Bu ne tesadüf

Güncelleme Tarihi:

Bu ne tesadüf
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2008 00:00

"AROG"la, 2004 yapımı Fransız filmi "RRRrrrr" arasındaki benzerlikler dikkat çekti.

Haberin Devamı

İŞTE İKİ FİLM ARASINDAKİ BENZERLİKLER(FOTO GALERİ)

Önceki akşam Star TV’deki "Mega Magazin"de yayınlanan habere göre iki film arasında şu benzerlikler var:

 Alain Chabat’ın yönettiği Marina Fois ve Gerard Depardieu’nun başrolde oynadığı "RRRrrrr", "AROG" gibi taş devrinde geçiyor. İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti’ye alıyor.

"AROG"daki isimler "RRRrrrr"dakini andırıyor. İki filmde de Kaaya adlı karakter var. "AROG"da Nil Karaibrahimgil ’Mimi’yi canlandırıyor. "RRRrrrr"daki baş kadın karakterin ismi ise ’Higi’.

İki filmde de rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.

"AROG"da Arif’in fragmanlarda da yer alan meşhur dinozorla yüz yüze karşılaşma sahnesinin aynısı "RRRrrrr"da da var. Fransız filmindeki dinozor değil, boynuzlu bir canavar.

Haberin Devamı

"AROG"da iki kabile arasında çekişme var. "RRRrrrr"da da iki kabile arasında çekişme var. "AROG"daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyor. "RRRrrrr" filminde ise çekişmeyi bitirmek için voleybolu andıran geyikbol maçı yapılıyor.

Her iki filmde de maç öncesi oyuncular bir araya gelip galibiyet yemini ediyor.

"AROG"daki Arif’in maymunla yakınlaşma sahnesi çok konuşulmuştu. "RRRrrrr" filminde de başroldeki erkek oyuncu maymunla yakınlaşma içine giriyor.

İLK HAFTA 2.050.000 KİŞİ !


5 Aralık Cuma günü yurtiçinde 406 sinemada 685 salonda vizyona giren A.R.O.G. ilk haftasında 2.050.000 izleyici ile "Tüm Zamanlar İlk Hafta İzleyici Rekoru"na sahip oldu.Açılış haftasonu ilk 3 günde 816.304 tarafından izlenen film, bayram boyunca seyircilerin yoğun ilgisi sonucu ilk haftasında 2.000.0000 izleyiciyi geçen ilk film oldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!