Kadın-erkek eşitlendi artık hepimiz metayız

Güncelleme Tarihi:

Kadın-erkek eşitlendi artık hepimiz metayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 11:47

Kadın vücudu meta olarak kullanılıyor klişesi yerle yeksan. Bakınız Murat Boz’un başına gelenler: Kadın-erkek artık hepimiz metayız. Tıpkı kadınlarda olduğu gibi erkeklerin kaslı ve çıplak vücutları ilgi görüyor, kadınların selülitleri gibi erkeklerin göbek ve sarkık memeleri dillere dolanıyor.

Haberin Devamı

Bir süredir magazinin basını manşetlerini kadın vucütları kadar erkek vücutları da süslüyor. Çağatay Ulusoy’un kasları Kıvanç Tatlıtuğ ile kıyaslanıyor. Kadınların baş düşmanı selülitin yerini erkeklerde kilolu göbek ve sarkık memeler alıyor. Sosyal medya ve magazin basını kendini salıveren erkeği acımasızca eleştirebiliyor.

/images/100/0x0/55eab863f018fbb8f8926832
Hatırlarsanız ellerinde hamur, harç karan, kaslı, üstleri çıplak, pantolonlarının ilk düğmesi açık Biscolata erkekleri kadınların birinci gündem maddesi olmuştu.
Sosyal medyada Biscolata erkekleri tartışılırken ayva göbekli Türk erkekleri ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı. Ama bu sefer ekranları ‘Kuzey rüzgarı’ kapladı. ‘Kuzey Güney’ dizisinin başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ’un baklavaları Türk erkeğinin kasla imtihanını da başlattı.

Haberin Devamı

POPOMA DOKUNUYORLAR

Dergilerin kapaklarını, magazin gazetelerinin manşetlerini hafif ıslak, altı baklavasını cesurca sergileyen kaslı erkekler kapladı. ‘Fetih 1453’ filminde ‘Şövalye Giustiniani’yi canlandıran Cengiz Coşkun’un kaslarının photoshop olup olmadığı günlerce konuşulurken o, yaşadıklarını: “Bir mekana girdiğimde en çok kollarıma, karnıma ve popoma dokunuyorlar” diye anlattı.

Bir dönemin sabah şekeri, sunucu Murat Başoğlu Bodrum’da denizden çıkarken görüntülendi ve magazine manşet oldu. Arkadaşlarının ‘Herkül’ diye çağırdığı Başoğlu dört yıl boyunca haftanın dört günü spor yaparak bu bedene kavuştu.

Bu moda kendi ekonomisini de yaratıyor. Genç kızların yeni gözdesi Çağatay Ulusoy da kas modasına uyan erkeklerden. Denizden çıkarken veya duş alırken verdiği pozlar kadınları delirtmeye yetiyor. Yayınlanan fotoğrafların ardından onun gittiği plajlara hayranları akın ediyor. Plaj sahipleri para kazanıyor. Fitness modeli Murat Tavman iyi vücuda sahip erkeklerin ürünleri sattırdığını söylüyor: “Emekle yaratılan erkek vücudu bir sanat eseridir.”

OBAMA’DA BECKHAM BOXER’I

Haberin Devamı

Vücudu güzel sporcular yani Nadal, Cristiano Ronaldo, David Beckham gibi isimler markaların yeni yüzleri haline geldi. Milano’da Beckham’ın Armani için verdiği seksi pozları görmek isteyenler mağazanın açılışında bekledi. Ardından Beckham, H&M için iç çamaşırları tasarladı. Obama iç çamaşırı olarak Beckham’ın tasarımlarını seçtiğini söyledi.

BOND KIZLARININ PABUCU DAMA ATILDI

Sinema dünyası da erkek bedeninin cazibesine kapıldı. Hugh Jackman, Matthew McConaughey, Ryan Reynolds gibi yeni Hollywood gözdeleri fiziklerini filmlerde çekinmeden sergiledi. ‘Yenilmezler’ filminde Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth gibi yakışıklı oyuncuların canlandırdığı süper kahramanlar dar ve seksi kostümler içinde karşımıza çıktı. Kadınlar kadar gay’lerin de ilgi gösterdiği film için Avrupa da birçok internet sitesi ‘En seksi karakter hangisi’ anketleri düzenledi. Filmi ilk üç günde 200 milyon dolar hasılat yaptı.
Bond kızlarının pabucu da dama atıldı. Daniel Craig’in denizden mavi mayosuyla üzerinden sular süzülerek çıkışı dünya basınında en az Bond kızları kadar konuşuldu. Bunu fark eden yönetmenler ‘Ejderha Dövmeli Kız’ filminde Craig’i anadan üryan soydu.

Haberin Devamı

SPARTALI MISIN SPARTACUS MÜ

Filmlerde, dizilerde gördüğümüz güzel vücutlu erkekler artık rol model. Siz ‘300 Spartalı’ filmindekiler mi yoksa ‘Spartacus’tekiler gibi mi görünmek istediğinize karar verin.
Bazı spor salonlarında adı ‘ 300 Spartalı’ olan ve kuvvet, dayanıklılık ve yağ yakımını içeren bir antrenman programı uygulanmaya başladı bile. Spartacus antrenmanları ise internet üzerinden bile kolayca evde yapılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!