Helal olsun

Güncelleme Tarihi:

Helal olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:00

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 3. maçında PSV Eindhoven'la deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Maçın 64. dakikasında Deivid'in gördüğü kırmızı karttan sonra oyunda 10 kişi kalan Fenerbahçe, aldığı bu sonuçla birlikte puanını 5'e çıkarttı ve Inter'in ardından 2.'lik koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

G Grubu'nun diğer maçında Inter, Rus ekibi CSKA Moskova'ya konuk oldu. Rusya'daki maçta 1-0 geriye düşen İtalyan ekibi maçı Crespo ve Samuel'in golleriyle almasını bildi ve G Grubu'nda puanını 6'ya çıkarttı.

 

PSV - Fenerbahçe maçının fotoğrafları için tıklayın


Maçtan dakikalar...

Ve maça ev sahibi ekip PSV'nin vuruşuyla başlandı... Başarılar diliyoruz Fenerbahçemize...

Ev sahibi ekip 3. dakikayı geride bırakırken sağ kanattan etkili gelmek istedi ama savunmamız araya girdi.

4. dakikada etkili geldik PSV kalesine. Alex ceza sahası içerisindeki Vederson'a pasını attı... Vederson penaltı noktası üzerine doğru gelen topa koştu ama Gomez çıktı ve topu aldı.

Haberin Devamı

PSV, 7. dakikada Lazovic'le etkili geldi. Ceza sahası ön çizgisinde topla buluştu... Penaltı noktasına kadar girdi... Son anda Deniz Barış müdehale etti ve topu uzaklaştırdı. Bu pozisyonda PSV penaltı bekledi ama hakem devam dedi.

Kalemizde bir tehlike daha yaşıyoruz. Ceza sahası dışında, sol taraftan kazanılan serbest vuruş kullanıldı... Volkan çıkmadı... PSV forveti topu indirdi... Bir anlık karanbol ve topu uzaklaştırıyoruz.

11. dakikada PSV kalesinde etkili olduk. Semih ceza sahası ön çizgisine yakın bir yerde topla buluştu... Sağ taraftaki Deivid'e açtı... Deivid gelişine çok sert vurdu, top az farkla yandan dışarıya gitti.

Kromkamp sağ kanattan altıpas üzerine ortaladı, Bakkal arka direkte yükseldi... Kafayı vurdu, top az farkla yandan dışarıya gitti.

17. dakikada bir kez daha etkili geldik PSV kalesine. Alex ceza sahası ön çizgisine kadar geldi, arka direğe ortaladı... Gomez çıktı ve aldı...

Çok etkili geldik... 19. dakikada Vederson sol çapraza kaçan Alex'e harika bir ara pası verdi... Alex, penaltı noktası üzerindeki Deivid'e ortaldı... Deivid vurdu... Top bir kez daha Alex'te kaldı... Alex bu kez arka direkteki Semih'e ortalıyor... PSV savunması son anda araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

26. dakikada Aurelio'yla hızlı çıktık. Aurelio, hemen solundaki Alex'e pasını verdi... Alex ceza sahası içerisindeki Deivid'e ortaladı ama PSV savunması araya giriyor.

Bu dakikalarda Fenerbahçemiz oyundaki baskısını hissettirmeye başladı. Yaklaşık 15 dakikadır PSV'nin kalemizde pozisyonu yok.

Gökhan 31. dakikada sağ taç çizgisine yakın bir yerden ceza sahası içerisine ortasını yaptı... Semih altıpas üzerinde kafayı vurdu, top kaleci Gomez'de kaldı.

Aurelio 32. dakikada sarı kart görüyor. Hızlı gelişen PSV atağında Mendez'le karşı karşıya kalan Aurelio, rakibine yaptığı faulden sonra hakemden sarı kartı gördü.

35. dakikada Fenerbahçe'de zorunlu bir oyuncu değişikliği. Az önce girdiği mücadelede bir sakatlık geçiren Alex çıktı, Ali Bilgin oyunda.

Haberin Devamı

İlk yarıda artık son 5 dakikaya girdik ve golsüz eşitlik devam ediyor.

42. dakikayı geride bıraktık ve kalemize etkili geldi PSV Eindhoven. Sağ taraftan savunmamızın arkasına atılan topta Farfan, Volkan'la karşı karşıya kaldı... Savunma araya girdi... Volkan çıktı ve aldı...

Hemen cevap veriyoruz... 43. dakikada hızlı çıktık... Gomez kalesini terk etti... Gökhan kaleciyle karşı karşıya... Topu ayağından çıkartmakta gecikiyor Gökhan... PSV defansı topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.

Maçta 47. dakika ve bir sarı kartta Deniz Barış'a çıkıyor. Deniz, Lazovic'le girdiği mücadeleden sonra sarı kartı gördü.

Kazanılan serbest vuruşu hemen kullandılar. Ceza sahası içerisine doğru gelen top... Kalemizde bir anlık karanbol, Volkan son anda çıktı ve aldı.

Haberin Devamı

Bu pozisyondan sonra kale sahası içerisinde Lugano ve Lazovic arasından bir tartışma yaşanıyor. Hakem iki futbolcuya da sarı kart gösterdi. Lugano gördüğü bu kartla birlikte Kadıköy'deki maçta olmayacak.

