Aslana vantilatörlü serinleme

Güncelleme Tarihi:

Aslana vantilatörlü serinleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 11:34

TÜRKİYE turuna çıkan Avrasya Sirki'nin ‘Prens’ adlı aslanı sıcaklardan etkilendi.

Haberin Devamı

Aslanın sıcak nedeniyle strese girmesini önlemek için bakıcısı Kristina Vinegradova, onu gün boyu vantilatörle serinletiyor. Yakıcı güneşin hamama çevirdiği sirk çadırının içindeki demir kafes önüne konulan vantilatör aslanın yelelerini savurarak rahatlatıyor.

Moskovalı Kristina Vinegradova, geceleri gösteri yapan aslanın gündüzü sakin ve serin bir havada geçirmesi gerektiğini belirtti. Aslanın gün boyu kaldığı çadırda hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiğine işaret eden Kristina Vinegradova, “Sıcaklar bizleri olduğu kadar hayvanları da çok etkiliyor. Günlerini çadırın içindeki kafeste geçiren 7 yaşındaki ‘Prens’ sıcaktan rahatsız oluyor. Güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde çadırın içi durulmaz oluyor. Biz de bir vantilatör koyuyor ve ormanların kralını serinletmeye çalışıyoruz. Çünkü, gündüz uykusunu almayan ve sıcaklardan huysuzlaşan aslan gece gösteride problem çıkarabilir” dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 12 yıldır aslan eğiticisi olarak sirklerde çalıştığını söyleyen Kristina Vinegradova, “Sirkte doğup büyüdüm. Bu bizim aile mesleğimiz. Hayvanları çok seviyorum. Bugüne kadar birçok aslanı kedi gibi uysallaştırdım. Onlarla yaptığım gösteri büyük ilgi görüyor. Ormanların kralı, çok asil bir hayvan” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!