Aşırı sağ ve intikam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağ ve intikam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 00:00

Fransa’da müzik camiasında en önemli isimler arasında gösterilen Benjamin Biolay, neden ölüm tehditleri alıyor...

Haberin Devamı

Benjamin Biolay bugün Fransız müziğinin en önemli isimlerinden biri. Benjamin’in önemi yorumculuğu ve şarkı yazarlığının yanı sıra Fransa’nın en iyi prodüktörlerinden biri olmasından kaynaklanıyor. 39 yaşındaki müzisyenin çalıştığı isimler arasında Juliette Greco, Henri Salvador, Juliern Clerc, Isabelle Boulay, Sylvie Vartan, Françoise Hardy ve Carla Bruni var.
Catherine Deneuve’nün kendisi gibi başarılı bir oyuncu olan kızı Chiara Mastroianni’yle yaptığı evliliğinden bir kızı olan Benjamin, kötü çocuk rolünü iyi oynadığı gibi Fransızların ‘people’ dedikleri magazin basınının ünlü kişiliklerinden biri.
Son yıllarda ‘Stella’ ve ‘Pourquoi Tu Pleures?’ filmlerindeki başarılı oyunculuğuyla da dikkat çeken Benjamin Biolay, 1994’ten beri müzik yapıyor. Benjamin’in en güzel şarkılarını merak ediyorsanız ‘Les Cerfs Volants’, ‘La Superbe’ ve kızı için yazdığı ‘Ton Heritage’ şarkılarını dinleyebilirisiniz.
Benjamin’in bugünlerde gündemde olmasının sebebiyse geçen pazartesi Fransa’da çıkan ve ‘intikam’ anlamına gelen yeni albümü ‘Vengeance’. İlk haftada başarılı oldu mu diye merak ediyorsanız, Fransız iTunes’un haftalık satış listesinde Celine Dion’un yeni albümü ‘Sans Attendre’ın listeye 2 numaradan girerken Benjamin Biolay’ın ‘Vengeance’ının zirveden girdiğini söyleyebiliriz.
Fransız listelerine 1 numaradan giren ‘Vengeance’da Benjamin’in, Gesa Hansen, Sol Sanchez, Oxmo Puccino, Carl Barat, Julia Stone ve yeni bir aşka yelken açtığı Johnny Depp’in eski eşi Vanessa Paradis’yle yapılan düetler var. Albümün ilk hit şarkısı ‘Aime Mon Amour’, yani ‘Sev Aşkım’ anlamını taşıyor. Oysa bu hafta sonu Benjamin Biolay yüzbinlerce hayranının sevgisi yerine Fransa’nın aşırı sağ partisi Front National’in öfkesi ve partinin destekçilerinden gelen ölüm tehditleriyle uğraşmak zorunda kaldı.
Albüme adını veren ‘Vengeance’ ÅŸarkısının sözlerini dinlediÄŸimiz zaman Biolay, intikamın  bazılarının soÄŸuk yedikleri bir yemek olduÄŸunu ve Stirbois’nın da iÅŸte böyle hayatını yitirdiÄŸini söylüyor. Jean-Pierre Stirbois 1988 yılında bir araba kazasında hayatını kaybeden bir Front National Partisi’nin genel sekreteriydi. Front National ülkemizde Ulusal Cephe adıyla tanınan ve önce Jean-Marie Le Pen’in, ÅŸimdide kızı Marine Le Pen’in liderliÄŸini yaptığı Fransa’nın aşırı saÄŸ, aşırı milliyetçi siyasi partisi.Â
Ulusal Cephe bu şarkıyı duyduktan sonra Benjamin Biolay’ın sosyalist bir militan olduğunu, aşağılık kompleksi taşıdığını ama tavşan derisindeki bir isyankardan başka bir şey olmadığını söyledi. Bunun üzerine Biolay albümünün promosyonu için çıkması beklenen televizyon programlarına çıkmadı. Şarkısının sözlerininse çok düşünülmüş ve politik bir mesaj taşıma kaygısıyla yazılan sözler olmadığını söyleyen müzisyen, Cumhurbaşkanı François Hollande’ı desteklediği için kendisinden sosyalist bir militan olarak bahsedilebileceğini ama Ulusal Cephe’ye nefretle baktığının söylenemeyeceğini dile getirdi.
‘Vengeance’ın deneysel bir şarkı olduğunu ve bir hit olmayacağının altını çizen Benjamin Biolay, Ulusal Cephe’yi hedef alan bir hit yazmak istese bunun başka bir şarkı olacağını söylemekten de çekinmedi... Marine Le Pen ise bir ölünün arkasından konuştuğu için Benjamin Biolay’den bahsederken ‘küçük, sefil ve tabansız’ sıfatlarını kullandı. Müzisyene yollanan ölüm tehditlerinden kendini sorumlu tutmayan Marine Le Pen, Benjamin’in Jean-Pierre Stirbois’nın eşinden özür dilemesi gerektiğini söyledi. Bayan Stirbois 2006 yılında hayatını kaybetmişti...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!