Ve ilk yarının son düdüğü geliyor... İlk yarı sonucu, PSV 0-0 Fenerbahçe...

İkinci yarıya Fenerbahçemizin vuruşuyla başlandı.

48. dakikada ceza sahası ön çizgisinde Deivid kafayla sol taraftaki Aurelio'ya pasını verdi... Aurelio ceza sahası köşe çizgisine yakın bir yerden şutunu çekti, top yandan dışarıya gitti.

51. dakikada hakemin verdiği faule itiraz eden Farfan sarı kart görüyor.

Roberto Carlos 53. dakikada sol köşe gönderine yakın bir yerden ceza sahası içerisine ortaladı... Ali Bilgin altıpas üzerinde kafayı vurdu, top üstten dışarıya gidiyor.

Haberin Devamı

Baskımız iyice artıyor. 54. dakikada Ali Bilgin ceza sahası içerisine ortasını yaptı... Gomez uzandı... Gomez elinden kaçırıyor... Semih sol çaprazdan vurdu, PSV savunması araya giriyor...

PSV yarı sahasında Roberto Carlos topu kaptı... Rakip savunmayı eksik yakaladık... Roberto Carlos ceza sahası sol tarafından giriyor... Ortasını yaptı... Semih'e doğru gelen top... Semih altıpas üzerinde topa yetişemiyor.

57. dakikada PSV'de oyuncu değişikliği. Mendez ve Addo çıktı, Zonneveld ve Koevermans oyunda.

Maçın 3'te 2'lik bölümü geride kaldı. Sağ taraftan köşe vuruşu kullanacağız.

Atışı kullandık... Altıpas üzerine düşen top... Kimse dokunamıyor... PSV taç atışıyla oyuna başlayacak...

PSV 63. dakikada etkili geliyor. Sağ kanattan bir orta... Arka direkte bir kafa... Top üstten dışarıya gidiyor.

Fenerbahçe sahada 10 kişi... Deivid 64. daikkada yaptığı faulden sonra kırmızı kartı gördü ve takımını sahada 10 kişi bıraktı...

Karşılaşmada son 25 dakikakaya girdik... Fenerbahçemiz geride kalan dakikalarda biraz daha fazla efor sarfetmek zorunda artık.

69. dakikada Lazovic sol kanatta son çizgiye kadar indi, ortasını yaptı... Farfan hareketlendi ama top çok hızlı.

70. dakika geride kaldı, topla oynama yüzdelerinde PSV'nin % 54'e, % 46'lık bir üstünlüğü var.

Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. 72. dakikada Semih çıktı, Colin Kazım oyunda.

74. dakikada savunmanın araksına atılan topta Gökhan sektirdi... Lazovic son çizgiye iniyor... Ortasını yaptı, ön direkte zamanında müdehale ediyoruz.

78. dakikada yüreğimiz ağzımıza geldi adeta... Sağ kanattan Kromkamp ceza sahası içerisine ortaladı... Koevermans altıpas üzerinde yükseldi ve kafayı vurdu... Top az farkla yandan dışarıya gitti...

Son 10 dakikaya girerken PSV kalesinde çok net bir pozisyon yakaladık. Colin Kazım ceza sahası son çizgisine kadar indi, altıpasın hemen önündeki Deniz'e orataladı... Deniz topa vurmakta biraz geç kalınca PSV savunması topu uzaklaştırdı.

Son dakikalara girerken baskımızı arttırdık. Deniz ceza sahası ön çizgisine yakın bir yerdeki Roberto Carlos'a pasını verdi... Carlos kaleye çok sert vurdu, top Gomez'in kucağında kaldı.

85. dakikada Aurelio ceza sahası sol çaprazında yerde kaldı. Penaltı bekliyoruz... Hakem devam dedi.

Maçta 88. dakikayı geride birakıyoruz ve Philips Stadı'nda 'Türkiye Türkiye' sesleri.

Taraftarlarımızın Fenerbahçemize büyük desteği var bu dakikalarda. Artık son dakika içerisindeyiz ve 10 kişi kalan Fenerbahçe 1 puana çok yakın.

Karşılaşmanın hakemi 4 dakika kaybolan zaman işareti verdi.

Ve maçın son düdüğü... Fenerbahçemiz 10 kişi kaldığı karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrılıyor ve gruptaki puanını 5'e yükselterek Inter'in ardından 2.'lik koltuğuna oturuyor... PSV Eindhoven 0-0 Fenerbahçe...

 

Stat: Philips
Hakemler: Howard Webb , Philip Sharp , Darren Cann (İngiltere)
PSV Eindhoven: Gomes , Kromkamp , Addo x (Dk. 58 Zonneveld ), Marcellis , Salcido , Perez , Simons , Mendez (Dk. 58 Koevermans ), Bakkal (Dk. 78 Aissati ), Farfan , LazoviÇ
Fenerbahçe: Volkan Demirel , Gökhan , Lugano , Edu , Roberto Carlos , Deivid , Deniz , Aurelio , Vederson , Alex (Dk. 35 Ali ), Semih  (Dk. 72 Kazım )
Sarı Kartlar: Dk. 29 Marcellis, Dk. 45 Lazovic, Dk. 51 Farfan (PSV Eindhoven), Dk. 32 Aurelio, Dk. 45 Deniz, Dk. 45 Lugano (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 65 Deivid (Fenerbahçe) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!