Trabzonspor Başkanı'na suç duyurusunda bulunan avukat Tuba Torun: 'Tüm takımlara eşit mesafedeyim'

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Başkanına suç duyurusunda bulunan avukat Tuba Torun: Tüm takımlara eşit mesafedeyim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 11:30

Olaylı Trabzonspor-Gaziantepspor maçından (2-2) sonra hakemleri alıkoyduğu iddia edilen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu canlı yayında “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, bizi kadın gibi yaşatmaya kimsenin gücü yetmez” demişti. Hacıosmanoğlu’nun bu ifadesi üzerine suç duyurusunda bulunan avukat Tuba Torun’la konuştuk.

Haberin Devamı

Ne hissettiniz o açıklamayı duyunca?
- Öfkelendim. Çünkü kullanılan bariz şekilde kadını aşağılayıcı bir tabirdi. Kastın bu olup olmadığını bilemeyiz. Belki değildi ama ağızdan bu şekilde çıkması hakaret teşkil eden bir fiil.

Herkes tepki gösterdi ama siz bununla yetinmediniz...
- “Aman şimdi kim uğraşacak” diye üşeniyor insanlar maalesef. Ama en büyük zaferler, uğruna bedel ödenen çabalar sonucunda kazanılır.Neydi amacınız?- Tabii ki İbrahim Bey’i hapishanelerde süründürmek değil. Bu bir linç operasyonuna dönüşsün istemiyorum. Kendisini tanımıyordum bile. Kullandığı ifadenin bir deyim olduğunu söylüyor fakat kullandığımız deyimlerden de sorumluyuz.

Trabzonspor Başkanına suç duyurusunda bulunan avukat Tuba Torun: Tüm takımlara eşit mesafedeyim

Haberin Devamı

Özür diledi kısa bir süre sonra. “Benim annem de, çocuklarımın annesi de kadın” dedi. Daha sonra yaptığı açıklamada da Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan kadınlardan söz etti..
- İnsan Hakları Bildirgesi’nin ilk maddesi: Herkes hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğar. Eşitliği elde etmek için anne olmaya, mermi taşımaya, dünyayı kurtarmaya gerek yok.

Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
- Her gün yüzlerce destek mesaj alıyorum. “Cesaretinizden ötürü tebrik ederiz, arkanızdayız” diyorlar. Ben bir vatandaş olarak hakkımı kullandım. Gayet sıradan bir şey. Trabzonspor taraftarlarından negatif tepkiler var. Tüm takımlara eşit mesafedeyim. Futboldan da anlamam.

Sizden başka kimse suç duyurusunda bulunmadı değil mi?
- Bulunmamış. O da çok enteresan.

Trabzonspor Başkanına suç duyurusunda bulunan avukat Tuba Torun: Tüm takımlara eşit mesafedeyim

Yakın çevreniz ne dedi?
- Annem, “Aferin sana, işte benim kızım” dedi. Babam “Hep arkandayız” dedi. Yakın çevrem çok destekliyor.

Kadın derneklerinden destek geldi mi?
- Hayır, gelmedi.

Hukuki süreç ne aşamada şimdi?
- Savcı “Biraz bekleyeceğim, başka şikâyetler gelebilir” dedi. Sonra ifadeler alınacak.

Haberin Devamı

Kimsiniz siz? Daha önce böyle girişimleriniz olmuş muydu?
- 1987, Kahramanmaraş doğumluyum. Marmara Üniversitesi’nde Hukuk okudum. İstanbul’da serbest avukatlık yapıyorum. Mağdur kadınlara da hukuki destek veriyorum.

“Tek başına yaşayan bir kadınım, korkmuyorum” diye bir açıklamanızı okuduk... 
- O açıklama bir meydan okuma gibi gösterildi. Öyle değil aslında. “Arkanda biri mi var” diye soruyorlar. Arkamda sadece inandığım değerler ve hukuk var.

BAKMADAN GEÇME!