27 dakikada Ece Dizdar

Güncelleme Tarihi:

27 dakikada Ece Dizdar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2012 00:00

Genç, yetenekli oyuncu Ece Dizdar şu sıralar iki oyun provası, bir dizi çekimi ve bir film çalışması arasında mekik dokuyor. Çok yoğun ama yine de nezaketinden beni kırmayıp sabırla, gecenin bir yarısı sorularımı cevaplıyor...

Haberin Devamı

Şu an saat 23.58. Provalardan yeni geldin. Bu görüşmeyi yapacak olmasaydık normalde ne yapacaktın?
- Dönemine göre değişiyor. Şu sıralar bu saatlerde, şimdiki gibi provadan gelmiş oluyorum. Duş alıyorum, biraz bilgisayarda takılıp erkenden, saat 01.00’de yatmış oluyorum.
Aslında çok da erken değil, normalde az uyuyorsun herhalde?
- Evet. Uykuyu pek sevmiyorum. Şu dönem iki oyun birden başlamak üzere. Bir tanesi 12, diğeri 28 Kasım’da prömiyer yapıyor. Bir de Eflatun Yapım’ın Şubat dizisi devam ediyor. Dolayısıyla prova dönemi bitene kadar, kasım ayının sonuna kadar günde sekiz saat uyumaya çalışıyorum.
Dinç kalman şart tabii.
- Tabii, enerjim kalmıyor başka türlü.
Kendini zinde tutabilmek için uyumak dışında yaptığın bir şeyler var mı?
- Mutlaka yoga yapıyorum. Dot’ta haftada üç gün beden çalışmamız oluyor. Onun dışında spor yapıyorum. Bir de şu sıralar diyetisyene gidiyorum kilo vermemek, besinsiz kalmamak için.
Normalde dikkat etmez misin yediklerine?
- Pek dikkat etmiyorum. Öğün atladığım çok oluyor. Ama şu an bunu yapmam mümkün değil.
Yoga ve spor, senin olmazsa olmazların mı?
- Kesinlikle.
İki oyun provası birden yapıyorsun; ‘İki Kişilik Bir Oyun’ ve ‘Altın Ejderha’. Bir de dizi var. Nasıl karakterlere bürünüyorsun bunlarda?
- Dizide canlı ve neşeli bir karakterim var. İki Kişilik Bir Oyun’da altı metre yüksekliğindeki demir konstrüksiyonun üzerindeyiz. Komple beden çalışması, cambazlık, risk var. Tepetaklak durduğum bile oluyor. Altın Ejderha’da ise üç değişik karakterim var. Genç Çinli bir çocuk, sarhoş adam gibi... Cinsiyet de değişiyor.
Şizofrenik bir durum oldu mu şu sıralar, ne de olsa beş karakteri birden canlandırıyorsun.
- Gayet iyi durumdayım. Kendimi huzurlu tutmak için iyi yöntemlerim var. İç dinginliğimi koruyorum. Evime ve kendime çok önem vererek bunu sağlıyorum. Bu kadar çok işi aynı anda ilk kez yapıyorum. Büyüdüğüm ve geliştiğim bir dönem bu. Fokusu kaybetmemek için daha çok dikkat ediyorum.
Nedir çözümlerin?
- Arkadaşlarımla az görüşüyorum. Başka bir yerde kalmıyorum. Kimseyle üç saat kahve içmeye çıkmıyorum. Böyle koruyorum kendimi, içime kapandım açıkçası. Ama oyunlar çıktığı andan itibaren eski Ece geri dönecek.
Nasıldır peki eski Ece?
- Geceleri çok çıkmam. Arkadaşlarım önemlidir hayatımda. Yemek programları yapmayı seçerim. Sohbet olmalı mutlaka. Dot’un Popup Cafesinde buluşuruz ya da evde ağırlarım. Yemek yapmayı da çok severim, masam bile sekiz kişilik.
Özellikle yapmayı sevdiğin yemek?
- Balık, salata.
Dizi mi önce çıktı karşına bu sene?
- Hayır, oyunlardan biri temmuzda belli olmuştu. Oyunlardan bir ay sonra dizi teklifi geldi. Yorulacaktım ama kabul etmeyi çok istedim. Tek endişem, enerjimi iki tarafa da yüzde 100 verebilmekti. En çok çalışmam gereken zamandayım. Şimdiye kadar biriktirdiğim deneyimleri kullanma dönemindeyim. Oyunculuğumu yeni anlamaya başladım. Sahnede kendimi yeni rahatlattım. 20’lerimde değilim artık. 31 yaşındayım; biraz daha olgun ama en çok öğrendiğim dönem bu.
Peki, sinema hakkında ne düşünüyorsun? Bu bir geçiş dönemi mi?
- Hiç yapmadım ama gelecek sene için Zenne filminin yönetmenleri Mehmet Binay ve Celal Alper’in yeni filmleri olacak. Onun başrolündeyim. Bir yandan da onun çalışmaları sürüyor.
Oyunculuğun dışında güzelliğinle de ön plandasın. Önem verir misin güzelliğine?
- Süslenmekten sıkılan biriyim. Şimdiye kadar hiç saçımı boyamadım mesela. Fazla takım yoktur. Tarzım olsun diye uğraşmam. Kendimi içerden beslemeyi severim. İç mutluluğum önemlidir. Ve tabii ki iyi insan olmak... Doğal olmak da önemli benim için.
Modayı da takip etmiyorsundur o zaman...
- Hayır. Modayla ilgilenen arkadaşlarım sitem eder bazen. Ama gerektiği günlerde de styling konusunda uzman arkadaşlarımdan yardım almayı ihmal etmem. Yay burcuyum ve gerçekten sabah evden çıkış sürem 20 dakikayı geçtiği zaman, afakanlar basıyor. Sabah erken saatte süslenip püslenip, uyumlu kıyafetlerle çıkanları kesinlikle anlamıyorum. Sorduğum zaman arkadaşlarıma, akşamdan yapıyoruz diyorlar. Ama ben sabah kalktığımda hangi ruh halinde olacağımı kestiremediğim için böyle bir seçeneğim de yok.
Sabahki ruh halin çok etkili o zaman giyiminde?
- Evet. Eşorfmanla topuklu ayakkabı arasında çok fazla ruh hali farkı var bence.
Renklerde de durum aynı mı?
- Olmaz olur mu... Siyah, mavi ve yeşil arasında gidip geliyorum sürekli şu sıralar. Özellikle yeşillerle kendimi iyi hissediyorum.
Planların neler ileriye yönelik?
- Birkaç sene daha böyle sürmeli. Çok çalışmalıyım. Filmi yaptıktan sonra da en büyük dileğim yurtdışı festivallerine katılmak.
Kendine rol model olarak örnek aldığın kişi/kişiler var mı?
- Oyunculukta Tilbe Saran. Yaptığı şeye olan güveni ve inancı beni etkiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!