Erkeklerde yeni trend ‘baklava’ estetiği

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde yeni trend  ‘baklava’ estetiği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 09:52

Mustafa Sandal’ın Akyaka’da çekilen fotoğrafıyla birlikte ‘estetikli six pack’ tartışması alevlendi. Konuyu, dünya çapında ün salmış Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Tezel’e sorduk.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Erdem Tezel, karın kası estetiğinin detaylarını şöyle anlattı: “Karındaki ‘baklava’ ya da ‘six pack’ denilen görüntüyü kaslardaki fibroz bağları verir. Bu yoksa, yağ şekillendirilerek yapılır. Yani orada görülen kas değil, yağdır. Bana göre karın kasını geliştirerek elde edilen sonucu estetikle yakalamak mümkün değil. Six pack estetiğinde bazı yağlar bırakılıyor, bazıları alınıyor. Hastanın kas altyapısı iyiyse daha iyi sonuç alınır ama göbekli insana yaparsanız başarılı sonuçlar alamayabilirsiniz. Eğer bunu sadece six pack için yaparsanız da olumlu sonuçlanmaz. Kişi kilo aldığında şekillendirilirken bırakılan yağlar problem çıkarır. Hele de lazer ile yaptırıyorsanız, çok ehil ellerde olmalısınız. Çünkü deride yanık izleri kalabilir.”

Haberin Devamı

UZMANIN BELGESİNİ İSTEYİN

Operasyonların lokal ya da genel anestezi altında yapılabildiğini ve iyileşme sürecinin kişiye göre 1 ila 3 hafta arasında değiştiğini dile getiren Prof. Dr. Tezel, karın kası estetiği yaptırmayı düşünenlere önemli uyarılarda bulundu: “Buna bir sağlık olayı olarak bakmak gerekiyor, sıradan bir estetik operasyon gibi değil. Bu nedenle gittiğiniz uzmanı iyi araştırın. Yurtdışından 1 yıllık eğitimle alınmış plastik cerrahi belgelerine itibar etmeyin. Çünkü Türkiye’de bu belge altı yıllık tıp eğitiminin üzerine bir altı yıllık eğitim daha alanlara veriliyor.”

PANDEMİ SONRASI ARTTI

Prof. Dr. Erdem Tezel, pandemi sonrasında yurtdışı ve yurtiçinden gerek karın kası gerekse diğer yağ şekillendirme (liposhaping) işlemleri için gelen kişi sayısının arttığını da açıkladı: “Erkekler genellikle six pack estetiği için geliyor, kadınlar da liposuction için. Bunun dışında omuz kası estetiği de yapılıyor.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!