İbrahim Hacıosmanoğlu için hapis istemi!

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Hacıosmanoğlu için hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 12:40

Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 'Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez' açıklaması için hapis istemi...

Haberin Devamı

Trabzonspor’un eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında 'Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez' sözlerine ilişkin 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hacıosmanoğlu'nun yargılaması önümüzdeki günlerde, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

CEZASIZ KALMAMALI
Dava başvurusu yapan isimlerden Av, Tuba Torun, "İbrahim Hacıosmanoğlu'nun cinsiyetçi ve kadın-erkek eşitliğine aykırı sözleri sebebiyle hakkında yaptığımız suç duyurusu neticesinde, savcılık tarafından iddianame düzenlenmiş ve kovuşturma başlatılmıştı. İnsan Hakları Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Anayasa ile güvence altına alınmış eşitlik ilkesini ihlal eden, ayrımcılığı temsil ve teşvik eden bu tür beyanatların hukuk önünde hiçbir surette kabul görmemesi ve cezasız bırakılmaması demokratik bir ülkede olmmaması gerekir.

BU TÜR SÖYLEMLER KULLANILMASIN
Nitekim, ülkemizde kadına şiddetin had safhalara ulaştığı şu günlerde, Hacıosmanoğlu'nun temel hak ve özgürlükleri ihlal eden sözleri sebebiyle, hakkında kovuşturma başlatılması bu bakımdan önemli bir gelişmedir. Umarız yargılama neticesinde de hak yerini bulur. Talebimiz, bu türden söylemlerin artık kullanılmaması ve demokratik sistemlerde olması gerektiği... Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın kadınların erkeklerle eşit ve özgür şekilde yaşadığı günlerin bir an evvel gelmesini istiyoruz" dedi.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!