Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Güncelleme Tarihi:

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 13:10

Soğuk kış günlerinin yavaş yavaş geride kalması ve bahar aylarının gelmesiyle evlerimizin en sevilen yaşam alanlarından biri de tekrar hayatımıza dahil oluyor: Balkonlar!

Haberin Devamı

Soğuk kış günlerinin yavaş yavaş geride kalması ve bahar aylarının gelmesiyle evlerimizin en sevilen yaşam alanlarından biri de tekrar hayatımıza dahil oluyor: Balkonlar! Özellikle şehir merkezlerinde yaşayanlar için, balkonun huzur ve keyif veren ayrı bir yeri olduğu kesin. Bahar ve yaz aylarında keyifli kahvaltıların, neşeli akşam yemeklerinin, günün yorgunluğunu attığımız ikindi kahvelerinin ana mekânı olan balkonlar; şehrin stresinden ve yoğunluğundan kaçtığımız ve güzel mevsimlerin tadını çıkardığımız nadir alanlardan.

Büyük şehirlerin merkezlerinde bulunan balkonlu evlerin, hem maddi hem de manevi açıdan çok daha değerli oldukları bir gerçek. Ancak yine de, belki de mevsimsel bir yaşam alanı olduğu için, oturma odaları ya da mutfaklar gibi şık dekorasyonlara balkonlarda pek rastlamıyoruz. Oysa büyük bütçeler ayırmadan da balkonlarımızı konforlu, şık ve göz alıcı yaşam alanlarına dönüştürebiliriz. İşte buna örnek niteliğinde olacak büyüklü küçüklü farklı balkon dekorasyonu uygulamaları... 

Haberin Devamı

ŞEHİR MANZARASI EŞLİĞİNDE SALINCAK KEYFİ 

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Kaynak: BC Arquitetos

Eğer küçük bir balkonunuz varsa ve onu sosyal bir yaşam alanı olarak kullanmıyorsanız o halde dinlendirici ve huzur veren kişisel bir alan haline getirmeye ne dersiniz? Konforlu bir salıncak sizin için akşamları işten döndüğünüzde sizi bekleyen ve kafa dinleyip huzur bulabileceğiniz bir sığınak yaratabilir.

DOĞALLIK VE KONFOR 

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Kaynak: Equipe Ceramicas

Balkon dekorasyonunuzun kusursuz olması için gösterişli ve pahalı mobilyalar satın almanıza hiç gerek yok. Çünkü balkonlar huzur bulduğumuz yerlerdir ve öncelikli işlevleri bize doğal bir konfor sunmaktır. Konforlu bir oturma grubu (veya bu örnekteki gibi çift kişilik bir salıncak) ve kendinizin bile yapabileceği basit ve doğal görünümlü mobilya ve aksesuarlar sade, göz alıcı ve harika bir balkon yaratmaya yeter.

Haberin Devamı

AYRINTILI DEKORASYON 

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Kaynak: Luli Hamburger Arquitetura

Sürgülü ve tam açılıp kapanabilen cam balkon penceresi tasarımları sayesinde, artık balkonlar kışın da kış bahçesi olarak kullanılmaya devam ediliyor. Tabii balkon yalnızca yaz ve bahar aylarında değil tüm sene boyunca kullanılan bir yaşam alanı olunca, dekorasyon tercihleri de daha ayrıntılı hale geliyor. Konforlu kanepeler, sehpalar, oturma grupları, yemek masaları... Hele de geniş bir balkonunuz varsa bu tarz pencereler sayesinde evinizde ekstra bir oturma odası yaratabilirsiniz.

BİR TATLI HUZUR ALMAYA GELDİK

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Haberin Devamı

Kaynak: Mighty Vintage

Unutmayın ki balkonunuzun güzelliği genişliğiyle doğru orantılı değildir. Önemli olan şık, özenli ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturabilmek ve bunu küçücük balkonlarda da kolaylıkla yapabilirsiniz. Dar balkonlar için üretilen küçük iki kişilik yuvarlak masalar, renkli minderlerle canlandırılan sandalyeler ve parmaklıklara asılan bakımlı bitkiler harika bir balkon için fazlasıyla yeterli.

AHŞAP SICAKLIĞI 

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Kaynak: decoraCCion

Balkonunuzda hem şık hem de modern ve doğal bir ortam oluşturmak istiyorsanız sade ve konforlu olan ahşap mobilyaları tercih edebilirsiniz. Ahşap mobilyalar doğal dokularıyla balkonlarda sıcak ve samimi bir şıklık oluşturuyorlar.

Haberin Devamı

ÇİÇEKSİZ OLMAZ 

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Kaynak: Ésverd – Jardineria & Paisatgisme

Kusursuz bir balkonun olmazsa olmazlarından biri de pek tabii ki çiçek ve bitkiler. Rengarenk çiçeklerin ve yemyeşil bitkilerin iyileştirici ve canlandırıcı etkisi sıradan bir balkonu huzurlu ve göz kamaştırıcı bir yaşam alanına dönüştürmeye yeter. Eğer balkonunuz ev ağaçları ve çoklu saksıları yerleştirmek için küçükse ve oturma alanı oluşturduğunuzda bu tür bitkilere yer kalmıyorsa o halde duvara asılabilen saksılarla dikey bahçeler oluşturarak da balkonunuzu canlandırabilirsiniz.

KENDİ YETİŞTİRDİĞİNİZ SEBZELERİN TADI BİR BAŞKADIR 

Haberin Devamı

Huzurlu ve keyifli balkon dekorasyonları

Kaynak: Au Dehors Studio

Elbette yaz ayları ve balkon keyfi denilince, hem yaşam alanınızın estetiğine hem de kahvaltı sofralarınıza tat katacak olan domates, biber gibi kolay yetiştirilebilen sebze fide ve tohumlarını unutmayalım. Bahar aylarında alacağınız sebze fidelerini balkonunuzdaki küçük ve şık saksılara ekerek onların büyümesini, gelişmesini ve meyve vermesini izlemenin ve elbette o meyveleri afiyetle yemenin keyfi bambaşkadır. Hazır fide mevsimi yaklaşıyorken hatırlatalım dedik!

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!