İstanbul’un ”Sokak Lezzetleri” bir arada

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un ”Sokak Lezzetleri” bir arada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 11:40

Farklı ülkelerin, kentlerin kendine özgü sokak lezzetleri vardır ama İstanbul’un geçmişten günümüze sokak lezzetleriyle ilişkisi bambaşkadır. Her köşe başında nohutlu pilavdan midye dolmaya insanı baştan çıkaran bir lezzet bulunur.

Haberin Devamı

Ancak günümüz koşullarında bu lezzetlere ulaşmak da, her önümüze çıkana güvenmek de kolay değil. Üsküdar Libadiye’de iki hafta önce açılan, kentin en yeni AVM’si, Emaar Square Mall İstanbul’un sokak lezzetlerinin en güvenilir olanlarını bir araya getirecek bir projeye imza atmış.

Emaar Square Mall’un Sokak Lezzetleri projesinin ardında Pazarlama, Satış ve Leasing Direktörü Arzu Uludağ var. Uludağ, “Kaybolmaya yüz tutmuş geleneklere sahip çıkmak, yetişen genç nesillere ve ziyaretçilere aktarmak amacıyla bu projeyi kültürel sorumluluk olarak hayata geçirdiklerini” söylüyor.
Projenin konsept danışmanlığını ve koordinatörlüğünü ise yeme-içme sektörünün ünlü isimlerinden Gamze İneceli üstlenmiş. İneceli, “İçiniz ferah olsun, tüm satıcılarımız mesleklerine gösterdikleri özen, itina ve titizlikle tanınan isimler. Malzeme kalitesi ve hijyen en önem verdiğimiz nokta. Ancak hiçbir şekilde ustaların reçetelerine, servis biçimlerine özellikle karışmadık. Sokaktaki deneyim neyse burada da o” diyor.

El emeği sokak arabaları
Sokak arabalarını da son kalan birkaç usta üretmiş. Bu projeyi öğrenince çok duygulanmışlar ve geçmiş günleri anarak çalışmışlar.
Bu hafta sonundan itibaren cumartesi pazar günleri İstiklal Caddesi’nin ünlü Sabırtaşı İçli Köftecisi, Balat’ın Nohutlu Pilavcısı Salim Şen, Tarihi Zeyrek Kadınlar Pazarı’ndaki Çiğ Köfteci Hacı Bekir Usta, Kasımpaşalı Salatalık ve Yeşil Elmacı Hüseyin Usta, Beşiktaş’ın Açma Börekçisi Turkish Village alanına konuk olacak.

Ancak ay sonunda geleneksel olarak sokak satıcılarının yaptığı gibi Ramazan ayı ve bayram süresince memleketlerine gitmek üzere ara verecekler.
Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı ruhunu yansıtmak, semt pazarları canlılığını yaşatmak amacıyla hazırlanan Turkish Village alanında Bergama’dan Hasanbey Çiftliği, Edremit’ten Dr. Tan Zeytinyağları ve Karaman’dan Ala Dükkan’ın ürünlerinin satıldığı stantlar yer alıyor.
Umarız planlandığı gibi zaman içinde tüm coğrafyamızın farklı kültürlerinin sokak lezzetleri bir araya gelir...

 

Haberin Devamı

Sponsorlu içerik

BAKMADAN GEÇME!