Hollywood ünlüleriyle film çekti, kimsenin haberi olmadı

Güncelleme Tarihi:

Hollywood ünlüleriyle film çekti, kimsenin haberi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

Sinan Çetin’in geçtiğimiz yıl sessiz sedasız bir sinema filmi çektiği ve bu yapımda efsane yönetmen Stanley Kubrick’in sinemaya kazandırdığı Hollywood yıldızı Leelee Sobieski ile "Ocean’s Twelve", "Left Luggage" filmlerinden tanıdığımız Jeroen Krabbe’yi başrolde oynattığı ortaya çıktı.

Sinemamızın çılgın yönetmeni Sinan Çetin yine sıra dışı bir olaya imza attı. Çetin, geçtiğimiz yıl kış aylarında Stanley Kubrick’in son filmi "Eyes Wide Shut"taki (Gözleri Tamamen Kapalı) Lolita tiplemesiyle adını tüm dünyaya duyuran ve en son Al Pacino’nun başrolünü oynadığı "88 Minutes" adlı filmde rol alan Leelee Sobieski ve "Ocean’s Twelve"de rol alan Jeroen Krabbe’yi Türkiye’ye getirdi ve kimsenin haberi olmadan filmini çekti.

Sinan Çetin film hakkında hiçbir açıklamada bulunmuyor ama Plato Film’den alınan bilgilere göre Çetin bu filmde, kendi hayatından yola çıkarak 1970’lerin öğrenci olaylarına ışık tutmaya çalışmış. O dönemde hızlı bir solcu olan Çetin, filmini Amerika’dan Türkiye’ye gelen Jenny adlı bir genç kızın burada bir Türk gencine aşık olmasıyla gelişen olaylar üzerine kurmuş. Büyük bir kültür çatışması yaşayan sevgililerin aşk ve mantık arasında sıkışıp kalmaları filmin ana konusunu oluşturuyor. Ancak yapımın esas ön plana çıkan teması ise 1970’li yıllardaki öğrenci olayları ve Amerika-Türkiye arasında yaşanan siyasi gelişmeler.

Sinan Çetin, bu sır gibi sakladığı filmine "Yankee Go Home" ya da ana karakterden yola çıkarak "Jenny Go Home" ismini vermeyi düşünüyor. Filmin bir diğer sürprizi ise Sinan Çetin’in gençliğini oğlu Rüzgar Çetin’in oynamış olması. Filmde öne çıkan diğer oyuncular ise Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan ve Uğur Arslan.

Leelee Sobieski filmde Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin ile başrolü paylaşıyor. Rüzgar’ın, babasının hızlı gençlik yıllarını canlandırırken bazı erotik sahnelere imza atması muhtemel.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!