19 yaşındaki bu kız dünyayı kasıp kavuruyor RIHANNA

Güncelleme Tarihi:

19 yaşındaki bu kız dünyayı kasıp kavuruyor RIHANNA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2007 00:00

Bu yaz neredeyse her köşe başından onun Umbrella şarkısı yükseliyordu. Bu şarkı daha etkisini kaybetmemişken, peşpeşe Shup and Drive, Don’t Stop the Music, Hate That I Love You single’ları yayına girdi. Tam adı Robyn Rihanna Fenty. 1988 Barbados doğumlu, yani henüz 19 yaşında. Zulasında şimdiden 3 albüm, pek çok liste birinciliği, milyonlarca albüm satışı biriktirdi. En son MTV Müzik Ödülleri’nde Yılın Single’ı ve şarkısı ödüllerini cebe indirdi.

Beyonce’un en büyük rakibi olarak gösteriliyor. İroniye bakın ki, dünya çapında olay yaratan hiti Umbrella’da Beyonce’un sevgilisi Jay Z ile düet yaptı. Onu keşfedip müzik dünyasına kazandıran da Jay Z’den başkası değil. Ve asıl bomba: İnternet sitesinde son albümü Good Girl Gone Bad’in Avrupa turnesi kapsamında 24 Kasım’da İstanbul’da olacağı anons edildi. Henüz detaylar bilinmiyor ama bu haber, binlerce hayranı bulunan Türkiye’de de büyük coşkuyla karşılandı.

Çok değil, yalnızca bundan 2 yıl öncesine, 2005’e gidelim. Yer, Amerika’da ünlü Def Jam Records’un ofisi. Müzik şirketi yeni yetenekler aradığını duyuruyor. 1988 Barbados doğumlu Robyn Rihanna Fenty de bu seçmelerde şansını denemek üzere Barbados’tan Amerika’ya geliyor. Biraz heyecanlı, biraz gergin, biraz sonra olacaklardan habersiz.

Ve beklenen an geliyor. Rihanna, hünerlerini sergilemek üzere şirket yöneticileriyle karşı karşıya geliyor. Seçici kurul içinde dünyaca ünlü rapçi Jay Z de var. Jay Z, Rihanna’yı dinler dinlemez gözleri dönüyor ve önüne bir kontrat koyup ona şöyle diyor: "Bu odadan çıkmanın sadece iki yolu var. Ya bu kontratı imzalayarak kapıdan çıkarsın ya da camdan atlarsın."

Binanın 29. katında bulunan bir ofiste gecenin 03.00’üne kadar kilitli tutuluyor Rihanna. Çaresiz, teslim oluyor. İlk albümü Music of the Sun, hemen o yıl hazırlanıp yayınlanıyor. Albümden çıkan ilk single ’Pon de Replay’ çıkar çıkmaz ABD Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükseliyor. Albüm ABD’de 500 binden, dünyada 2 milyondan fazla satıyor. Buna rağmen müzik eleştirmenlerinin gözüne girmeyi başaramıyor. Rolling Stone dergisinin 5 üzerinden 2.5 puan verdiği ilk albüm sonrasında yılmıyor ve Gwen Stefani’nin ön grubu olarak turneye çıkıyor. Turne sonrası gelen 2. ve 3. single, ilk single kadar bile ses getirmiyor. Aceleye getirildiği her halinden anlaşılan ilk albüm sonrası, hiç vakit kaybetmeden ikinci albüm için harekete geçiliyor.

İkinci albüm ’A Girl Like Me’ ilk albümden sekiz ay gibi kısa bir süre sonra müzik marketlerdeki yerini alıyor. Albümdeki SOS şarkısı, Nike’ın reklamlarında kullanıllınca, Rihanna daha büyük kalabalıklar tarafından fark ediliyor. Bu şarkı Rihanna’nın ABD ve Avustralya Billboard listelerinde 1 numaraya yükselen ilk şarkısı oluyor, üstelik bu kez Avrupa listeleri de şarkıyı pek seviyor. Albümden çıkan ikinci single "Unfaithful" ise daha büyük bir başarı sağlıyor ve Rihanna’nın sesini daha büyük bir coğrafyaya duyuruyor. Erkek arkadaşına çemkirdiği Unfaithful şarkısında beraber çalıştığı R&B şarkıcısı Ne-Yo, Rihanna’nın bundan sonraki albümü için de gidilen ilk adres oluyor.

