IFSHC’ye ilk Türk ve ilk kadın başkan

Güncelleme Tarihi:

IFSHC’ye ilk Türk ve ilk kadın başkan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 00:00

Uluslararası Doku ve Hücre Kimyası Federasyonu (IFSHC), ilk kez bir Türk başkan seçti. Prof. Dr. Serap Arbak, aynı zamanda kuruluşun başına getirilen ilk kadın oldu.

Haberin Devamı

ACIBADEM Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Elektron Mikroskopi Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Serap Arbak, Uluslararası Doku ve Hücre Kimyası Federasyonu’nun (IFSHC) başkanlığına seçildi. 2008’den beri aynı örgütte genel sekreter olarak görev yapan Prof. Arbak, 2012-2016 döneminde “Başkan”, 2016-2020 döneminde ise “Önceki Başkan” sıfatı ile IFSHC Yönetim Kurulu’nda görev alacak.  Avrupa Mikroskopi Derneği (EMS) yönetim kurulu üyeliğini de sürdüren Prof. Arbak, Japonya’nın Kyoto kentinde 26-29 Ağustos 2012 tarihlerinde düzenlenen 14’üncü Uluslararası Doku ve Hücre Kimyası Kongresi kapsamındaki delegeler toplantısında yapılan oylamayla IFSHC başkanlığına getirildi. Aynı toplantıda 15’nci kongrenin 2016 yılında Türk Elektron Mikroskopi Derneği başkanlığında İstanbul’da düzenlenmesi de oylanıp kabul edildi.

 

Haberin Devamı

ARBAK: ÇOK GURURLUYUM 

 

ALANINDA 10 ödül kazanan, çok sayıda uluslararası dergide makalesi yayınlanan Prof. Arbak, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’yi, derneğimi ve üniversitemi uluslararası platformda böyle bir görevi üstlenerek temsil ediyor olmaktan dolayı çok gururluyum. Bir Türk bilim kadını olarak uluslararası dernekler arasındaki bilimsel işbirliğini geliştirmeyi hedefliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!