Hadi gidelim…

Güncelleme Tarihi:

Hadi gidelim…
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 14:46

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’ndeki etkinlikler, Lego parçalarıyla oluşturulacak Türk bayrağı… Bu hafta çocuklar için birçok etkinlik var.

Haberin Devamı

 

60 ÇOCUK ARANIYOR

LEGOLAND Discovery Centre İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını heyecan verici bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Hedef 300 bin Lego parçası bir araya getirilerek oluşturulacak dev Türk bayrağıyla 28 Ekim’de Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girmek. Model yapım uzmanı Deniz Can Doğan, 24 Eylül tarihine kadar çocukların ‘Hayalimdeki Türkiye’ konseptine uygun olarak Lego’yla yaptıkları çalışmaları değerlendirecek ve bayrağın yapım aşamasına dahil olacak 60 çocuğu seçecek. Seçilen çocuklar 25 Eylül’de açıklanacak. 1 Ekim’de yapımına başlanacak eser, 28 Ekim'de sergilenecek. Etkinlik sırasında rekor denemesi yapılacak ve başarılı olunması durumunda dünyanın en büyük Lego bayrağı unvanı Türkiye'ye verilecek.

Haberin Devamı

Başvurmak isteyenler, 24 Eylül’e kadar çalışmalarını #hayalimdekiturkiye etiketiyle ve @ldcistanbul hesabını etiketleyerek sosyal medya hesaplarından paylaşacak. Daha sonra @ldcistanbul hesabına direkt mesaj yoluyla "Başvuru" mesajı göndererek kayıt formunu doldurup başvuru sürecini tamamlayacak. 1-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da ikamet eden ve 3-14 yaş arasındaki çocukların başvuruları değerlendirilecek.

Hadi gidelim…

Yer: İstanbul, Legoland Discovery Centre
Son başvuru tarihi: 24 Eylül
Yaş: 3-14
İletişim: 444 32 53
Ücretsiz

 

TROYA’DA EĞLENCE

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında çocuklar için de birbirinden eğlenceli etkinlikler var. 17 Eylül’e kadar çocukları tiyatro ve sahne gösterilerinin yanı sıra saat 16.00’dan itibaren balon ve kukla şovları, illüzyon gösterileri bekliyor. Bu akşam ‘Mannu’ isimli sahne gösterisi, yarın tiyatro oyunu ‘Ege ile Gaga’  çocuklarla buluşacak.

Hadi gidelim…

Haberin Devamı

Yer: Çanakkale, Anadolu Hamidiye Tabyası çocuk etkinlik alanı

Saat: 16.00

Yaş: Sınır yok

Ücretsiz

 

GEÇMİŞİN İZİNDE..

Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma’da 2023-2024 sezonu atölyeler ve sergi turlarıyla başlıyor. Beykoz Kundura’nın 1800'lere uzanan tarihi ve zengin sosyal yaşamının hafızasını tutmak ve zenginleştirip yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler 24 Eylül’de çocuklara yönelik “Kundura’nın Bitki Haritası” ile başlayacak ve “Rengarenk Kağıtlarım”, “Gülümseyin, Çekiyorum!”, “İzlediğim İlk Film: Hafıza Afişim” gibi atölyelerle 26 Kasım’a kadar her pazar günü devam edecek.

Hadi gidelim…


Yer: İstanbul, Beykoz Kundura Fabrikası
Tarih: 24 Eylül-26 Kasım
Saat: 14.00
Yaş: 7-11
İletişim: (0536) 288 41 99
Ücret: Çocuk 200, yetişkin 250 lira.

 

Haberin Devamı

FABRİKADA MASAL ŞENLİĞİ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Masal Fabrikada Şenliği’ İzmir Torbalı Laber Kimya&İva Natura Üretim Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında değerli araştırmacılar ve masal anlatıcılarının katılımıyla mitlerde her daim güzelliğe övgü yapılan masallar yeniden anlatılacak. Hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap edecek masal şenliği, ‘kendin yap’ atölyeleriyle birlikte Anadolu’nun saklı oyunlarına vurgu yapacak.

Hadi gidelim…

Yer: İzmir, Torbalı

Tarih: 23 Eylül  

Saat: 12.30-18.30

Yaş: 3-14 

İletişim: (0501) 340 80 35

Ücretsiz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!