senin vaktin olsa sanatçı olurmuşsun diye. sanat yönü çok gelişmiş. Sazı ve piyanoyu kendi kendine öğrenmiş. Ben yedi yaşından beri piyano çaldığım için biliyorum. Eğer yeteneğiniz yoksa piyanonun başına geçip melodiyi çıkaramazsınız.

Satrancı kimler oynuyor evde?

Eşimin ve çocuklarımın hobisi. Baba-oğul iddialılar. Özel bir satranç kursuna göndermeyi düşünüyoruz oğlumuzu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!