Dizi dizi mankenler

Güncelleme Tarihi:

Dizi dizi mankenler
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Artık türkücü dizisi dönemi tarihe karıştı. Mankenler, şarkıcıların yanında süs bebeği olmaktan kurtulup kendi yeteneklerini sergileme şansını yakalamaya başladılar. İşte podyum dünyasından ekrana transfer olan ünlü isimler...

Bir dönem şarkıcı dizisi furyası vardı. Yeni kaset çıkaran neredeyse tüm şarkıcılar, hit parçalarının adını verdikleri bir de dizi film çeviriyorlardı. Mahsun Kırmızıgül, Alişan, İbrahim Erkal, Ciguli, Küçük Onur, Küçük İbo... Bu isimler oyuncu-şarkıcı grubundan sadece birkaçı. Önemli kurallardan biri şarkıcının dizide en güzel mankenlerden iki, üç tanesiyle birlikte rol almasıydı. Şarkıcılardan bazıları, rol arkadaşı güzel mankenle gerçek hayatta aşk yaşamaya başladığında hem dizi reyting rekorları kırıyor, hem de genç manken şöhretine şöhret katıyordu. Arada oyunculuk eğitimi almamasına rağmen çok başarılı olan mankenler de çıkmadı değil. Elbette ki onlar istisna.

Fakat son günlerde bu kural bozuldu. Artık mankenler başrol oyuncusu olarak ya da dizide önemli bir rolde oynayarak kendilerini kanıtlıyorlar. İşte son günlerin dizileri ve manken-oyuncuları...

Zehirli Çiçek

Çağla Şikel, Tuğba Özay bu dizide oynayan mankenlerden birkaçı... En ilginci ‘‘Zehirli Çiçek'' dizisinde başrol oynayabilmek için Ebru Şallı ve Deniz Akkaya'nın kıyasıya rekabete girmesi oldu. Yapımcılar ise özel hayatında sansasyonel olan hiç birşeye yer vermediğinden dolayı Çağla Şikel'i tercih ettiklerini söylediler. Böylece Şikel, iki önemli rakibinin arasından sıyrılarak dizide başrolü kaptı. ‘‘Film için çok heyecanlıyım. Açıkçası kendime çok fazla güvenmiyorum. Ama Türker İnanoğlu, benim gözlerimde bir ışık gördüğünü ve deneme çekimi bile yapmamıza gerek olmadığını söyleyince çok sevindim'' diyen genç manken, filmde oynamak için iki yıllık anlaşma imzalanmış bile.

Evimiz Olacak mı?

Didem Uzel televizyon konusunda deneyimli bir manken. Çünkü bugüne dek birçok televizyon programında sunuculuk yaptı. Şimdi de Seda Sayan ve Güven Kıraç'ın başrolleri paylaştığı ‘‘Evimiz Olacak mı?'' dizisinde oynuyor. Seda Sayan'ın en yakın dostunu canlandıran Uzel, önemli bir rolde. ‘‘Bu arada 'Sürpriz' adlı bir magazin programının da sunuculuğunu yapıyorum. Keyfim yerinde. Oyunculuktan aldığım zevki tarif etmem mümkün değil'' diyor.

Böyle mi Olacaktı?

İlk başladığında dizinin üç kadın başrol oyuncusu da konservatuvarlı Berna Laçin, Açelya Akkoyun ve Hande Ataizi'ydi. Zamanla Açelya Akkoyun hariç isimler değişti. Diziye mankenler de katıldı. Bunlardan biri Ceyda Düvenci, diğeri de Funda Barın. Ceyda Düvenci'nin oyunu rçok kişi tarafından takdir ediliyor. Diziye gerçek hayattaki sevgilisi Kaan Girgin'in de katılmasını sağlayan eski manken, çok mutlu olduğunu söylüyor. Funda Barın ise diziye en son katılan manken ve Yaşar Alptekin'in eşini canlandırıyor.

Deli Yürek

Zeynep Tokuş'la ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Özellikle de dizide önemli karakterlerden birini canlandırmasına rağmen çok yeteneksiz olduğu ve yönetmen Osman Sınav'ı çıldırttığı basında sık sık yer aldı. Takdir elbetteki izleyicilerin... Fakat söylenenlere göre; manken Zeynep Tokuş'un ‘‘Deli Yürek''te oynayabilmesinin tek sebebi Kenan İmirzalıoğlu'ymuş. Çünkü bir süre öncesine kadar Tokuş ve İmirzalıoğlu sevgiliydi. Yine ortalıkta dolaşan bir söylentiye göre; bir süre ‘‘Deli Yürek''te oynamaya başlayan Ebru Cündübeyoğlu'nun alınma sebebi, Zeynep Tokuş'u diziden yavaş yavaş uzaklaştırmakmış.

Aşk Hırsızı

Demet Şener'in başrolde oynadığı dizi film, henüz çok yeni. ‘‘Kahpe Bizans'' filmi ile oyunculuğa ısınan Demet Şener bu işten büyük keyif almış olmalı ki; mankenliği bırakacağını açıkladı. Özellikle de son günlerde rol arkadaşı Gökhan Arsoy ve kendisi hakkında çıkan dedikodulardan çok memnun! ‘‘Gökhan ile aramızda bir ilişki olduğu ve aşk yaşadığımıza dair söylentiler çıktı. Ne kadar iyi! İlk defa hakkımdaki dedikodulara seviniyorum. Rolümüzü başarıyla canlandırıyoruz ki; herkes gerçek hayatta da sevgili olduğumuzu zannediyor.''

Hayat Bağları

Dizi filmin adı, tam da Arzu Yanardağ'a uyuyor. Hayata sıkı sıkıya bağlanması gerektiği sırada, dizinin bir kurtarıcı olduğu ortada. Yönetmen Mustafa Altıoklar'la bir hayli çalkantılı bir ilişki yaşadıktan sonra geçtiğimiz günlerde ayrılan Arzu Yanardağ, sıkıntılı günler geçiriyor. Zaten kendi de: ‘‘Yoğun bir çalışma temposuna yeniden 'merhaba' dedim. Dizi de lise öğrencisini canlandırıyorum. Selçuk Özer de babam rolünde. Herkes çok iyi, çok sıcak. Aklımda sadece iyi bir oyunculuk sergilemek var'' diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!