47 ülkeden 200 film

Güncelleme Tarihi:

47 ülkeden 200 film
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 20, 2008 00:00

Geçtiğimiz yıl rekor kıran Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin bu yıl 27. düzenleniyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl tam 170 bin izleyiciyle rekor kıran Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin bu yıl 27. düzenleniyor. 5-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, 47 ülkeden 200 film gösterilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenecek olan 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, yine İstanbullulara üç hafta boyunca sinema şöleni yaşatacak. 4 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış töreni ile start alacak festivalde bu yıl 2007 ve 2008’in en yeni, en çok konuşulan yapıtlarının yanında, unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeren 20’yi aşkın bölümde 200 film gösterilecek. Festivalde her yıl olduğu gibi ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı

47 ülkeden 200 film
söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri, sergiler, partiler, konserler ve birçok ilginç yan etkinlik gerçekleşecek. Festivali tarafından her yıl verilen "Sinema Onur Ödülleri" bu yıl Türk Sineması’na imzasını atan üç büyük oyuncuya verilecek: Ekrem Bora, İzzet Günay ve Ediz Hun. Festivalin bu yılkı yabancı onur ödülü ise Tarkovski’nin tahtına aday gösterilen, "Rus Hazine Sandığı", "Moloch", "Boğa" ve "Güneş" filmlerinden tanıdığımız Rus Sineması’nın en önemli yönetmenlerinden, Alexander Sokurov’a verilecek.

Haberin Devamı

Festivalin vazgeçilmezleri; "Yıllara Meydan Okuyanlar", "Dünya Festivallerinden", "Genç Ustalar", "NTV Belgesel Kuşağı", "Mayınlı Bölge, "Kısa Film Yarışması", "Geceyarısı Sineması", "Kadının Adı Var", "Kafkaslardan Akdeniz’e" "Canlandırma Sineması", "Anılarına" bölümlerinin yanı sıra bu yıl festivale "Türk Klasikleri Yeniden", "Amerikan Bağımsızları", "68 ve Mirası" ve "SİYAD: 40 Yılın En İyileri" adlı dört yeni bölüm daha eklendi.                           Mevlüt TEZEL

Altın Lale sahibini bekliyor

Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde, edebiyat eserlerinden uyarlanan ya da sanat ve sanatçı temasını ele alan 12 film Altın Lale için yarışacak. Uluslararası Jüri’nin karşısına çıkacak filmler arasından John Sayles’in rock’n roll’un doğuşunu anlatan son filmi "Honeydripper" öne çıkıyor. Jacob Thuesen’in yönetmenliğini üstlendiği "Okul Yıllarım / The Early Years" filminin senaryosu ise Lars von Trier’e ait.

Haberin Devamı

6 salonda gösterim yapılacak

Festivalin Beyoğlu’ndaki sinemalarına bu yıl Fitaş ve Atlas 2 de eklendi. Festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Emek, Fitaş 1, Atlas 1 ve Atlas 2, Beyoğlu ile Kadıköy’de Rexx sineması olmak üzere toplam 6 sinemada gerçekleştirilecek.

/images/100/0x0/55eb19a2f018fbb8f8ab0c06
Filmlerin gösterim saatleri ise: 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30... Festivali’nin merkezi Akbank Sanat olacak. Akbank Sanat’ın çok amaçlı salonunda festival konuklarıyla atölye çalışmaları ve söyleşiler de düzenlenecek.

Ulusal jüride   Elif Şafak da var

2007-2008 sezonunda yapımı tamamlanan Türk filmlerinin bir araya geldiği "Ulusal Yarışma" festivalin en çok merak edilen bölümlerinden birisi... Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde "Yılın En İyi Türk Filmi" ödülü için jüri karşısına çıkacak 11 film şunlar: "Mülteci" (Reis Çelik), "Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi" (Mehmet Eryılmaz), "Havar" (Mehmet Güleryüz), "Gölge" (Mehmet Güreli), "Ulak" (Çağan Irmak), "Saklı Yüzler" (Handan İpekçi), "Gitmek" (Hüseyin Karabey), "Fırtına" (Kazım Öz), "Tatil Kitabı" (Seyfi Teoman), "Ara" (Ümit Ünal), "Nokta" (Derviş Zaim)... Ulusal Yarışma jürisi ise Semih Kaplanoğlu’nun başkanlığında, Venedik Film Festivali  Venedik Günleri Bölümü Başkan Yardımcısı ve Roma Film Festivali Sinema Endüstrisi Etkinliği Yöneticisi Sylvain Auzou, Toronto Film Festivali Yöneticisi Michele Maheux, yazar Elif Şafak ve oyuncu Nurgül Yeşilçay’dan oluşuyor.

Haberin Devamı

3.50 YTL’ye film izleyebilirsiniz

Festival biletleri bu cumartesi satışa çıkıyor. Sinemaseverler, biletlerini; Beyoğlu’nda Emek ve Atlas ile Kadıköy’de Rexx sinemalarında açılacak gişelerden ve Biletix üzerinden satın alabilecekler. Festivalde bilet fiyatları; tam 10 YTL; öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 7 YTL olacak. Festivalde hafta içi gündüz seansları 3.50 YTL olacak. Akbank Galalarının bilet fiyatı ise 15 YTL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!