İki puan kayıp

TRABZONSPOR açısından PSV yenilgisinden sonra lige dönmek önemliydi.

Haberin Devamı

Ancak Kayseri deplasmanında da yenilginin şokunun devam ettiğini gördük. Bir de üstüne maç başlar başlamaz bordo mavililer kalelerinde golü gördü. Ardından da ikinci gol. Üst üste darbeler Trabzonspor’a ağır geldi. Ne oyun düzeni kaldı ne de disiplin.
Sezon başından bu yana çoğu maçta olduğu gibi, topu alan her Trabzonlu futbolcunun gözü Burak’da. Her top ona veriliyor. “Nasıl olsa golü atar” diyorlar. Bu taktik eskidi ve rakipler işi çözdü.İlk yarıda tüm kontrol Kayseri’deydi. Bordo mavili oyuncular rakiplerini seyredip durdu. Trabzonspor’un yedek kulübesinde ise cankurtaranlar vardı. İkinci yarıda oyuna Colman ve Henrique girdi. Bu durum bordo mavilileri biraz olsun canlandırdı.

Pansuman yaptılar

3-1 öne geçtikten sonra Kayserispor’un geriye çekilmesi sonucu hareketli gibi gözüken Trabzonspor’un hali kimseyi yanıltmasın. Kayserispor “Kazandım” dediği maçı berabere bitirdi. Trabzonspor ise kanayan yaraya ancak pansuman yapabildi.
75 dakikada yapamadıklarını son 15 dakikada yaptılar. Avrupa’da varolma savaşı veren ve şampiyonluk hayalleri kuran bir takımın kötü oynama hakkı var ama bu kadar kötü oynama hakkı yok.
İnşallah, Hollanda da PSV önünde varolur ve küllerinden doğarlar. Ancak bu iştahsızlık ve isteksizlik devam ederse Avrupa’ya da büyük ihtimalle “Elveda” denir ve rüya biter. Trabzonspor’un geriden gelerek aldığı bir puan bazılarına göre kazanç sayılabilir ama bence kaybedilen iki puan var.

Yazarın Tüm Yazıları