İnternette vergi kaldırılmalı

Güncelleme Tarihi:

İnternette vergi kaldırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 20:39

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye Bilişim Derneği’nce (TBD) düzenlenen Kamu Bilişim Platformu toplantısının 18.’si Antalya Belek’te tamamlandı.

Haberin Devamı

Toplantıda sektörün taleplerini dile getiren TBD Başkanı İlker Tabak, Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Bilişim toplumu olmanın önemine dikkat çeken ve ülkeyi yönetenlerin buna önayak olması gerektiğini belirten Tabak, “Örneğin Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu’nu her zaman olmasa da ara sıra ‘e-bakanlar kurulu’ olarak toplayarak, ciddi bir adım atabilir. Yöneticiler, topluma ne kadar örnek olursa, teknoloji kullanımımız o kadar yaygınlaşır ve ‘bilişimsizlik maliyeti’ dediğimiz olguyu en aza indirebiliriz” dedi.

Tabak bir an önce bilişim toplumuna dönüşmek için de, bilgiye erişimi kolaylaştırmak gerektiğini kaydederek şu önerileri sıraladı: “İnternet faturalarındaki KDV ve özel iletişim vergisini kaldırmalıyız. Evlere zorla internet götürmeliyiz. Yeni konutlarda ruhsat verirken, internet bağlantısı şartı getirilmeli.” ◊ 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!