İtalya'da Roma fırtınası var

Güncelleme Tarihi:

İtalyada Roma fırtınası var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 12:27

İtalya 1. Futbol Ligi'nin 7. haftası, dün oynanan maçlarla tamamlanırken, lider AS Roma, deplasmanda FC Inter'i yenerek ligdeki 7. maçından da galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Serie A'nın 7. haftasında bir karşılaşma dışında her maçta gol atılırken, futbolseverler bu hafta toplam 30 gol izledi. Ligin zirvesinde bulunan AS Roma, haftanın ilgi çeken maçında FC Inter'i deplasmanda ilk yarıda bulduğu 3 golle yenerek, lige yaptığı iyi başlangıcı sürdürdü. Galibiyet serisini 7 maça çıkaran teknik direktör Rudi Garcia yönetimindeki başkent ekibi, 21 puanla zirvede bulunuyor. Roma'nın yendiği FC Inter ise bu sezonki ilk yenilgisini alırken, 14 puanla 4. sırada kaldı ve liderle arasındaki puan farkı bu yenilgi sonrası 7'ye çıktı.

Lider AS Roma'yı 2 puan geriden takibini sürdüren Napoli de sahasında Livorno'yu 4-0 ile geçerek haftayı galibiyetle kapattı. Haftanın bir diğer ilgi çeken mücadelesinde ise İtalya'nın en çok kupa kazanan Juventus ile AC Milan takımları karşılaştı. İki ekibin karşılaşmasında gülen taraf 3-2'lik skorla ev sahibi Juventus oldu. Ligin flaş ekipleri olmaya aday Lazio ile Fiorentina'nın Roma Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelesi haftanın tek golsüz biten karşılaşması oldu. İki ekip de son haftalarda yaşadıkları puan kayıplarıyla zirvenin biraz gerisinde kaldı. Bologna deplasmanından 4 gollü bir zaferle ayrılan Hellas Verona da, Lazio ile Fiorentina'nın puan kaybı yaşamasıyla zirveye bir adım daha yaklaşarak, haftayı 5. sırada kapattı.

Gol krallığı
Yedi haftası geride kalan ligde gol krallığında şu ana kadar 6 gol kaydeden Torino'nun golcüsü Alessandro Cerci ilk sırada yer alıyor. Yarışın ikinci sırasında 5'er gollü Napolili Marek Hamsik ile Fiorentina'dan Giuseppe Rossi, üçüncü sırada ise 4'er golü bulunan Napoli'den Jose Maria Callejon ve AS Roma'da Alessandro Florenzi bulunuyor.

Serie A'nın 7. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şöyle:
Chievo Verona-Atalanta........: 0-1
FC Inter-AS Roma.................: 0-3
Parma-Sassuolo....................: 3-1
Bologna-Hellas Verona.........: 1-4
Catania-Genoa.....................: 1-1
Napoli-Livorno.......................: 4-0
Sampdoria-Torino.................: 2-2
Udinese-Cagliari....................: 2-0
Juventus-AC Milan................: 3-2
Lazio-Fiorentina....................: 0-0




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!