WHITNEY’DEN SONRA LİSTEDE EN UZUN KALAN

Üçüncü albüm "Good Girl Gone Bad"in hazırlıkları 2007’nin başında Ne-Yo’nun yanı sıra Stargate ve dünyaca ünlü prodüktör Timbaland ile başlıyor. Haziran 2007’de yayınlanan albümden çıkan ilk single "Umbrella" kısa sürede adeta dünyayı kasıp kavuruyor. Jay Z’nin düetiyle daha da zenginleşen Umbrella, İngiltere’de 10 hafta zirveden inmiyor. 1994’te Whitney Houston’un I Will Always Love You şarkısından beri, İngiliz listeleri ilk defa bu kadar uzun bir süre, bir şarkıyı zirvede ağırlıyor. Bu şarkı daha etkisini kaybetmemişken, peş peşe Shup and Drive, Don’t Stop the Music, Hate That I Love You single’ları yayınlandı. Artık onu kimse durduramıyor. Kısa sürede milyonlarca albüm satışı, uzun liste birincilikleri geliyor. O artık dünyanın yeni starı. Şimdilerde büyük bir turneyle Amerika’yı baştan başa geziyor. Kasım ayında Avrupa turuna çıkacak. 11 Kasım’da Paris’ten başlayacak Avrupa turu bünyesinde 24 Kasım’da İstanbul’da olacağı anons edildi. Konserle ilgili detaylar henüz bilinmiyor. Ama hayranları tarafından bu haber bile şimdiden büyük etki yarattı.

JUSTIN TIMBERLAKE İLE OTELDE YAKALANDI

Rihanna’nın özel hayatıyla ilgili medyaya yansıyan ilk şey R&B şarkıcısı Chris Brown ile flört ettiğiydi. Ama bu haber Rihanna tarafından yalanlandı. Chris Brown’u kardeşi gibi gördüğünü söyledi. Daha sonraları adı şarkıcı Omarion’la ve Transformers filminin oyuncularından Shia Lebeouf’la anıldı. Rihanna yine tipik magazin cevabını verdi: "Sadece arkadaşız." Rihanna’nın magazine yansıyan en büyük bombası ise 2007 MTV Ödülleri’nden sonra Justin Timberlake ile otelde yakalanması oldu. İkilinin o gece, otelde birlikte olduğu yazıldı. Ama aynı dönemde Justin Timberlake, Jessica Biel ile çıkıyordu. Taraflar konuyla ilgili açıklama yapmadı.

ALBÜME JUSTIN DESTEK VERDİ

Rihanna son albümü için dünyaca ünlü prodüktör Timbaland ve Justin Timberlake’den de yardım aldı. 3 şarkıda Timbaland ile çalışan Rihanna’ya, Justin Timberlake ’Rehab’ şarkısında vokal yaparak destek verdi. Müzik eleştirmenleri Rihanna’nın en büyük başarısının R&B müziği çok daha enerjik bir forma sokması olduğu konusunda uzlaşmış durumda.

ÇOCUKLUĞU BARBADOS’TA GEÇTİ

20 Şubat 1988’de Barbados- Saint Michael’de dünyaya geldi. Barbadoslu bir babayla, Guyanalı bir annenin en büyük çocuğu. Rorrey ve Rajad adında iki erkek kardeşi var. Okul hayatı Barbados’ta geçti. 15 yaşında, bir arkadaşı tarafından, Barbados’ta o sırada tatil yapmakta olan müzik prodüktörü Evan Rogers ile tanıştırıldı. Evan Rogers onu Daf Jam Records’a, Amerika’ya davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!